Δημήτρης Πέλκας, ο 66ος του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Πέλκας, ο 66ος του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Πέλκας, ο 66ος του ΠΑΟΚ

bet365

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει η εθνική ομάδα από την πολύ δύσκολη βραδιά της στο «Γουίντσορ Παρκ» του Μπελφαστ είναι το ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη του Δημήτρη Πέλκα.

Ο πιτσιρικάς από τα Γιαννιτσά, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τα 22α γενέθλιά του, είδε να επιβραβεύεται απ’ τον Κώστα Τσάνα, όπως συνέβη και σ’ όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, η πολύ καλή παρουσία του με τον «Δικέφαλο» και ένα όνειρο, να παίξει στην Εθνική, πραγματικότητα. Πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Παναγιώτη Κονέ και αγωνίστηκε στα τελευταία 20 λεπτά μαζί με δύο συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ, τον Αλέξανδρο Τζιόλη και τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Για τους λάτρεις των αριθμών ο Πέλκας, με το βαρύ Νο 7 στην πλάτη, έγινε ο 66ος ποδοσφαιριστής, που χρίζεται (και αγωνίζεται) διεθνής παίζοντας στον ΠΑΟΚ. Γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου δεκαετίες πίσω, σταματάμε στο 1938 για να βρούμε τον πρώτο διεθνή ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Ηταν ο τερματοφύλακας, Νίκος Σωτηριάδης, που έπαιξε στην αναμέτρηση της Εθνικής με την Παλαιστίνη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η «χρυσή γενιά» του ΠΑΟΚ, τη δεκαετία του ’70, αποτελούσε σε πολλά παιχνίδια τον κορμό της εθνικής ομάδας. Κούδας, Σαράφης, Ιωσηφίδης, Γούναρης, Τερζανίδης, Παρίδης, Ασλανίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, ήταν όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια στη μηχανή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Στο φιλικό με την Κύπρο (2-1) στις 01.04.1975 πέντε ποδοσφαιριστές (Γούναρης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Αναστασιάδης, Παρίδης) του ΠΑΟΚ ήταν στην σύνθεση της εθνικής ομάδας, ενώ σε δυο φιλικά με Κύπρο και Δανία το 1981 υπήρξαν έξι ασπρόμαυροι στην σύνθεση: Γούναρης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Αναστασιάδης και Παρίδης στο πρώτο, Παντέλης, Ιωσηφίδης, Κωστίκος, Κούδας, Δαμανάκης, Γούναρης στο δεύτερο.

Σ’ αυτή την προκριματική φάση του Euro 2016, εκτός του Πέλκα, έκανε ντεμπούτο στην Εθνική και ο Στέλιος Κίτσιου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα