Οι «καλύτερες διαιτησίες» κι οι κάρτες του Μπεργκ

Οι «καλύτερες διαιτησίες» κι οι κάρτες του Μπεργκ

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δύο πράγματα για τις διαιτησίες στο φετινό πρωτάθλημα και για τις κάρτες στον Μπεργκ.

ΕΧΟΥΝ γούστο, πάντως, κάποια πράγματα.

Γίνονται σχόλια στη Θεσσαλονίκη γιατί προκύπτουν από τον Ολυμπιακό παράπονα για τη διαιτησία του Γιάχου. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να γίνει; Να πει ο Ολυμπιακός κι ευχαριστώ; Κι εγώ δεν λέω ούτε για πέναλτι, ούτε για αποβολές, ούτε για τίποτα. Απλά ρωτάω: έπαιξε έδρα ρε παιδί μου ο Γιάχος η, όχι; Ας βρεθεί κάποιος να πει, στα σοβαρά όμως, ότι δεν έπαιξε ΠΑΟΚ. Και δεν λέω αν έπαιξε ΠΑΟΚ μετά το 2-0, όπως υπονοούν κάποιοι…πονηροί. Εννοώ από την αρχή του ματς. Από την κάρτα που δεν έβγαλε στον Κωνσταντινίδη για την εν ψυχρώ κλοτσιά στον Ντουρμάζ στο 11’ πάνω στην γραμμή του αράουτ κλπ, κλπ.

Κι επειδή κάποιοι το πάνε πιο…γενικά, εγώ ρωτάω δύο πράγματα για το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, αυτές τις έξι αγωνιστικές, που άμα λάχει είναι το ένα πέμπτο της σεζόν, για να μην ξεχνιόμαστε:

Πρώτον: Ποια μεγάλη ομάδα έχει μέχρι στιγμής τις καλύτερες διαιτησίες; Μήπως τις έχει ο ΠΑΟΚ; Δεν τον έπαιξαν καλά ο Σιδηρόπουλος με την ΑΕΚ κι ο Γιάχος με τον Ολυμπιακό; Δεν τον έπαιξε καλά ο Καλογερόπουλος στο Περιστέρι; Είχε παράπονα από τον Κουκουλάκη, που με την Ξάνθη δεν απέβαλλε από το 44’ τον Ρικάρντο Κόστα για το κτύπημα στο Βασιλακάκη; Η, μήπως του του έφταιξε ο Γιάχος στα Γιάννινα, που τα έβαζαν μόνοι τους τα γκολ οι παίκτες του ΠΑΟΚ; Καλά για το Βοσκάκη στο Βέροια-ΠΑΟΚ 0-3 από το 20’ δεν το συζητάω, αφού το παιχνίδι εκείνο δεν αντέχει σε κριτική.

Δεύτερον: Σε ποιο παιχνίδι σπρώχτηκε, κατά την ποδοσφαιρική διάλεκτο, περισσότερο μία μεγάλη ομάδα μέχρι στιγμής για να πάρει μία νίκη; Μήπως στο ΑΕΚ-Γιάννινα η ΑΕΚ από τον Μάνταλο;

Εγώ απλά κάνω δύο ερωτήσεις.

Και κάτι ακόμη, επειδή ακούω ότι υπάρχουν παράπονα στον Παναθηναϊκό για τις κάρτες που παίρνει ο Μπεργκ στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα οι διαιτητές…σημαδεύουν τον Μπεργκ. Λοιπόν είναι ο τρίτος του χρόνος στον Παναθηναϊκό. Πόσες κίτρινες έχει; 15 σε 73 παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Άρα, σε κάθε πέντε ματς του δείχνουν κατά μέσο όρο και μία κίτρινη. Δεν είναι και πολλές οι 15 σε 73 συμμετοχές, αλλά δεν είναι όντως και λίγες, γιατι μιλάμε για σέντερ φορ.

Στην Ευρώπη; Κι εκεί οι διαιτητές σημαδεύουν τον Μπεργκ; Διότι, σε μόλις 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ο Σουηδός έχει τέσσερις κίτρινες! Δηλαδή σχεδόν κάθε δύο ματς παίρνει κι από μία. Και δεν έχει παίξει και με τίποτα φοβερές ομάδες. Δεν μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ.

Άρα, ο Μπεργκ, είτε γιατί μιλάει πολύ στους διαιτητές, είτε γιατί τα βάζει με τους αντίπαλους σέντερ μπακ, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, παίρνει συχνά κίτρινες, παντού. Και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη-και μάλιστα εκεί με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.