Θεοδωρίδης: «Διεκδικητής τίτλου ο Παναθηναϊκός»

Θεοδωρίδης: «Διεκδικητής τίτλου ο Παναθηναϊκός»

Gazzetta team
Θεοδωρίδης: «Διεκδικητής τίτλου ο Παναθηναϊκός»

bet365

Ο Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι διεκδικητής του τίτλου ενώ στάθηκε στην εικόνα της Τούμπας στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Αναλυτικά μέρος της συνέντευξης του Σάββα Θεοδωρίδη στο «ΦΩΣ»:

Για το ντέρμπι της Τούμπας: «Καμικάζι πήγαμε στην Τούμπα, θέλαμε να τους γονατίσουμε με την απόδοσή μας από την αρχή. Ασχοληθήκαμε μόνο με αυτό το ματς, ξεχνώντας το διπλό στην Άρσεναλ. Αυτό θα κάνουμε με όλα τα παιχνίδια. Όλα ντέρμπι θα είναι. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο προπονητής, που τον σεβόμαστε και τον βοηθάμε, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει ο Ολυμπιακός. Τον εκτιμώ αυτόν τον προπονητή. Και ακολουθούμε την ομάδα ο Δουρέκας, ο Γεωργάτος και εγώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Δουρέκα και τον Γεωργάτο, κάνουν μεγάλο έργο. Έχω εκπλαγεί με τον Γρηγόρη, τον βλέπω ότι έχει δίψα και είναι σημαντικό ότι έχει φορέσει τη φανέλα και έχει πάρει τα παράσημα στις μάχες, όχι στα σαλόνια. Το έργο γίνεται στο Ρέντη, εκεί είμαστε και βλέπουμε».

Για το ότι τον έβριζαν προσωπικά οι ΠΑΟΚτζήδες: «Αν νομίζουν ότι βοηθάνε την ομάδα τους βρίζοντας εμένα, ας το κάνουν δεν με ενδιαφέρει. Από το Σάββατο το πρωί που ήμουν στη Θεσσαλονίκη για να ετοιμάσουμε τα πάντα, άκουγα στα ράδια τι έλεγαν για μένα, το έζησα και στην Τούμπα που με έβριζαν. Ασχολήθηκα πολύ με αυτό το ματς επειδή οι καινούριοι παίκτες μας δεν ήξεραν τι εστί Τούμπα. Τους είπαμε τι είχαμε τραβήξει τα προηγούμενα χρόνια. Φροντίσαμε να μην ξανατραβήξουμε εκεί τα πάνδεινα. Από την πρωινή συζήτηση με τους διαιτητές, τους παρατηρητές και την διοίκηση του ΠΑΟΚ είπαμε ότι δεν θα ανεχόμασταν τις εκατοντάδες φωτοβολίδες στα κεφάλια μας. Δεν έγινε το παραμικρό. Δεν πίστευα στα μάτια μου από την εικόνα της Τούμπας, όλα ήταν άψογα. Το ήθελε ο Σαββίδης να είναι όλα άψογα και πρέπει να τα λέμε αυτά τα πράγματα. Αισθανθήκανε οι παίκτες μας σαν να πηγαίναμε από το Ρέντη στο Καραϊσκάκη. Από το ξενοδοχείο μέχρι το γήπεδο υπήρχε αστυνομία σε κάθε γέφυρα, όταν φτάσαμε δε στην Τούμπα δεν έγινε τίποτα, ενώ άλλα χρόνια μας υποδέχονταν με τρομοκρατία και καπνογόνα. Η αστυνομία ήταν καταπληκτική και η διοίκηση του ΠΑΟΚ προσπάθησε. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν άψογος. Να με βρίζουν δεν με πειράζει. Οι παίκτες μας δεν ένιωσαν τον παραμικρό φόβο. Ήταν πρωτόγνωρο πως αποδέχθηκε ο κόσμος του ΠΑΟΚ την ανωτερότητα του Ολυμπιακού μετά το 0-2 και δεν έγιναν παρατράγουδα παρά μόνο φώναζαν υπέρ της ομάδας τους».

Για τους διαιτητές: «Όταν με ρώτησαν για τον διαιτητή μετά το ματς, είπα ότι δεν κριτικάρω την διαιτησία, είδα όμως πολλά πράγματα... Τι να λέμε αδικηθήκαμε σε αυτό το ματς κατάφωρα. Αποδείξαμε όμως ότι όταν έχει ομάδα δεν σε σταματάει η διαιτησία και ότι αυτά είναι άλλοθι των αποτυχημένων. Αυτά είναι για δίκες που γίνονται στην τηλεόραση και αναφέρονται ονόματα κρατικών λειτουργών ότι θα επέμβουν και θα κάνουν και θα ράνουν. Πρέπει να ξεκαθαριστεί ένα πράγμα για να μην τρομοκρατούνται οι διαιτητές. Κανένας κρατικός λειτουργός δεν μπορεί να ανακατεύεται στο ποδόσφαιρο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στους νόμους του ποδοσφαίρου. Υπεύθυνος για το ματς είναι ένας, ο διαιτητής. Και λογοδοτεί μόνο σε μια αρχή, στην ΚΕΔ της ΕΠΟ. Προσπαθούν να τρομάξουν τους διαιτητές με επικοινωνιακή προπαγάνδα. Επειδή δεν επενδύουν στις ομάδες τους, επενδύουν στην επικοινωνία και στα ΜΜΕ. Έχουν το δικό τους τηλεοπτικό κανάλι, δικό τους πολιτικό ραδιόφωνο, δικό τους αθλητικό ραδιόφωνο, δικά τους σάιτ, δικές τους εφημερίδες, αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό. Με τα «σου΄πα, μου΄ πες» φτιάχνουν κλίμα εναντίον του Ολυμπιακού. Αυτά είναι γελοία πράγματα, ξεφτίλα».

Για τον Φορτούνη: «Ο Φορτούνης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, για το οποίο έχω να πω πολλά. Θα ξεκινήσω από τούτο. Θυμάστε πέρσι τι σεζόν έκανε ο Τσόρι; Όλοι οι Ολυμπιακοί ήταν ξετρελαμένοι μαζί του και όλοι οι αντίπαλοι τον αναγνώριζαν ως τον καλύτερο παίκτη στο πρωτάθλημα. Όταν χτύπησε οι Ολυμπιακοί λέγανε «πω πω τι θα κάνουμε;». Ότι ο Φορτούνης έκανε ολόκληρο Τσόρι Ντομίνγκεζ να ξεχαστεί είναι τεράστιο επίτευγμα. Ο Φορτούνης παίζει στην πιο νευραλγική θέση και ανέλαβε το πιο δύσκολο έργο, να αντικαταστήσει τον Τσόρι. Και τα κατάφερε απίστευτα καλά. Δεν είναι πολύ μεγάλο ταλέντο, είναι ήδη ολοκληρωμένος παικταράς. Έχει μαγικό άγγιγμα στην μπάλα, σε κλάσμα δευτερολέπτου την ακουμπάει και γυρνάει το σώμα του για να δει όλο το γήπεδο. Έχει εξαιρετική μεταβίβαση και ψάχνει πάντα τον κενό χώρο. Είναι πολύ γρήγορος, αέρινος στα πρώτα μέτρα φεύγει από τον αντίπαλο και παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο κυνηγώντας το γκολ. Δίνει την μπάλα και κυνηγάει το «ένα δύο», να φύγει βέλος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας για να ξαναπάρει την μπάλα και να σκοράρει. Γι αυτό έχει βάλει τα περισσότερα γκολ από όλους. Έχει πολύ καλά πόδια και γι αυτό του λέω κατ΄ ιδίαν να σουτάρει και από μακριά. Βάζει ένα φάλτσο στην μπάλα που είναι φυσικό ταλέντο. Έχει μια μίξη στοιχείων που μου θυμίζει τον Θανάση Μπέμπη και τον Καραπιάλη. Ο Θανάσης Μπέμπης για μένα είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών».

Για το αν τελείωσε το πρωτάθλημα: «Τι λες παιδί μου! Για μένα είμαστε ισόβαθμοι με όλους! Μένουν άλλα 24 ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός είναι διεκδικητής του τίτλου. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Θέλω να κερδίσουμε όλα τα ματς για να μην περιμένουμε ποτέ κανέναν από τους αντιπάλους μας να χάνει, να μην ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι. Και τον ΠΑΟΚ υπολογίζουμε. Δεν έχει άσχημη ομάδα ο ΠΑΟΚ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα