Μποϊκοτάζ των οπαδών της Σάλκε στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ

Δημήτρης Ρούσσος
Μποϊκοτάζ των οπαδών της Σάλκε στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ

bet365

Έντονα αντιδρούν στα αστυνομικά μέτρα οι «Ultras» των «βασιλικών μπλε», δηλώνοντας έτοιμοι να μην επισκεφτούν την «Σιγκνάλ Ιντούνα Αρίνα» για το ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ στις 8 Νοεμβρίου.

Η αστυνομία του Ντόρτμουντ ξεκίνησε την προετοιμασία της για το μεγάλο παιχνίδι, προβαίνοντας σε «εξοργιστικές κινήσεις» για τους οπαδούς της Σάλκε, που επρόκειτο να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγάλο ντέρμπι της Βεστφαλίας.

Συγκεκριμένα, περιόρισαν τον αριθμό των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους στις 6.500 από τις 8.000, που συνηθίζεται στους αγώνες της Μπουντεσλίγκα, ζήτησαν από πριν τα ονόματα όσων θα βρεθούν στο Ντόρτμουντ, ώστε να τυπώσουν προσωπικές κάρτες, απαραίτητες για το ταξίδι τους, ενώ σχεδιάζουν ειδικές διαδρομές επί χάρτου, ώστε να μεταφερθούν οι φίλαθλοι της Σάλκε με αυστηρά μέτρα προστασίας και απευθείας με πούλμαν στο γήπεδο για το ματς, καθώς και να αναχωρήσουν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα..

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του kicker.de, οι οπαδοί της ομάδας του Γκελζενκίρχεν έχουν αποφασίσει να μποϊκοτάρουν την αναμέτρηση, μη κάνοντας χρήση των διαθέσιμων εισιτηρίων και απουσιάζοντας απ’ το γήπεδο της Ντόρτμουντ. «Η αστυνομία ήθελε να μειώσει τα εισιτήρια στα μισά, δηλαδή 4.000! Τα 6.500 που τελικά μας δίνουν είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού. Αυτό, μαζί με το… μάντρωμα που σχεδιάζουν να ασκήσουν εις βάρος μας, είναι εξοργιστικό και δεν μπορούμε να το δεχτούμε», αναφέρει στο σάιτ του ο σύνδεσμος «Ultras Gelsenkirchen».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα κατανοεί τους λόγους που οδήγησαν τους οπαδούς της να προβούν σε αυτή την κίνηση, ενώ οι ίδιοι ξεκαθάρισαν εξαρχής πως η κίνηση τους δεν είναι ενάντια στον σύλλογο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πηγή μέσα απ’ τη Σάλκε, «η αστυνομία του Ντόρτμουντ ζητά να εφαρμοστούν μέτρα με τα οποία η διοίκηση μας δεν συμφωνεί».

Υπενθυμίζεται πως άλλη μια φορά φέτος έχει καταγραφεί επίσημο μποϊκοτάζ σε αγώνα της Μπουντεσλίγκα, όταν στις 19 Σεπτεμβρίου οι οπαδοί της Κολωνίας αντέδρασαν αντίστοιχα στις κινήσεις της αστυνομίας να περικόψει τον αριθμό των εισιτηρίων και των ελέγχων, κατά την επίσκεψη τους στο Borussia Park για τον αγώνα της ομάδας τους με τη Γκλάντμπαχ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα