Μουρίνιο: «Ο Φέργκιουσον δεν μπορούσε να με πείσει για τη Γιουνάιτεντ»

Gazzetta team
Μουρίνιο: «Ο Φέργκιουσον δεν μπορούσε να με πείσει για τη Γιουνάιτεντ»

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τόνισε ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήξερε πως δεν θα μπορούσε να τον πείσει να αναλάβει τη Γιουνάιτεντ, ενώ ο Σκωτσέζος πιστεύει ακόμη πως ο Μόγες ήταν ο κατάλληλος για τη δουλειά.

«Κάθε προπονητής στον κόσμο βλέπει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σαν ένα τεράστιο κλαμπ, αλλά εγώ ήθελα να έρθω στην Τσέλσι και δεν το συζητήσαμε ποτέ γιατί ήμασταν πάντα ανοικτοί και ξέρει πολλά για μένα. Ήξερε ότι για σχεδόν μία σεζόν ήθελα να αφήσω τη Ρεάλ για να έρθω στην Τσέλσι» αποκάλυψε ο Πορτογάλος στο περιθώριο του νέου ντοκιμαντέρ του BBC, Sir Alex Ferguson: Secrets of Success.

Ο ίδιος ο Φέργκι πάντως, ανέφερε σχετικά με τη διαδοχή του: «Όταν ανακοίνωσα την απόσυρσή μου, πιστεύετε αλήθεια πως θα μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου το μέλλον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Είναι ανοησία. Ήταν μία καλή διαδικασία. Είναι ένα επαγγελματικό ποδοσφαιρικό κλαμπ. Ήξεραν τι έκαναν και οι Γκλέιζερς και ο Ντέιβντ Γκιλ. Ο Ζοσέ γύριζε στην Τσέλσι, ο Αντσελότι πήγαινε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κλοπ υπέγραφε με την Ντόρτμουντ, ο φαν Χαάλ έμενε με την Ολλανδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Όσο για την επιλογή του Ντέιβιντ Μόγες, εξήγησε: «Δείπνησα με τον Γκουαρδιόλα στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβρη και δεν είχα ιδέα ότι θα αποσυρθώ και του ζήτησα να με πάρει τηλέφωνο και να μου πει τι σκοπεύει να κάνει. Δεν πήρα απάντηση. Δεν νομίζω ότι κάναμε λάθος. Επιλέξαμε έναν καλό άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Έκανε σπουδαία δουλειά στην Έβερτον, 11 χρόνια εκεί. Επιλέξαμε τον σωστό άνθρωπο. Δυστυχώς δεν δούλεψε για τον Ντέιβιντ».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα