Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-1 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-1 (vid)

bet365

Ο Αστέρας έχασε τα... άχαστα, ο Πλατανιάς είχε επίσης μεγάλες φάσεις για το «διπλό», αλλά το 1-1 που είχε διαμορφωθεί από το 13' (!!!) ήταν το τελικό στην Τρίπολη! Αποδοκιμασίες στο φινάλε προς Βεργέτη και παίκτες των γηπεδούχων.

Παίζεις στοίχημα, έχεις παίξει το παιχνίδι αυτό over παίρνοντας ένα άλφα ρίσκο για να βγάλεις κάποια λεφτά και στο τέλος κάθεσαι και αναρωτιέσαι πως στο Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς έμεινε το 1-1. Και όμως έγινε, με τους Αρκάδες και τους Κρητικούς μετά τα δύο γκολ του πρώτου μέρους να χάνουν στο δεύτερο την μία τεράστια ευκαιρία μετά την άλλη και στο τέλος να παίρνουν από έναν βαθμό, σε ένα ματς που και 3-3 να ερχόταν κανείς δεν θα μπορούσε να πει κάτι.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα κάνει χαρούμενους τους φιλοξενούμενους που σε μια δύσκολη έδρα κατάφεραν να πάρουν τον δεύτερο φετινό τους βαθμό (ο πρώτος ήταν με τον Ηρακλή στα Περιβόλια) και με την εμφάνισή τους να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο στην συνέχεια. Οι γηπεδούχοι από την άλλη έχασαν και αυτοί μοναδικές ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα τρίποντο που λογικά θεωρούσαν δεδομένο και στο τέλος για πρώτη φορά αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο, κάτι που ξαναλέμε πως δεν είχε γίνει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Δύο γκολ, μια διαμαρτυρία για πέναλτι και τίποτα άλλο στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που αν και είχε δύο γκολ, δεν είχε το ρυθμό και τις φάσεις του δευτέρου. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο 4' θα μπορούσαν να είχαν απειλήσει την εστία των αντιπάλων τους, αλλά ο Σκουρτάι δεν έκανε την πάσα χάνοντας την ευκαιρία.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με τον μόνιμο σκόρερ του Απόστολο Γιάννου. Ο νεαρός επιθετικός πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Πλατανιά και μετά την σέντρα του Λούι έκανε με κεφαλιά το 1-0. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 9' ο Φούντας έκανε ένα φιλόδοξο πλασέ κάτω από την σέντρα, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Οι Κρητικοί στο διάστημα αυτό δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα, αλλά μία φορά βρέθηκαν με αξιώσεις στην εστία του Θεοδωρόπουλου και έφεραν το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα στο 13' ο Γιακουμάκης έφυγε από δεξιά, έκανε την σέντρα και ο Μιλούνοβιτς επίσης με κεφαλιά έκανε το 1-1. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου μετά το γκολ πήραν με την σειρά τους τον έλεγχο και στο 35' θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πέναλτι, αν ο Γιακουμάκης δεν είχε πέσει τόσο... εύκολα. Ο νεαρός επιθετικός του Πλατανιά πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σανκαρέ αλλά άρχισε να πέφτει αμέσως, με τον κεντρικό αμυντικό του Αστέρα να τον κρατάει και τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς νομίζοντας πως δεν υπήρξε παράβαση, σε μία όντως δύσκολη φάση.

Και όμως δεν μπήκε άλλο γκολ...

Όπως αναφέραμε στο ξεκίνημα, το δεύτερο ημίχρονο αν και δεν μπήκε κάποιο γκολ, ήταν καλύτερο από το πρώτο. Για την ακρίβεια κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως δεν μπήκε κάποιο τέρμα. Αστέρας και Πλατανιάς έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Αστέρας στο 55' με τον Μάσα πέτυχε γκολ, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τον Σανκαρέ να εμποδίζει τον Σωτηρίου.

Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και στο 70' ο Σανκαρέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πλατανιά και στο γύρισμα ο Γιάννου δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Σωτηρίου να κόβει με τα πόδια. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μιλούνοβιτς απείλησε την εστία του Θεοδωρόπουλου με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να κόβει επίσης με τα πόδια.

Η μεγαλύτερη ωστόσο ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 85' με τον Μάσα να σεντράρει, τον Τσοκάνη να γυρίζει και τον Γιάννου να μην μπορεί από το ένα μέτρο και με εξουδετερωμένο τον Σωτηρίου να σκοράρει. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία, με το 1-1 να μένει και τον κόσμο του Αστέρα να αποδοκιμάζει τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη.

MVP: Έκανε το 1-1 και συνολικά ήταν ο παίκτης που αναστάτωσε περισσότερο από κάθε άλλον την άμυνα του Αστέρα. Ο λόγος για τον Μιλούνοβιτς που δικαίως μπαίνει στη θέση του πολυτιμότερου του αγώνα.

Στο ύψος του: Από την άλλη ο Μάσα ναι μεν δεν πέτυχε κάποιο τέρμα, αλλά ήταν με διαφορά ο πιο δραστήριος παίκτης του Αστέρα και ο μόνος μαζί με τον Θεοδωρόπουλο που στάθηκε στο ύψος του.

Αδύναμος Κρίκος: Σε κάθε καλή ενέργεια και επίθεση του Αστέρα, ο Σκουρτάι ήταν εκεί να προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω και να χάνει την ευκαιρία. Ο παίκτης του Αστέρα ήταν ο αδύναμος κρίκος του σημερινού ματς και ίσως θα έπρεπε να είχε βγει αλλαγή.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γιάννου. Ναι μεν σκόραρε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, αλλά έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες, με την δεύτερη να είναι από αυτές που δεν χάνονται καθώς... κατάφερε να αστοχήσει από το ένα μέτρο.

Το στραγάλι: Με εξαίρεση την φάση του πρώτου μέρους, όταν και θα μπορούσε να δώσει πέναλτι, ο Δημητρόπουλος ήταν πολύ καλός. Και στην συγκεκριμένη φάση δεν λέμε πως έκανε το μεγάλο λάθος, γιατί ο Γιακουμάκης έχει αρχίσει να πέφτει από το ξεκίνημά της.

Το ταμείο του Gazzetta: Και όμως δεν έγινε over. Σε ένα τέτοιο ματς που από το 13' είναι 1-1 και στο οποίο έχουν χαθεί τόσες πολλές και μεγάλες ευκαιρίες στο μόνο που μπορείς να σταθείς είναι πως δεν μπήκε τρίτο γκολ, τίποτα άλλο...

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΒΕΡΓΕΤΗΣ): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Λούι, Ιγκλέσιας (46' Χαμντανί), Τορμένα (78' Τσοκάνης), Φούντας (Νίκο Φερνάντες), Μάσα, Σκουρτάι, Γιάννου.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΣΧΟΣ): Σωτηρίου, Σελίν, Μπανανά, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Μουνάφο (62' Στανισάβλιεβιτς), Ντίνας, Γντάτιτς (80' Μαχαμάτ), Γιακουμάκης (46' Ράμος), Μιλούνοβιτς, Μενδρινός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα