Ο MVP Σίλβα, οι φορ που κλείνουν στόματα και τα... νεύρα!

Δημήτρης Τομαράς
Ο MVP Σίλβα, οι φορ που κλείνουν στόματα και τα... νεύρα!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για ένα ακόμα ρεσιτάλ προπονητικής του Μάρκο Σίλβα, τον Ιντέγιε που έδωσε... απαντήσεις μετά τον Φινμπόγκασον και τις... αστοχίες στην Τούμπα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και μετά το ντέρμπι της Τούμπας για το ποιά ομάδα είναι αυτήν την στιγμή η κορυφαία του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έδωσε και πάλι πειστικές απαντήσεις. Με έναν προπονητή που συνεχίζει να δείχνει την αξία του με κάθε τρόπο. Για ακόμα ένα ματς το στήσιμό του ήταν... μαεστρικό. Βάζει στο κέντρο τον ξεκούραστο Μιλιβόγιεβιτς μαζί με τον Κασάμι, έναν παίκτη του οποίου την άνοδο καρπώνεται αποκλειστικά εκείνος. Ο Ελβετός παίζει για τον Μάρκο Σίλβα και αυτό είναι φανερό. Με άκρα με Ντουρμάζ (σ.σ. που για ακόμα ένα ματς ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα) και Σεμπά, βασικό τον σούπερ για άλλο ένα ματς Φορτούνη ως δεκάρι και φορ τον Ιντέγιε αντί τον Φινμπόγκασον. Με την επιλογή του Νιγηριανού να τον δικαιώνει.
Ο Μάρκο Σίλβα ήταν και πάλι άριστα... διαβασμένος. Κατέβασε μία ομάδα που έβγαλε ένα εξαιρετικό α' μέρος που ήταν αρκετό για να βγάλει δύο γκολ τα οποία και του έδωσαν το ματς. Ο Πορτογάλος κατάφερε να πετύχει δύο σερί εκτός έδρας νίκες (με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ) με τον Τσόρι να μην παίζει καθόλου, τους Ντα Κόστα, Μανιάτη και Μπουχαλάκη εκτός πλάνων, τον Μιλιβόγιεβιτς τιμωρημένο για το ματς του Λονδίνο και τους Φουστέρ και Πάρντο εκτός για το παιχνίδι της Τούμπας. Και κάταστρωσε έτσι το πλάνο του ώστε να έρχεται από τον πάγκο ο τρομερά ποιοτικός Καμπιάσο αλλά και ο Ισλανδός Φινμπόγκασον, μία ακόμα πολύ καλή λύση για την επιθετική του γραμμή.
Με άλλα λόγια το ροτέισον του λειτούργησε στον καλύτερο δυνατό βαθμό και παράλληλα χτύπησε τον ΠΑΟΚ εκεί που... πονούσε. Στο κέντρο του που δεν έβγαλε την απαιτούμενη ταχύτητα και στην... καρδιά της άμυνάς του. Έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Φορτούνη που δημιουργικά και μεσοεπιθετικά ήταν ξανά όλα τα... λεφτά. Με τρομερή μπαλιά στον Ιντέγιε στο 0-1 και πολύ καλά εκτελεσμένο κόρνερ για το τέρμα του Μιλιβόγιεβιτς για το 0-2. Και κάπου εκεί το διπλό άρχισε να... κλειδώνει για τον Ολυμπιακό. Που στην επανάληψη όποτε χρειάστηκε είχε τον Ρομπέρτο με τις πολύ καλές του επεμβάσεις για να φροντίσει η ομάδα του να φύγει νικήτρια από το ματς. Και κάτι ακόμα. Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε εκ νέου πως είναι ΟΜΑΔΑ. Με αρχή, μέση και τέλος. Με όλη την σημασία της λέξεως. Που κέρδισε πανάξια, δίκαια και πιο εύκολα απ' ότι θα περιμέναμε όλοι μας στην Τούμπα. Και φυσικά βάζει για τα καλά... πλώρη για ακόμα ένα πρωτάθλημα. Με MVP και καλύτερη... μεταγραφή του τον Μάρκο Σίλβα... Από την άλλη ο ΠΑΟΚ φανέρωσε πως ακόμα προσπαθεί να γίνει ομάδα.
Αυτοί ήταν που είχαν... αφλογιστία;
Ο Ιντέγιε Μπράουν και ο Φινμπόγκασον το τελευταίο διάστημα δέχονταν... πυρά εξαιτίας του γεγονότος πως δεν είχαν σκοράρει. Τόσο ο Ισλανδός όσο και ο Νιγηριανός μοίρασαν αποστομωτικές απαντήσεις. Γκολάρα και 2-3 στο Λονδίνο από τον Φινμπόγκασον και πολύ όμορφο τέρμα από τον Ιντέγιε και 0-1 από νωρίς στην Τούμπα. Με... άδειασμα στον Κόστα και συνολικά εξαιρετική ενέργεια από τον Νιγηριανό άσο. Όπερ σημαίνει πως οι δύο φορ του Ολυμπιακού έβαλαν δύο γκολ σε πολύ σημαντικά αλλά και δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί τον πραγματικά πολύ καλό επιθετικό τον θέλεις όταν η μπάλα... καίει και πρέπει να μπει στα αντίπαλα... δίχτυα...
Αντί για μπάλα νεύρα και χτυπήματα...
Στον αντίποδα ο χθεσινός Τζαβέλλας δεν προξένησε καμία έκπληξη. Τα πολλά νεύρα, οι άστοχες κινήσεις και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αντιπάλου είναι ένα σύνηθες φαινόμενο από μέρους του. Ο Τζαβέλλας έτσι λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Παίζοντας όσο πιο σκληρά μπορεί διότι του λείπει η απαιτούμενη ποιότητα στο παιχνίδι του. Στην Τούμπα χθες πάντως γλίτωσε την αποβολή τουλάχιστον δύο φορές. Ασυνήθιστα τα νεύρα από τον Τζιόλη που γενικά είναι ήρεμο παιδί ενώ... νευριασμένος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν και ο Βίτορ. Με τον Βίτορ επίσης να έχει σκληρά μαρκαρίσματα στο ενεργητικό του. Και αυτός φλέρταρε με αποβολή... Ακόμα και ο Κίτσιου επεδίωξε να πάει σε αυτήν την λογική. Γενικότερα τέτοιου τύπου αγωνιστικές... αστοχίες δεν χρειάζονται σε ένα ματς όπου άπαντες περιμένουν να δουν καλό ποδόσφαιρο και θέαμα. Και όχι αντί για μπάλα να αντικρίζουν νεύρα και χτυπήματα.
Τώρα δεν είναι looser η Άρσεναλ και... άχρηστος ο Βενγκέρ;
Και επειδή όλα τα... παραμύθια είναι πολύ όμορφα αλλά έχουν και ένα όριο... Ας δούμε πως έπαιξε η Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό που δήθεν έβαλε τα... δεύτερα: Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Οζίλ, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες, Καθόρλα, Μπεγιερίν και Κοκλέν. Πως κατέβηκε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Τσεχ, Μπεγιερίν, Μερτεσάκερ, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Οζίλ, Σάντσες και Γουόλκοτ. Η 11άδα λοιπόν είναι κατά τα 7/11 η ίδια. Και βέβαια ο Μονρεάλ με τον Γκιμπς και ο Μερτεσάκερ με τον Κοσιελνί δεν έχουν δα και τόσο πια μεγάλη διαφορά ποιότητας. Ο Οσπίνα για τον οποίο φώναζαν πολλοί για... ροτέισον ήταν βασικός και στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, άρα ήταν προπονητική επιλογή να μοιραστεί ο χρόνος με τον Τσεχ. Και βέβαια η Άρσεναλ δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που λειτουργεί έτσι στην διαχείριση των κίπερ της από πρωτάθλημα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το μόνο σημείο όπου θα μπορούσε όντως να σταθεί κάποιος είναι η παρουσία του Ράμσεϊ ως βασικού, που όντως είναι ένας παίκτης ικανός να κάνει την διαφορά μεσοπιθετικά και ιδίως στην κυκλοφορία της μπάλας και στο να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο η Άρσεναλ. Αυτή λοιπόν η looser Άρσεναλ με τον Βενγκέρ που δεν κάνει και είναι... συνταξιούχος, διέσυρε 3-0 την μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και επειδή το είχαμε επίσης πρόσφατο: η Ντόρτμουντ του 1-1 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ συνετρίβη με 5-1 από την Μπάγερν Μονάχου. Έτσι για να καταλαβαίνουμε και λίγο τις διαφορές δυναμικότητας των ομάδων, τον δείκτη δυσκολίας αγώνων από Τσάμπιονς Λιγκ σε Γιουρόπα και την λογική της αντιμετώπισης ορισμένων αποτελεσμάτων. Και επιτέλους ας μάθουμε και να αποδεχόμαστε το εξής: όταν μία ομάδα σαν την Άρσεναλ χάνει από τον Ολυμπιακό δεν γίνεται να μιλάμε μόνο για κακή βραδιά των Άγγλων. Πρέπει κυρίως να μιλάμε για αυτό που ισχύει: για μία μεγάλη βραδιά των πρωταθλητών Ελλάδας, που έκαναν ένα σπουδαίο ματς και μία υπερπροσπάθεια.
Υ.Γ. Αν και έχει γίνει (σ.σ. δικαιολογημένα έως ένα σημείο) πολύ... ντόρος από χθες με την διαιτησία του Γιάχου δεν θα μπω στην διαδικασία να ασχοληθώ επί της ουσίας. Και αυτό διότι με βάση το πως έπαιξαν χθες οι δύο ομάδες, όπως και εάν ήταν η διαιτησία και ότι και εάν είχε στο μυαλό του ο Γιάχος, άλλες δέκα φορές να έπαιζαν οι δύο αντίπαλοι πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα βλέπαμε... Η διαφορά είναι εμφανής, όπως και η ποιότητα και το βάθος του ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως και εάν το δει κανείς... Στον Ολυμπιακό πάντως περίμεναν με ενδιαφέρον τους... λάτρεις των διαιτητικών λαθών και τους απανταχού... διαιτητολάγνους για να κάνουν τώρα ένα σχόλιο για την εικόνα της διαιτησίας στην Τούμπα.
Υ.Γ. 3 Ο Φορτούνης απέδειξε για άλλη μία φορά πως πρέπει να είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική μας ομάδα. Δεν υπάρχει στην θέση του στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή άλλος γηγενής παίκτης πιο ποιοτικός από αυτόν. Με διαφορά είναι... πρώτος και καλύτερος. Σε 6 αγωνιστικές έχει 5 γκολ και 3 ασίστ στην Super League. Συν την ματσάρα στο Λονδίνο. Και η χρονιά έχει ακόμα... δρόμο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα