Σαμπντόρια - Ιντερ 1-1

Gazzetta team
Σαμπντόρια - Ιντερ 1-1

bet365

Οι Ρωμαίοι πέρασαν θριαμβευτικά (4-2) από το Παλέρμο και... ψήλωσαν βαθμολογικά, ενώ οι Νερατζούρι πήραν μόνο τον βαθμό (1-1) στη Σαμπντόρια. Ισοπαλία (1-1) το Ουντινέζε-Τζένοα.

Η Ίντερ χωρίς τους Μιράντα και Γιόβετιτς βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να φύγει από την Γένοβα με τον βαθμό χάρη στο γκολ του Πέρισιτς και να χαλάσει το απόλυτο της Σαμπντόρια εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα, με τον Χαντάνοβιτς να πέφτει στα πόδια του Σοριάνο και στη συνέχεια να βγάζει την προσπάθεια του Ζουκάνοβιτς.

Ο Σλοβένος συνέχισε να κρατάει όρθιους τους φιλοξενούμενους, με τον Κορέα να χάνει απίστευτη ευκαιρία και το 0-0 να παραμένει. Μετά από εκείνη την ευκαιρία είχε έρθει η ώρα να χάσει και τη δική της πρώτη κλασική και μοναδική στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γκουαρίν να στέλνει από κοντά την μπάλα ψηλά άουτ. Οι παίκτες του Τζένγκα συνέχισαν να πιέζουν με τον εξαιρετικό Έντερ, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Γενοβέζοι πήραν το προβάδισμα.

Στο 51’ ο Μουριέλ μετά από σέντρα του 17χρονου Περέιρα, πρόλαβε τον Μεδέλ και έκανε το 1-0! Στο 56’ οι γηπεδούχοι έχασαν τον Κορέα με τραυματισμό, με τον Μουριέλ να απειλεί στην αντεπίθεση και τα πράγματα να μη δείχνουν καλά για τους παίκτες του Μαντσίνι. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 78’, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Πέρισιτς με το πρώτο του γκολ στη Serie A έκανε το 1-1! Οι νερατζούρι τα έδωσαν όλα στο τέλος, με τον Μέλο να έχει την καλύτερη στιγμή και το 1-1 να παραμένει.

Ξεμπλόκαραν οι Ρωμαίοι
Ο Ρούντι Γκαρσία είχε να διαχειριστεί πολλά και σοβαρά θέματα. Η βαριά ήττα στο Champions League από τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, οι σημαντικές απουσίες και η κακή πρόσφατη παράδοση με την Παλέρμο. Ωστόσο, το ταξίδι στη Σικελία, κόντρα σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να νικήσει στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους, εξελίχτηκε σε θρίαμβο. Οι Ρωμαίοι πέρασαν με 4-2 από το «Ρέντσο Μπαρμπέρα» και άφησαν προσωρινά πίσω τους όλες τις αναποδιές, για να πλησιάσουν ακόμα πιο κοντά στην κορυφή.

Το ματς ξεκίνησε τέλεια για τους πρωτευουσιάνους που στο ημίωρο ήταν μπροστά με το απίθανο 3-0. Με τους Πιάνιτς, Φλορέντσι να... φτιάχνουν ο ένας τον άλλον άνοιξαν το σκορ στα 108 δευτερόλεπτα (σ.σ.: το ταχύτερο φέτος στη Σέριε Α'), καθώς έπαιξαν το 1-2 και τσίμπησε πάνω από την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα ο Βόσνιος μέσος. Στο 14' ήταν η σειρά του να δώσει άθελα του στον Ιταλό κατά συνθήκη full back και εκείνος δεν αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Στη συνέχεια θα αναλάμβανε ο Ζερβίνιο να... φτιάξει τον εαυτό του.

Στο 28' έκανε ατομική ενέργεια και σκόραρε το 3-0. Εκεί όμως που φαινόταν ότι οι φιλοξενούμενοι θα είχαν εύκολο απόγευμα, αυτό λίγο ήθελε για να στραβώσει. Το πλασέ του Τζιλαρντίνο (58') έβαλε τους Νησιώτες στο παιχνίδι και στο 91' ο Γκονσάλες με κεφαλιά μείωσε στο γκολ. Πριν προλάβουν όμως να πανηγυρίσουν, με τη σέντρα, ο Ζερβίνιο βρέθηκε μπροστά, έσκασε προσποίηση στον αντίπαλο του και καθάρισε με προβολή, αφήνοντας την Παλέρμο στα χαμηλά να βιώνει την τέταρτη διαδοχική ήττα της.

Κώστας Μανωλάς και Βασίλης Τοροσίδης ήταν βασικοί, με τον πρώτο να δέχεται κίτρινη κάρτα για κράτημα.


Ούτε τώρα η Ουντινέζε
Η Ουντινέζε μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να πέρασε νικηφόρα από τη Μπολόνια, αλλά στο γήπεδο της υποφέρει. Τέσσερις οι φετινές και ακόμα δύο περσινές στο φινάλε εντός έδρας ήττες, την είχαν αφήσει με έξι σερί σφαλιάρες εντός έδρας. Με τη Τζένοα κατάφερε τουλάχιστον να πάρει ένα βαθμό (1-1) αν και δικαιούταν περισσότερα. Ο Ντι Νατάλε σκόραρε με κοντινή προβολή (48'), αλλά ισοφάρισε με πέναλτι ο Περότι (75'). Ο Ορέστης Καρνέζης κατέβασε ρολά σε δύο φάσεις απέναντι σε Γκακπέ και Παβολέτι, αλλά ο Βίντερ της Ουντινέζε σημάδεψε το δοκάρι πριν τη λήξη.

 

SERIE A Τελευταία Νέα