Αυτοί ελπίζουν στο φίλο τους, αυτός θέλει ηχηρό μήνυμα

Αυτοί ελπίζουν στο φίλο τους, αυτός θέλει ηχηρό μήνυμα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα στο blog του στο Gazzetta το ντέρμπι της Τούμπας κάτω από δύο διαφορετικές παραμέτρους και γράφει και για το ματς στην Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός έχει από χθες ένα παραπάνω λόγο για να στοχεύει το διπλό απόψε στην Τούμπα-τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, που ήταν βαθμολογικά πολύ σημαντική για τους πράσινους.

Ένα παιχνίδι που κρίθηκε σε δύο κεφαλιές. Του Βασιλακάκη από πολύ ευνοϊκή θέση ήταν πάνω στον Στιλ και του Τελάντερ από το κόρνερ κατέληξε στα δίκτυα. Νομίζω πως την πάτησε ο Λουτσέσκου, γιατί ναι μεν ήταν κακός ο Καπετάνος και τον έβγαλε, αλλά έτσι η ομάδα του έχασε πολύ σε ύψος, έχοντας μόνο τον Λισγάρα, κόντρα σε Τελάντερ, Σάντσες και Μπεργκ. Έτσι, υποχρεώθηκαν στη φάση του γκολ να είναι απέναντι στους τρεις ψηλούς του Παναθηναϊκού, ο Λισγάρας, ο Ερέα κι ο Γουάλας. Ο Ερέα, επιπλέον, «κόλλησε», πετάχτηκε μόνος του πιο μπροστά ο Τελάντερ και πήρε την κεφαλιά από το Βασιλακάκη με εντυπωσιακό όντως άλμα στο πρώτο δοκάρι.

Ο Αναστασίου, όπως σημείωνα και τις προάλλες, έχει αφήσει κατά μέρους τις…περισπούδαστες ολλανδικές και μη τακτικές και ακολουθεί το κλασικό…ελληνικό, «κρατάμε πίσω γερά και μπροστά ένα γκολ κουτσά στραβά θα το βάλουμε», που μπορεί να βγάζει…πόνο στα μάτια των θεατών, αλλά συνήθως είναι αποδοτικό (σκεφθείτε να μην είχε κάνει το τραγικό λάθος στη Ν. Σμύρνη ο Στιλ-ο Παναθηναϊκός θα είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ, στην πρεμιέρα, κι αυτό από πέναλτι!). Οι προηγούμενες νίκες του ήταν από λάθη των γκολκίπερ (στα καθοριστικά γκολ), χθες ήταν από μία στημένη φάση.

Ο Λουτσέσκου στο βωμό της συνοχής της ομάδας του παίζει συνεχώς με 12-13 παίκτες, ήταν πράγματι μεγάλη απώλεια για την Ξάνθη, και τύχη για τον Παναθηναϊκό, η αποβολή του Σολτάνι (ο Λισγάρας, αντίθετα, κάλυψε το κενό του Καρυπίδη), αλλά νομίζω πως αυτός το Βραζιλιανάκι, ο Κρίστοφερ, ισως κι ο Ισπανός Νιέτο, να είναι πιο καλοί από τους Ντιμιτρόφ κι Ερέα. Χθες το πρωί είχα κάνει την (εύκολη) πρόβλεψη στο ραδιόφωνο, ότι ένα γκολ να έβαζε ο Παναθηναϊκός, θα κέρδιζε-η Ξάνθη είναι πολύ δύσκολη στο γκολ…

Ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός θεωρητικά θέλουν μόνο νίκη απόψε, αφού το πιθανότερο είναι μετά τον Παναθηναϊκό να κερδίσει σήμερα κι η ΑΕΚ, αλλά ας έχουμε υπόψιν μας ότι μία ισοπαλία θα κρατήσει μόνο πρώτο τον Ολυμπιακό, ενώ και για τον ΠΑΟΚ δεν θα είναι και…τραγωδία να έχει απόσταση πέντε πόντων από την κορυφή-6η αγωνιστική είμαστε. Βέβαια, με νίκη του ο Ολυμπιακός, αφήνει τον ΠΑΟΚ πίσω οκτώ πόντους και σκορπίζει τεράστια απογοήτευση στις δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας, που ελπίζουν στον φίλο τους τον ΠΑΟΚ να σταματήσει τους πρωταθλητές, πριν γίνουν τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Και με νίκη του ΠΑΟΚ διαμορφώνεται άλλο σκηνικό, αφού θα είναι μέσα σε διαφορά μόλις δύο βαθμών κι οι τέσσερις πρώτοι, εφόσον φυσικά το Περιστέρι δεν…τσιμπήσει κάτι στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη ένα διπλό σε ένα ντέρμπι, έχοντας σε πρόσφατες τέτοιες εξόδους του τρεις ήττες (σε Τούμπα 1-2 , 0-1 και σε Λεωφόρο 1-2). Αλλά νομίζω ότι ήδη από το β΄ μισό της περσινής σεζόν, έχει αρχίσει και το γυρίζει πάλι, με το πολύ άνετο 0-0 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ με το οποίο σφράγισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα και με το θρίλερ 1-0 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ για το Κύπελλο, στο τελευταίο ντέρμπι που έχει δώσει…

Αν το συνεχίσει κι απόψε, θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα και για τη συνέχεια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.