Ο Κούδας και τα άλλα παιδιά…

Ο Κούδας και τα άλλα παιδιά…

Gazzetta team
Ο Κούδας και τα άλλα παιδιά…

bet365

Ο Γιώργος Κούδας συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, για χάρη του η Ελλάδα χωρίστηκε στη μέση, αλλά η μεταγραφή του δεν έγινε ποτέ! Το gazzetta.gr θυμίζει...

Δεν ήταν όμως η μοναδική υπόθεση ποδοσφαιριστή που συνδέθηκε με τις δύο ομάδες και προκάλεσε αναταραχή στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ας μην ξεχνάμε πως η πώληση του Στέλιου Βενετίδη το καλοκαίρι του 2001, επί διοίκησης Γιώργου Μπατατούδη, έφερε καταλήψεις και φωτιές στα γραφεία της ΠΑΕ από αγανακτισμένους οπαδούς του «Δικεφάλου». Κι όμως αν το σκεφτεί κανείς καλά, ήταν μια πολύ έξυπνη πώληση ποδοσφαιριστή, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης πλήρωσε, τότε, 1,1 δισεκατομμύρια δραχμές (!) για να ντύσει τον Εβρίτη αριστεροπόδαρο αμυντικό στα ερυθρόλευκα.

Ο Τάις Λίμπρεχτς είναι ο μοναδικός προπονητής, ο οποίος πωλήθηκε- πακέτο μαζί με τον Χάρη Μπανιώτη, από τον ΠΑΟΚ (του αείμνηστου Χάρη Σαββίδη) στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά τον Δεκέμβριο του 1987 και αφού ο «Δικέφαλος» είχε διαλύσει με 6-1 τους «ερυθρόλευκους» στις Σέρρες.

Το 2003 το δρόμο από την Τούμπα για το Φάληρο πήραν ο Παντελής Καφές, αλλά και ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ παλιότερα αξιοσημείωτες ήταν οι μετακινήσεις του Γιώργου Κωστίκου, του Γιάννη Γούναρη, του Κώστα Ορφανού (έκανε το ποδοσφαιρικό δρομολόγιο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ), του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα, του Αλέξη Αλεξίου, του Γιώργου Σκαρτάδου, του Παναγιώτη Τσαλουχίδη, ενώ τις δύο φανέλες φόρεσαν επίσης και οι: Σωτήρης Μαυρομάτης, Κυριάκος Τοχούρογλου, Μάκης Χάβος, Παναγιώτης Σοφιανόπουλος, Γιαννάκης Οκκάς, Κόφι Αμπονσά, Λουτσιάνο ντε Σόουζα, Λάμπρος Χούτος, Πάμπλο Κοντρέρας, Λεονάρντο, κι εσχάτως ο νεαρός Φάνης Τζανδάρης.

Συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, αν αφαιρέσουμε τον Κούδα που δεν αγωνίστηκε σε επίσημο ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Στους πάγκους των δύο ομάδων, πέραν της προαναφερόμενης ιστορίας με τον Τάις Λίμπρεχτς, κάθισαν σε διαφορετικές περιόδους ο Λάκης Πετρόπουλος, ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς, ο Ολεγκ Μπλαχίν και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς...

Ο Γιάννης Γούναρης και ο Γιώργος Γεωργιάδης έχουν αγωνιστεί με τις φανέλες των δύο ομάδων, αλλά κάθισαν ως προπονητές στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ενώ ο Γούναρης είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί και έχει καθοδηγήσει ως προπονητής και τις δύο ομάδες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα