Παναιτωλικός - Πανιώνιος 1-5 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Παναιτωλικός - Πανιώνιος 1-5 (vid)

bet365

Ο Πανιώνιος συνέτριψε τον τραγικό Παναιτωλικό με 5-1 στο Αγρίνιο, αφού προηγήθηκε 3-0 στο 15'! Κάκιστη εικόνα των γηπεδούχων, που πέταξαν νωρίς λευκή πετσέτα και τα... άκουσαν από την κερκίδα!
Ένας εξαιρετικός Πανιώνιος πέρασε με το επιβλητικό 5-1 από το Αγρίνιο, υποχρεώνοντας τον Παναιτωλικό στην 2η συνεχόμενη πεντάρα του μετά το ματς με την Καλλονή. Σούπερ ο Βιγιάλμπα (με ένα γκολ και συμμετοχή σε άλλα τρία), πολύ καλός ο Μπουμάλ (2 γκολ και ασίστ) και ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι Μπακασέτας και Ανσαριφάρντ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κόσμος των Αγρινιωτών του γιούχαρε και μετά το τέλος του α' μέρους και μετά την λήξη του αγώνα. Μοναδικός που διασώθηκε ο Κυριακίδης που απέσπασε το χειροκρότημα του κόσμου.
Οι 11 του Γιάννη Νταλακούρα
Ως υπηρεσιακός τεχνικός ο Γιάννης Νταλακούρας έκανε το 4ο ντεμπούτο του στον Παναιτωλικό. Σχετικά με την 11άδα ο Κυριακίδης ήταν ο πορτιέρο στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα με τον Παναιτωλικό, ο Ντιέγκο Μπεχαράνο δεξί μπακ, οι Κούσας και Παπάζογλου τα στόπερ, ο Ρουμπουλάκου αριστερό μπακ αντί του τραυματία Κέβιν, οι Ντάνι Μπεχαράνο και Μάκος στον άξονα, οι Κάπελ, Ουάρντα στα άκρα και οι Βιγιαφάνιες και Μαρκόφσκι στην επίθεση, με τον Αργεντινό να έχει πιο ελεύθερο ρόλο (σ.σ. παίζοντας λίγο πιο πίσω από τον Μαρκόφσκι).
Οι επιλογές του Ουζουνίδη
Στον αντίποδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το ματς ως εξής: με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Χατζηισαϊα, Οικονόμου, Β. Βλάχο και Ρισβάνη στην άμυνα (σ.σ. οι Χατζηισαϊας και Ρισβάνης τα δύο στόπερ), τους Κόρμπο και Σιώπη στον άξονα και τους Μπουμάλ, Μπακασέτα, Βιγιάλμπα πίσω από τον προωθημένο Καραμάνο. Δεκάρι ο Μπακασέτας.
Ένας ημίχρονο σκέτος... εφιάλτης για Παναιτωλικό και με σούπερ Πανιώνιο και 0-4!
Ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος στο ματς και έδειξε από την πρώτη στιγμή τις διαθέσεις του. Διαθέσεις που τον οδήγησαν στο να βάλει 4 γκολ σε 24 λεπτά αγώνα για το 0-4! Πρόκειται για ένα απίστευτο ρεκόρ με τον Παναιτωλικό να μην έχει δεχθεί ποτέ τέτοιο αριθμό γκολ σε τόσο μικρό διάστημα στο γήπεδό του!
Ούτε φυσικά σε ένα ημίχρονο. Παίζοντας προσεκτικά στην άμυνα και τέλεια το παιχνίδι των αντεπιθέσεων ο Πανιώνιος είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Βιγιάλμπα σε ένα σούπερ 20λεπτο του και με τον Παναιτωλικό να είναι σε τραγική αμυντικά ημέρα και ειδικά από την πλευρά που έπαιζε ο Βιγιάλμπα.
Στο 7ο λεπτό ο Πανιώνιος έκανε το 0-1. Ο Βιγιάλμπα στην αντεπίθεση άδειασε εξαιρετικά τον Ντιέγκο Μπεχαράνο και έκανε με πολύ καλή τελική προσπάθεια το σκορ 0-1. Στο 10' ήρθε το 0-2. Νέα αντεπίθεση για Πανιώνιο με τον Μπουμάλ να δέχεται πάσα από τον Βιγιάλμπα και να σκοράρει με τον Μπεχαράνο να τον έχει χάσει.
Στο 15' ήταν η σειρά του Μπακασέτα να αφήσει... άγαλμα στην άμυνα τον Παπάζογλου και με πολύ καλό σουτ να γράψει το 0-3. Ο Πανιώνιος δεν σταμάτησε όμως εκεί... Σε μία φάση με πρωταγωνιστή τον Βιγιάλμπα να κερδίζει πέναλτι με χέρι του Κάπελ.
Στο 23' κερδήθηκε το πέναλτι και ένα λεπτό μετά ο Μπουμάλ το εκτέλεσε εύστοχα. Στο 34' ο Μπουμάλ είχε ένα καλό σουτ λίγο άουτ. Στο 44' ο ίδιος παίκτης είχε μία κεφαλιά που έβγαλε πολύ δύσκολα ο Κυριακίδης.
Δύο αλλαγές συστήματος ο Νταλακούρας και ξανά μεγάλες φάσεις ο Πανιώνιος
Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Παναιτωλικού βλέποντας πόσο δύσκολα είχαν γίνει τα πράγματα για την ομάδα του άλλαξε το σχήμα των Αγρινιωτών σε 3-5-2. Έβγαλε τον Ρουμπουλάκου που ήταν αριστερό μπακ για να βάλει τον επιθετικογενή Ρουσκουγιέδα.
Στην έναρξη του β' μέρους γύρισε τον Μάκο στα στόπερ μαζί με τον Κούσα και μετά το σχήμα έγινε 4-4-2 με Βασιλείου και Μαρκόφσκι στην επίθεση. Και ενώ το α' μέρος έκλεισε με 4-9 τελικές ο Πανιώνιος είχε μεγάλες φάσεις για το 5-0 και ακόμα και για το 6-0 στις αρχές του β' 45λεπτου.
Στο 51' με χαμένο τετ α τετ του Καραμάνου και στο 52' με διπλή ευκαιρία με Βιγιάλμπα και Καραμάνο. Στο 60' έχασε και άλλο τετ α τετ ο Καραμάνος και το ίδιο έγινε με τον Βιγιάλμπα 4 λεπτά μετά. Στο 65' ο Παπάζογλου κέρδισε πέναλτι από κλωτσιά του Βιγιάλμπα. Ένα λεπτό μετά ο Βιγιαφάνιες έκανε το 1-4 με τον Παπαδόπουλο να πέφτει σωστά, να βρίσκει την μπάλα και αυτή να πηγαίνει δοκάρι και μετά στα δίχτυα.
1-5 με νέο σύστημα από το τεχνικό τιμ του Παναιτωλικού και η αφιέρωση του Ανσαριφάρντ
Το προπονητικό επιτελείο του Παναιτωλικού διαφοροποίησε ξανά την διάταξη της ομάδας του, βάζοντας μόνο τον Βασιλείου στην επίθεση. Δεν άλλαξε κάτι, όμως.
Αντίθετα ο Πανιώνιος έβαλε και άλλο γκολ! Στο 83' ο Μπουμάλ έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ και ο νεοεισελθών Ανσαριφάρντ μπήκε σωστά στην πορεία της μπάλας και με προβολή έκανε το 1-5. Ακολούθως στον πανηγυρισμό του σήκωσε την μπλούζα του για να φανεί το μήνυμα "24 Rest in peace captain". Ήταν ένα μήνυμα για τον πρώην συμπαίκτη του, Χαντί Νουρούζι. Τον 30χρονο Ιρανό που πέθανε από καρδιακό επεισόδιο και φορούσε στην Περσέπολις το νούμερο 24. Και κάπως έτσι έληξε το ματς...
MAN OF THE MATCH: Τρομερό ματς ο Βιγιάλμπα. Ήταν μέσα και στα 4 τέρματα του Πανιωνίου και ενώ βέβαια χρίστηκε και σκόρερ. Στην πλευρά που έπαιζε έκανε... πάρτι με το... καλημέρα του αγώνα. Στο χρονικό σημείο που κάνει το πέναλτι δεν επηρεάζει την ομάδα του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Παναιτωλικό δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που πραγματικά ξεχώρισε. Εάν πρέπει να βρεθεί κάποιος αυτός είναι μόνο ο Κυριακίδης. Δεν φταίει για τα γκολ που δέχθηκε και έσωσε τον Παναιτωλικό αρκετές φορές στο β' μέρος. Ήταν και ο μόνος που χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τον κόσμο στις κερκίδες. Για τον Πανιώνιο δέσποσαν ο σκόρερ δύο τερμάτων Μπουμάλ και βέβαια ο Μπακασέτας. Επίσης και ο Ιρανός Ανσαριφάρντ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν σε τραγική ημέρα από κάθε άποψη. Ο πιο αδύναμος κρίκος όλων όμως ήταν ο Ντιέγκο Μπεχαράνο που έχασε τους σκόρερ των 2 πρώτων τερμάτων του Πανιωνίου.
Η ΓΚΑΦΑ: Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς από τις λανθασμένες επιλογές της άμυνας του Παναιτωλικού. Πιθανότατα το χέρι του Κάπελ που αποφέρει το εύστοχο πέναλτι του Μπουμάλ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Μάνταλος με τους βοηθούς του έκαναν λάθη κυρίως σε φάουλ και πειθαρχικό έλεγχο. Για παράδειγμα ο Σιώπης γλίτωσε την κίτρινη τουλάχιστον δύο φορές. Σωστές οι υποδείξεις των δύο πέναλτι στο ματς.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στον... παράδεισο ο Πανιώνιος που έκανε τρομερό α' μέρος με το 0-4 και στην... κόλαση ο Παναιτωλικός που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ. Εξαιρετικοί και μπροστάρηδες για τον Πανιώνιο ήταν οι Βιγιάλμπα, Μπουμάλ και Μπακασέτας. Και φυσικά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παραμένει σε πολύ καλό δρόμο. Ο Παναιτωλικός από την άλλη υπέστη την 2η διαδοχική βαριά του ήττα και φαίνεται σε πρώτη φάση πως η απόλυση του Λιονέλ Πόντες και η επίσκεψη του Φώτη Κωστούλα στα αποδυτήρια της ομάδας δεν λειτούργησαν ευεργετικά. Και βέβαια βάση της εικόνας των δύο ομάδων το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο με τους γηπεδούχους να έχουν τραγική εικόνα στην άμυνα και τρομερά κενά στα μετόπισθεν για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ (1-5).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα