Η επιμονή της ΕΠΟ με Τσάνα και η λογική του Σούστερ!

Η επιμονή της ΕΠΟ με Τσάνα και η λογική του Σούστερ!

Η επιμονή της ΕΠΟ με Τσάνα και η λογική του Σούστερ!

bet365

To παρασκήνιο για το ναυάγιο της ΕΠΟ με τον Μπερντ Σούστερ. Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ για την αποκρυσταλλωμένη άποψη του Σούστερ αναφορικά με το επιτελείο του και την επιμονή της ΕΠΟ στον Κώστα Τσάνα που οδήγησε στην ρήξη.

Λένε πως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Στην περίπτωση του Μπερντ Σούστερ μία διαφωνία αναφορικά με το τεχνικό επιτελείο του ήταν αρκετή για να τινάξει την συμφωνία στον αέρα.

Ο άλλοτε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από διαπραγματεύσεις των δύο μάνατζερ του με την ΕΠΟ και αφού προηγουμένως είχαν τεθεί επί τάπητος βασικά ζητήματα τα οποία δεν αφορούσαν αποκλειστικά στο οικονομικό κομμάτι αφίχθη στην Ελλάδα την Τρίτη το μεσημέρι για να συμφωνήσει. H αμοιβή του Σούστερ θα άγγιζε τις 600.000 ευρώ (+500.000 ευρώ μπόνους πρόκρισης για το Μουντιάλ 2018), ενώ το μπάτζετ για τους συνεργάτες του θα έφτανε στις 100.000 ευρώ έκαστος.

Ο Μπερντ Σούστερ, όπως όλοι οι σοβαροί προπονητές παγκοσμίως, θεώρησε δεδομένο πως θα στηριχθεί σε συνεργάτες της δικής του επιλογής.

Έτσι αφού υπήρξε σύμπλευση και ταύτιση απόψεων με την ΕΠΟ ταξίδεψε στην Αθήνα για να υπογράψει προσύμφωνο. συνεργασίας.

Ο Σούστερ, ζήτησε από την ΕΠΟ την πρόσληψη του γερμανοθρεμμένου πρώην τεχνικού του Πανιωνίου, Γιώτη Σταματόπουλου, ο οποίος θα καταλάμβανε σημαίνοντα ρόλο στο πλευρό του ως γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ θα τον πλαισίωνε ένας ακόμη ασίσταντ γερμανικής καταγωγής.

Η ελληνική ομοσπονδία ζήτησε από τον 55χρονο προπονητή αντί του Σταματόπουλου να επιλέξει τον υπηρεσιακό τεχνικό Κώστα Τσάνα, με συνέπεια ο Σούστερ να διαφωνήσει.

Ο τελευταίος εξήγησε πως δεν μπορεί να εμπιστευθεί έναν προπονητή τον οποίο δεν γνωρίζει προσωπικά όμως η άκαμπτη στάση της ΕΠΟ είχε ως συνέπεια το σχεδόν δεδομένο deal να οδηγεί σε ναυάγιο.

Ο πρώην τεχνικός της Μπεσίκτας, επεσήμανε στην ΕΠΟ πως δεν επιθυμεί την απομάκρυνση του Τσάνα από την Εθνική ομάδα, αναφέροντας πως θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από διαφορετικό ρόλο.

Τι πιο λογικό για έναν προπονητή του διαμετρήματος του Γερμανού να επιλέγει ο ίδιος τους ανθρώπους με τους οποίους επιθυμεί να συνεργαστεί;

Το δοκιμασμένο μοντέλο Ρεχάγκελ-Τοπαλίδη στην προκειμένη περίπτωση δεν βρήκε την εφαρμογή του στο δίδυμο Σούστερ-Σταματόπουλου με την ΕΠΟ να εμμένει πως δίχως την συμμετοχή του Κώστα Τσάνα στο τεχνικό επιτελείο η συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί καταλογίζοντας την αποκλειστική ευθύνη στον Γερμανό.

Τι κι αν ο Γιώτης Σταματόπουλος είχε ήδη ξεκινήσει σε συνεννόηση με τον Μπερντ Σούστερ εδώ και αρκετές μέρες την προετοιμασία σε ότι αφορά την επόμενη μέρα της εθνικής;

Το βέτο που τέθηκε με την συμμετοχή του Κώστα Τσάνα στο τεχνικό επιτελείο, αλλά και η εκπεφρασμένη άποψη του έμπειρου Γερμανού προπονητή για τους βοηθούς ήταν αρκετή για να διαταράξει το καλό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η σχεδόν τρίωρη συνάντηση.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν κρύβει την δυσφορία του για την αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων αδυνατώντας να πιστέψει πως οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο λόγω τους ενός εκ των συνεργατών του.

Ακόμη και αν υπήρξε ασάφεια αναφορικά με τις προθέσεις του Σούστερ προτού ταξιδέψει στην Ελλάδα για τους συνεργάτες του (σ.σ.: κάτι που αρνείται), η ρήξη που σημειώθηκε για την εμμονή της ΕΠΟ στο πρόσωπο ενός συνεργάτη αν μη τι άλλο προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

 

Τελευταία Νέα