Σταματόπουλος: «Το θεωρούσα δεδομένο για Σούστερ»

Gazzetta team
Σταματόπουλος: «Το θεωρούσα δεδομένο για Σούστερ»

bet365

Το στίγμα του για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ, του Αστέρα με την Σάλκε, αλλά και για το... ναυάγιο της υπόθεσης Σούστερ στην Εθνική ομάδα, έδωσε ο Γιώτης Σταματόπουλος...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώτης Σταματόπουλος στον Sport FM 94,6...

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ
: «Έχει δώσει πάρα πολλά παιχνίδια, αφού φέτος μπήκε από νωρίς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού έχει δώσει πολλά προκριματικά. Κατάφερε όμως στην τελική ευθεία να φτάσει σε αυτή τη διοργάνωση, έγινε μία νέα αρχή με καινούργιους παίκτες. Έχουν δώσει πολλά παιχνίδια και παίζουν με αρκετό ροτέισον. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει ένα καλό σύνολο στον αγωνιστικό χώρο.

Στο ρόστερ της Ντόρτμουντ είναι αρκετοί διεθνείς και έχουν δείξει θετικά δείγματα γραφής, όπως ο Χόφμαν, ο Κάστρο και άλλοι. Υπάρχουν παίκτες και στο κέντρο της άμυνας, όπως ο Σωκράτης και ο Χούμελς, είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα στη Γερμανία και ο Σούμποτιτς είναι εξίσου καλός. Υπάρχουν πολλές λύσεις στη Μπορούσια και δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Υπάρχει αυτή η δυσκολία για την Ντόρτμουντ, αφού έχει να δώσει δύο εκτός έδρας παιχνίδια και το έχουμε ζήσει και εμείς στον Πανιώνιο όταν παίζαμε στους ομίλους. Η περισσότερη κούραση είναι τα ταξίδια και όχι τα παιχνίδια. Οι πιο πολύ παίκτες προτιμούν να δώσουν τέτοια παιχνίδια και να μην κάνουν προπόνηση.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν αυτές οι δύο σκέψεις. Είναι πάρα πολύ θετικό να υπάρχει τέτοια κλήρωση για την ομάδα, να έρθει η Ντόρτμουντ στην Τούμπα και ο κόσμος θέλει τέτοιου είδους αγώνες. Θα γεμίσει η Τούμπα και οποιαδήποτε χρονιά, με οποιεσδήποτε συνθήκες υπήρχαν μπορεί η ομάδα να ανταγωνιστεί κάθε αντίπαλο. Έχουν δώσει πολλά ωραία ματς στην Ευρώπη, θυμάμαι τους αγώνες στην Κωνσταντινούπολη, την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι.

Μέσα και έξω έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και το σημαντικό είναι ότι το πρώτο παιχνίδι θα το δώσει στην Τούμπα, η οποία είναι μία από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη. Ο κόσμος θα δώσει ώθηση στην ομάδα και τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ είναι θετικά το τελευταίο διάστημα. Από την πλευρά της, η Ντόρτμουντ είχε δύο ισοπαλίες και ήταν απογοητευτικές για εκείνη, η μία με την ομάδα που είναι φαβορί να υποβιβαστεί. Ελπίζω να το εκμεταλλευτεί αυτό το στοιχείο ο ΠΑΟΚ, αφού έχει καλύτερη ψυχολογία από την Ντόρτμουντ».

Για τον αγώνα του Αστέρα με τη Σάλκε: «Ο Αστέρας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι κάνει καλή και σοβαρή δουλειά. Και πέρσι είχε δείξει σε όλα τα ματς, που είχε πάει κιόλας, είδα το ματς με την Τότεναμ. Μου άρεσε πολύ ο Αστέρας, έψαχνε το γκολ και είχε καλούς συνδυασμούς.

Ο Αστέρας κάθε χρόνο προσπαθεί να φέρει τους κατάλληλους παίκτες στην Τρίπολη και δίνει χρόνο προσαρμογής, καταφέρνοντας να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας και έκανε καλά παιχνίδια στους ομίλους. Πέρσι κατάφερε να αποκλείσει τη Μάιντς στα προκριματικά. Και βλέπουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως ο Ντε Μπλάσις που πήγε στη Μάιντς και είναι ο καλύτερός της παίκτης αυτή τη στιγμή.

Η Σάλκε πάει από νίκη σε νίκη, έχουν νέο προπονητή και έχει δύο τρεις ταλαντούχους παίκτες στο κέντρο και είναι 20άρηδες. Προσπαθούν να παίξουν εκπληκτικό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσουν ευκαιρίες και αυτό θα είναι καλό για τον Αστέρα για να μην κλειστεί και να κυνηγήσει το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως την περσινή σεζόν που έπαιξε στους ομίλους».

Για τις πληροφορίες που τον θέλουν να τον είχε προτείνει για συνεργάτη του ο Μπερντ Σούστερ και αυτός να είναι ο λόγος που «ναυάγησε» η συμφωνία του Γερμανού προπονητή με την ΕΠΟ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας: «Αυτό που μπορώ να πω δεν είναι μυστικό. Είχαμε συζητήσει εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο, υπήρχε αυτή η πρόταση και είχε μιλήσει με την ΕΠΟ. Το θεωρούσα δεδομένο. Χθες διάβασα τι έγινε. Λεπτομέρειες δεν ξέρω ακόμα. Από την πλευρά μου, θα ήταν μεγάλη τιμή να επιστρέψω στην Ελλάδα και είχα κάνει κάποιες προετοιμασίες.

Δεν μπορώ να σας πω πότε ξεκίνησε αυτό το θέμα. Εδώ και 1,5 εβδομάδα ετοιμαζόμουν ξεκίνησα τις προετοιμασίες και υπήρχαν συζητήσεις με τους μάνατζέρ του πρώτα, οι οποίοι συζητούσαν το ενδεχόμενο συνεργασίας και όλα έδειχναν θετικά. Γνωρίζετε και εσείς πως όταν γίνονται διαπραγματεύσεις δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη ένας άνθρωπος σε μία χώρα που δεν είχαν υπάρξει προ-διαπραγματεύσεις. Αυτά είχαν όλα γίνει και έπρεπε να γίνει το τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσει ο κόουτς τη συμφωνία. Είχε ένα τιμ στο μυαλό του με δύο ανθρώπους.

Ένας Γερμανός βοηθός και ένας Έλληνας που γνωρίζει καλά και είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και μιλάει τη γλώσσα. Είναι πολύ κρίμα. Για κάθε προπονητή και ποδοσφαιριστή είναι το όνειρό του να προσφέρει στην Εθνική της πατρίδας του, πόσω μάλλον με έναν τέτοιο προπονητή και προσωπικότητα και δεν το σκέφτηκα καν. Στο ποδόσφαιρο και τη ζωή υπάρχουν διαπραγματεύσεις και μπορεί να υπάρξει αρνητική εξέλιξη. Το ήθελα πολύ, αλλά δεν συνέβη.

Πιστεύω ότι θα ταίριαζε πάρα πολύ, αλλά το ξεχνάμε πλέον… Μακάρι να υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι ακριβώς ειπώθηκε. Δεν πιστεύω να μην υπάρχει ένα ενδεχόμενο σαν αυτό. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να τα βρούμε και να γυρίσει όλο το θέμα. Αυτή τη στιγμή, έχει επιστρέψει στη Γερμανία ο προπονητής, όπως και οι εκπρόσωποί του. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, αφού η χθεσινή ημέρα του ήταν γεμάτη υποχρεώσεις για εκείνον.

Μετά από μία τέτοια εξέλιξη δεν έχεις όρεξη για πολλά λόγια. Ο κόουτς πρόλαβε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του στην Ισπανία, καθώς είναι σχολιαστής για αγώνες Champions League. Η νοοτροπία του έχει επηρεαστεί από τη Γερμανία και την Ισπανία, αφού ήταν από τα 21 του εκεί και έχει επηρεαστεί ανάλογα. Είναι ένα εξαιρετικό μείγμα προπονητή. Ζει πολλά χρόνια στην Ισπανία, αλλά δεν έχει χάσει το γερμανικό του στοιχείο, όπως και εμείς δεν χάνουμε το ελληνικό στοιχείο, παρότι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ».

 

Τελευταία Νέα