Finnbogason- mania στην Ισλανδία! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Finnbogason- mania στην Ισλανδία! (vid)

bet365

Η Ισλανδία στο Euro, αλλά το τέρμα του Φινμπόγκασον πανηγυρίστηκε περισσότερο από 300.000 συμπατριώτες του. Σε ρυθμούς Άλφρεντ η χώρα και ο 26χρονος υποσχέθηκε άλλα γκολ και... Γαλλία!

Οι παραστάσεις του πολλές, σε Ολλανδία, Ισπανία, αλλά η χθεσινή ήταν η πιο απαιτητική! Με ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και το α΄ μέρος από τον πάγκο, ο Φινμπόγκασον δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν μετά το τελευταίο σφύριγμα! Ο Μάρκο Σίλβα του τόνωσε το ηθικό και του ζήτησε να... αναγκάσει το κοινό του «Emirates» να τον αποθεώσει. Στο 46 λεπτό της αναμέτρησης συστήθηκε στους φίλους της Αρσεναλ και στο 66' τους πάγωσε με το άψογο τελείωμά του.

Ο Ισλανδός φορ επέστρεψε και δικαίωσε την υπομονή των Πειραιτών στην προσπάθεια απόκτησής του τα δυο τελευταία χρόνια. Το γκολ του στο Λονδίνο δεν πανηγυρίστηκε έτσι ούτε όταν η Ισλανδία πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Euro! Υπερβολές; Οχι... Αλλωστε η περιγραφή του συμπατριώτη του στη φάση του τρίτου τέρματα τα λέει όλα! Finnbogason- mania στην Ισλανδία για τον παίκτη που έσπασε ρεκόρ, κατάπιε τρελά χιλιόμετρα και δηλώνει έτοιμος να βρεθεί στα γήπεδα της Γαλλίας!

Το Gazzetta.gr έχει όλο το ρεπορτάζ από την επόμενη μέρα του 26χρονου φορ, η οποία κρύβει πολλές εκπλήξεις!

Τα κατορθώματά του...

Για... αρχή ο Ισλανδός άσος έγραψε ιστορία! Μετά τον Έϊντουρ Γκούντγιονσεν με Τσέλσι και Μπαρτσελόνα έγινε ο 2ος Ισλανδός που σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και σε τι ματς σκόραρε... Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον περίμενε πως και πως μία ευκαιρία από τον Μάρκο Σίλβα. Για να τον δικαιώσει με το... καλημέρα. Και φυσικά στην πατρίδα του επικράτησε... πανικός! Ο Ισλανός έτρεξε, έτρεξε, έτρεξε... Ο Πορτογάλος του το ζήτησε και αυτός ανταποκρίθηκε με το παραπάνω! Τι έκανε; Κατάπιε 5.4 χιλιόμετρα σε διάστημα 50 λεπτών βάζοντας πολύ δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα.

Δεν ήθελε άλλωστε και πολύ ώστε να επικρατήσει Finnbogason- mania στην Ισλανδία! Με μία πρωτοφανής λατρεία για έναν παίκτη, που έτσι και αλλιώς είναι πολύ αγαπητός στην χώρα του...

Ο αντίπαλος στην... μάχη για τη Γαλλία

Βλέπετε οι Ισλανδοί είχαν τουλάχιστον έναν scout στο Λονδίνο για το χατίρι του. Και ήλπιζαν στο να βάλει γκολ και να μπορέσει να κάνει την διαφορά. Αυτήν την στιγμή για την Εθνική... παίζεται μία θέση ανάμεσα στον άσο των Πειραιωτών και τον Κολμπέιν Σιγκθόρσον της Ναντ. Για το ποιός τελικά θα πάει στο επερχόμενο Euro. Και βέβαια για τον Φινμπόγκασον δεν είναι μικρό πράγμα.

Όπως δεν είναι λίγο το να βρίσκει δίχτυα απέναντι στην Άρσεναλ στην πρώτη ερυθρόλευκη ευρωπαϊκή νίκη στο Νησί έπειτα από δώδεκα αποτυχημένες προσπάθειες. Ο Λαρς Λάγκερμπακ είδε χθες το ματς με τους Λονδρέζους και ο Χάλγκριμσον επικοινώνησε μαζί του εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα όσα παρακολούθησε. Το Champions League άλλωστε το κλειδί για τα γήπεδα της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2016!

Alfreð fagnar marki sínu úti við hornfána í kvöld.

Ανακουφισμένος...

Η έλευσή του στην Ελλάδα τον βρήκε να αγωνιά για το αν μπορεί να επιστρέψει στα γκολ! Η αρχή δύσκολη και η απογοήτευσή άφηνε τα πρώτα σημάδια. Ολα όμως άλλαξαν στο 66' της αναμέτρησης, έπειτα την ασίστ του Πάρντο. Ο «Φίνγκο» είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και τον ίδιο να ανακουφίζεται. Τα συναισθήματά του... πλημμύρισαν τον ισλανδικό Τύπο και 300.000 συμπατριώτες του πανηγύρισαν μαζί με τον ίδιο. «Είμαι πολύ χαρούμενος και... ανακουφισμένος για το γκολ που έβαλα, γιατί ήταν κάτι που το περίμενα πολύ. Είναι τρομερό το συναίσθημα να σκοράρεις σε μία τέτοια έδρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι φοβερό διότι δεν είχαμε κερδίσει (σ.σ. ο Ολυμπιακός) ποτέ στην Αγγλία.

Και είναι πολύ σπουδαίο το να ξέρεις πως είσαι μέρος μίας τέτοιας νίκης. Ειλικρινά εύχομαι να αποδειχθεί πολύ σημαντικό αυτό το γκολ που έβαλα για την συνέχεια της ομάδας στην Ευρώπη. Όχι μόνο δηλαδή γι' αυτό το ματς. Το ξαναλέω για μένα ήταν τρομερό να το βάλω ένα τέτοιο τέρμα. Τώρα ελπίζω να παίζω ακόμα περισσότερο» τόνισε στους Ισλανδούς ο 26χρονος και έκανε δώρο το νικητήριο γκολ στη... νέα του οικογένεια. «Νιώθω απίστευτα που έβαλα γκολ μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Που το πανηγυρίσαμε με τον κόσμο μας. Οι οπαδοί μας ήταν τρομεροί και στο Λονδίνο και τους ευχαριστούμε πολύ».

Την Κυριακή θα βρεθεί στην Τούμπα κόντρα σε μια ομάδα που τον σκάναρε αρκετά και τον έβαλε ψηλά στη λίστα της. Εκεί, ο Ισλανδός θα βρεθεί κόντρα σε ένα διαφορετικό κοινό, σε μια από τις πιο καυτές έδρες που έχει παίξει. Ο ίδιος έδωσε το σύνθημα «Πρέπει τώρα να αφήσουμε πίσω μας την Άρσεναλ. Έχουμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό ματς, όπου πρέπει να επικεντρωθούμε και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό».

Φίλαθλος της Γιουνάιτεντ

Το ονειρευόταν... Να σκοράρει στα γήπεδα της Αγγλίας με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φίλαθλος των «Kόκκινων Διαβόλων» άλλωστε, μπορεί να μην κατάφερε ακόμα να παίξει στην Premier League, αλλά μπόρεσε να πετύχει ένα τεράστιο γκολ, σε μια μεγάλη έδρα, όπως το «Emirates». «Ηταν πολύ διασκεδαστικό για μένα να σκοράρω σε μια τέτοια έδρα και σε ένα τέτοιo χρονικό σημείο...».

Τα συναισθήματά του, η ζωή στην Αθήνα και οι εκτιμήσεις για τον όμιλο

Ο Φινμπόγκασον από την άλλη μίλησε και σε site της Ισλανδίας. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι όλοι στην ομάδα και κοιμηθήκαμε καλά ύστερα από ένα τέτοιο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα «433.is» και πρόσθεσε: «Ξέραμε πριν από το ματς πως η Άρσεναλ θα είχε την κατοχή της μπάλας και πως εμείς θα έπρεπε να παίζαμε έξυπνα στην επίθεση. Εγώ, ήξερα πως θα μου παρουσιάζονταν ευκαιρίες στην επίθεση. Απλά, από μένα εξαρτιόταν να πάρω τις σωστές θέσεις.
Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό καθ' όλη την διάρκειά του και πιστεύω πως θα ήταν ωραίο να το παρακολουθήσει κάποιος. Η ομάδα μας μετρούσε 12 ήττες στην Αγγλία και είχε σκοράρει μόλις τρεις φορές. Μάλιστα, μετά το ματς ήρθε ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και μας είπε πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη νίκη, αλλά και για αυτό γεγονός πως είμαστε ψηλά στη βαθμολογία του ομίλου. Όλα είναι ανοικτά και τώρα έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ».
Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός και η Ντινάμο έχουν από τρεις βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ δεν έχει ακόμη είπε: «Δεν θα είναι εύκολο κόντρα στην Ντινάμο, καθώς στο Ζάγκρεμπ έχει νικήσει την Άρσεναλ και γενικά παίζει καλά. Το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι είναι εκτός έδρας και αν πάρουμε εκεί τη νίκη, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλά για εμάς. Και η Άρσεναλ από την άλλη μπορεί να νικήσει την Μπάγερν. Ποτέ δεν ξέρεις. Είμαστε σε καλή θέση και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».
Για την παραμονή του στην Αθήνα υπογράμμισε: «Η μέχρι τώρα εμπειρία που έχω από τον Ολυμπιακό είναι πολύ καλή, καθώς είναι μία μεγάλη ομάδα που ανήκει στην ελίτ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Champions League. Στο πρωτάθλημα έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, όπου έχουμε κάνει το πέντε στα πέντε».
Όσο για τον χρόνο συμμετοχής που έχει μέχρι στιγμής στην ομάδα του Πειραιά σχολίασε: «Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι τόσο χαρούμενος για το λίγο χρόνο συμμετοχής που είχα. Αμέσως μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, ήμουν συνεχώς στον πάγκο και δεν αγωνίστηκα καθόλου. Γι’ αυτό το χθεσινό ήταν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, γιατί τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Το θέμα είναι να είσαι έξυπνος και να αδράξεις την ευκαιρία».
Η φανέλα με το Νο9 που πήγε στον Πάνο και τον Γιάννη...

Μετά το τέλος της μεγάλης αναμέτρησης στο Λονδίνο ο Φινμπόγκασον δέχθηκε... κρούση από δύο φιλάθλους του Ολυμπιακού για να τους δώσει την φανέλα του. Ο Πάνος και ο Γιάννης είχαν... καταγράψει πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν από την Ελλάδα στο Λονδίνο και ήθελαν πως και πως ένα μεγάλο... ενθύμιο από αυτήν την βραδιά. Ο Ισλανδός άσος δεν αρνήθηκε το... αίτημά τους και τους έδωσε την φανέλα τους με το Νο9, σε μία στιγμή που ούτε αυτός αλλά ούτε και εκείνοι θα λησμονήσουν ποτέ...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα