H Penya στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

H Penya στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Gazzetta team
H Penya στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

bet365

Ο σύνδεσμος φίλων της Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και το ξεκίνημα μιας νέας πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έφτασε η ώρα να μοιραστούν τα βιβλία, που μαζέψαμε με χρονική αφετηρία τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών γίνεται μια σοβαρή όσο και αξιέπαινη προσπάθεια, ώστε να μάθουν άνθρωποι κάθε χώρας και κάθε ηλικίας που βρέθηκαν στον τόπο μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, την ελληνική γλώσσα. Αντιπροσωπεία της Penya βρέθηκε στον Κολωνό και εκτός από βιβλία, που συγκεντρώθηκαν από προσφορές των μελών, μοίρασε επίσης τετράδια και δώρα, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και καθηγητές.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι μία πρωτοβουλία μεταναστών και Ελλήνων εθελοντών για δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε εργαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Η γλώσσα είναι πολύτιμη για την καθημερινότητα και διεκδίκηση δικαιωμάτων για τους μετανάστες. Εκτός από τα μαθήματα, λειτουργεί ομάδα νομικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών. Από την ίδρυσή του το σχολείο αποτελεί ενεργό τμήμα του κινήματος για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία και δραστηριοποείται στην κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό», στην Αθήνα.

Τα μαθήματα γίνονται τα σαββατοκύριακα στον Κολωνό. Οι εθελοντές είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και όποιος/όποια θέλει να ενίσχυσει την προσπάθεια. Οι μαθητές δεν απαιτείται να διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα, δεν είναι κρατικός φορέας και στηρίζεται στην οικονομική ενίσχυση του κόσμου, που θέλει να συμβάλει.

Οσοι θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια του Σχολείου, μπορούν να καλέσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210513373 και 2108842151 και στο κινητό 6945237837.

Οι δράσεις της Penya όμως δεν σταματούν εδώ. Ξεκινάμε τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να προσφέρουμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας. Παρακαλούνται τα μέλη μας, στα παιχνίδια με Λεβερκούζεν (Τρίτη, 29/9) και Σεβίλλη (Σάββατο 3/10), καθώς και τη Δευτέρα 5/10 (7-9 το βράδυ) να φέρουν στα γραφεία μας κάποια από τα είδη που περιγράφονται ανωτέρω. Ακόμα και η ελάχιστη προσφορά είναι πολύτιμη για ένα συνάνθρωπό μας. Αν κάποιος φίλος - φίλη, δεν μπορεί να προσέλθει στις συγκεκριμένες μέρες και ώρες, μπορεί να απευθυνθεί μέσω Facebook στην Penya ή στο τηλέφωνο 6971705008 (Κατέρινα), ώστε να βρούμε ένα τρόπο.

Γιατί το Mes que un Club δεν αρκεί μόνο να το λέμε...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα