Μία τρύπα στο νερό Υπουργέ μου...

Μία τρύπα στο νερό Υπουργέ μου...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Μία τρύπα στο νερό Υπουργέ μου...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την παταγώδη αποτυχία Κοντωνή στο θέμα της ΕΠΟ

Ορκίστηκε, λοιπόν, η νέα κυβέρνηση η οποία στην ουσία είναι μία επανάληψη της προηγούμενης με τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις. Έφυγαν οι “δραχμάτοι” που προσωπικά τους θεωρώ πιο επικίνδυνους και από τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς και αντικαταστάθηκαν από πάλαι ποτέ εξαίρετα στελέχη του...παλιού ΠΑΣΟΚ παρέα με ότι...μεταγράφηκε από την μπλε οικογενειοκρατία, στους ΑΝ.ΕΛ. των οποίων ο αρχηγός φιλιόταν και αγκαλιάζονταν με τους οπαδούς του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ!!!

Τι τα γράφω όλα αυτά και τι σχέση έχουν με τον ΑΡΗ. Έχουν και παραέχουν. "Σκούζω" χρόνια τώρα για την Πολιτεία και ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που μας εκπροσωπούν. Δεν έχουν φυσικά τις δυνατότητες που είχαν κάποτε και είναι αλήθεια ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ με το σβήσιμο των χρεών στο μπάσκετ.

Λίγα πράγματα μπορούν πλέον να κάνουν γιατί πολύ απλά πλέον δεν κάνουν αυτοί κουμάντο. Μπορούν όμως με φωτογραφικές ρυθμίσεις να σβήσουν χρέη 40 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα να...καθυστερούν καμιά 15χρόνια τα διοικητικά δικαστήρια μέχρι να βρεθεί μία λύση, ενώ θα έπρεπε μέσα σε 2-3 χρόνια να έχουν τελειώσει το θέμα. Και όταν μετά από 15 χρόνια πληρώνουν κάποιοι το 1/5 των χρεών να το παίζουν και κούκλοι!

Ή η άλλη περίπτωση επί 2 και 3 χρόνια να μην γίνεται καμία κίνηση για το 44 και όταν πλέον νομικά δεν υπάρχει καμία επίπτωση να πραγματοποιείται η...διάρρηξη και να μας λένε ότι τελικά δεν ήταν 20 αλλά 220 εκ ευρώ τα χρέη. Και προσέξτε έχοντας 4-5 ακόμα χρόνια για να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των χρεών των μειωμένων.

Όταν πρόκειται για ΑΡΗ όμως όλα λειτουργούν. Η υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν πλήρωσε την τελευταία δόση του άρθρου 44 και τσουπ το Δημόσιο κινήθηκε! Αγωγή και εκδίκαση όχι μετά από 15 χρόνια φίλοι συμπολίτες, αλλά εδώ κοντά τον Φλεβάρη. Βέβαια πλέον στην ΠΑΕ το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να καθυστερήσει η εκκαθάριση, όχι όμως και η σύσταση νέας ΠΑΕ. Το θέμα θα το έχουν τα φυσικά πρόσωπα και όχι η ομάδα, αλλά είναι δείγμα της ανισονομίας

Αν ο ΑΡΗΣ δικαιώνονταν από την ΕΠΟ πολύ απλά θα έπαιζε χωρίς πρόβλημα στην επαγγελματική κατηγορία. Δεν δικαιώθηκε όμως. Και ας υπήρχε δεδικασμένο. Και ας είχε τον ΚΑΠ στο πλευρό του. Και ας έλεγε 20 ομάδες η προκήρυξη. Και ας γνωμάτευσε υπέρ του η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ. Και ας έκανε δημόσιες τοποθετήσεις ο Γκιρτζίκης ότι έχει δίκιο ο ΑΡΗΣ και ότι τα κενά θα καλυφθούν από την Γ εθνική. ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.

Και την ίδια στιγμή ακούω τον κ. Κοντωνή να μιλάει για νομιμότητα. Τον ακούω να λέει ότι θα κάνει νέο νόμο κόντρα στην βία και κόντρα στην ανομία. Γιατί; ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΠ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΣΕ.
Γιατί; Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει μετά την συνάντηση με τον Κάλας ότι θα τηρηθούν οι νόμοι ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ.

Ως Πολιτεία ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ και φυσικά η δικαιολογία είναι έτοιμη. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Αν είναι έτσι να σταματήσουν οι αβανταδόροι το λιβάνισμα ότι θα συγκρουσθεί με την ΕΠΟ, την ανομία και διάφορα άλλα. Οφείλω να ομολογήσω ότι και εγώ έφαγα αρχικά τον παπά των τακτικών δικαστών μέχρι να...σκάσει το παραμύθι με το Διαιτητικό της ΕΠΟ.

Και τι έγινε που θα δικάζουν τακτικοί δικαστές σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Μήπως στην επιτροπή εφέσεων δεν ήταν δικαστής του Αρείου Πάγου; ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ και τώρα έστειλε τον ΑΡΗ στα τάρταρα.

Αλλά έστω ότι αυτοί οι δικαστές κάνουν ότι λέει ο νόμος. Σε τρίτο και τελικό βαθμό; Στο περίφημο ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ; Ποιος ορίζει εκεί τους δικαστές; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΠΟ!!!!!!!!!!! Και με τις ευλογίες και σφραγίδες της UEFA!

Με απλά λόγια, μία τρύπα στο νερό Υπουργέ μου!!! Μάλιστα την υπόθεση του ΑΡΗ την εκδίκασε το διαιτητικό ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ καθώς αποτελούνταν από ανώτερους ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, αλλά τώρα ποιος ασχολείται.

Η ουσία είναι άλλη, γιατί στην ΕΠΟ...νιώθουν και ξέρουν καλά πώς να λειτουργούν. Υπουργέ μου,άραγε όλα αυτά που έχουν ακουστεί και γραφτεί ότι ο ΑΡΗΣ δεν ανέβηκε γιατί ο Καλαιτζίδης πραγματοποίησε τις γνωστές καταθέσεις τα έχετε πληροφορηθεί. Σας τα είπε κανείς; Η μπα; Γιατί εγώ και ο κάθε άλλος κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το πούμε και να γράψουμε δημόσια αφού δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Η Πολιτεία όμως;

Η Πολιτεία... ΤΙΠΟΤΑ. Ή μάλλον κάτι συνέβη. Σήμερα πρώτη μέρα επιστροφής στο Υπουργείο. Η Ζάκυνθος που ειχε καταθέσει ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ τα παράβολα για 25 παίκτες και δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στην Β εθνική, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟ. Είπαμε η ΕΠΟ ξέρει τι πρέπει να κάνει και να κρατά ισορροπίες...

Και να σημειώσω την αμαρτία μου, δεν είχα σκοπό να αναφερθώ καθώς πλέον για τον ΑΡΗ αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρήσει μπροστά. Αλλά τόση...αβάντα και παραποίηση της πραγματικότητας είχαμε να δούμε από το...πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και τα μνημόνια του Σαμαρά μαζί. Μια τρύπα στο νερό Υπουργέ μου μου. Μία τρύπα στο νερό που για μία ακόμα φορά, ο ελλιπής και μονίμως απροστάτευτος- λόγω άχρηστων παραγόντων- ΑΡΗΣ, έπεσε μέσα!

ΥΓ1 Ο Αναστόπουλος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει στον ΑΡΗ και αυτό το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά τον εμπιστεύομαι και ελπίζω να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων. Αξίζει την ευκαιρία αυτή γιατί κάτι έχει αφήσει στην μέση.

ΥΓ2 Τα 60 ευρώ για τα διαρκείας είναι μία πολύ καλή κίνηση από τον Καρυπίδη που προφανώς μας δείχνει ότι δεν χρειάζεται καπέλο δίευρω στα εισιτήρια για να κάνει μεταγραφές των 10000 ευρω. Βέβαια προσοχή. Πρέπει όλη την χρονιά να παραμείνει αξιόπιστος. Το καλό...ξεκίνημα απαιτεί και αν'αλογη συνέχεια.

ΥΓ3 Νομίζω ότι όλοι κατάλαβαν γιατί στον ΠΑΟΚ θεωρούν πολύ καλό διαιτητή τον Σιδηρόπουλο. Μαρς πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ μπροστά στα μάτια του από τον Κάτσε, που ανόητα χτυπάει το γόνατο του επιθετικού, αλλά δεν... το βλέπει με το σκορ στο 1-1. Την ίδια στιγμή χωρίς δεύτερη σκέψη δίνει το (καθαρό) πέναλτι στον ΠΑΟΚ στην επέμβαση του Σοιλέδη, που πρέπει οι συμπαίκτες του, να του τραγουδήσουν το αγαπημένο μου, της αγαπημένης του, “Χειρότερα” για την χειρότερη ενέργεια στο παιχνίδι. Τουλάχιστον να πιστώσουν άπαντες ένα...point και στον Μάλαμα Τεβεκέλη, του οποίου η δουλειά στον ΠΑΟΚ είναι να... ενημερώνει τους παίκτες για τους κανονισμούς της διαιτησίας. Γιατί να του πιστώσουν; Μα γιατί αυτός ήταν που αντιλήφθηκε το τεράστιο ταλέντο Σιδηρόπουλου στην διαιτησία και τον ανέδειξε όταν ήταν στην ΚΕΔ...

ΥΓ4 Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία το NICK GALIS CUP για να δούμε τη νέα ομάδα του Πρίφτη η οποία από τις 7 Οκτώβρη και ως το τέλος του μήνα μπορεί με την εκκίνησή της να μας αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε φέτος μεγάλες προσδοκίες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!