ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 (vid & pics)

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 (vid & pics)

bet365

Το... δώρο του Όλσεν, έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, όμως όντας καλύτερος έκανε την ανατροπή και νίκησε την ΑΕΚ 2-1 με τον Ροντρίγκεζ και το εύστοχο πέναλτι του Αθανασιάδη! «Ρέφαρε» στο 95' ο Σουηδός κίπερ με μεγάλη επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, καθώς ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνίδιου με την ΑΕΚ και πήρε το τρίποντο με ανατροπή στο σκορ. Βέβαια η Ένωση έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται καθώς στο 1-1 ο Σιδηρόπουλος... έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Κάτσε στον Σιμόες. Η ροή του αγώνα ίσως ήταν διαφορετική αν εκεί ο ρέφερι από την Ρόδο αποφάσισε αλλιώς.

Οι Θεσσαλονικείς που από την αρχή ήταν καλύτεροι δεν μπόρεσαν να το μετουσιώσουν και σε γκολ χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με τον Αραβίδη. Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ με τους Ροντρίγκες και Αθανασιάδη. Ο Τούντορ στην σκακιέρα των προπονητών κέρδισε κατά κράτος τον Δέλλα με την τακτική που ακολούθησε στον αγώνα. Η ΑΕΚ είχε σε κακή ημέρα τους Μπουονανότε, Βάργκας και Σιμόες που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους στη μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Με τον Κάτσε στον πάγκο ο Ιγκόρ Τούντορ επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 3-5-2 με τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Κόστα, Βίτορ και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Τζιόλης και Σάμπο, ενώ οι Κωνσταντινίδης και Ροντρίγκες στις πτέρυγες. Στον άξονα ο Πέλκας, εν΄λω στην επίθεση οι Μακ και Αθανασιάδης.

Ο Τραϊανός Δέλλας σε σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε τους Μπαρόχα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιο και Γκάλο. Στη μεσαία γραμμή οι Γιόχανσον, Σιμόες και Ανάκογλου ενώ στην επίθεση η τριάδα ήταν οι Μπουονανότε, Αραβίδης και Βάργκας.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με μεγαλύτερο πάθος και ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με την ΑΕΚ που ναι μεν ήταν πιο ήρεμη όμως η ανάπτυξη της ήταν μονοδιάστατη και προβλέψιμη. Οι επιθέσεις της έβγαιναν από την αριστερή πλευρά με τους Βάργκας και Μπουονανότε να συνδυάζονται αρκετά καλά. Ο Δικέφαλος του Βορρά από την άλλη πλευρά κυρίως από τα άκρα προσπαθούσε να σπάσει την άμυνα της ΑΕΚ που έδειχνε να έχει αρκετά προβλήματα έξω από την περιοχή του Μπάροχα.

Εκτός από μια στημένη μπάλα που κέρδισε η Ένωση οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα άλλο επιθετικά. Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά είχαν τον Μακ αρκετά δραστήριο με τον Σλοβάκο να φέρνει μεγάλη αναστάτωση στην άμυνα της ΑΕΚ. Μετά την διακοπή που είχαμε στον αγώνα από τις κροτίδες που πέταξαν ανόητοι στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ έγινε κυρίαρχος του αγώνα. Μάλιστα κατάφερε να διαλύσει το κέντρο της ΑΕΚ που δεν μπορούσε πλέον να κρατήσει την μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό του αγώνα. Η Ένωση στάθηκε πολύ τυχερή λόγω της επιπολαιότητας των παικτών του ΠΑΟΚ στο τελείωμα των φάσεων, αλλά και της σταθερότητας που έδειξε ο Μπαρόχα.

Ο ΠΑΟΚ με τις 11 τελικές, είχε τέσσερις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ. Το ρεσιτάλ του Μακ ξεκίνησε στο 21’ με τον Σλοβάκο να ξεπερνάει τρεις παίκτες όμως η παρέμβει στην φάση ο Ροντρίγκες με αποτέλεσμα το σουτ να καταλήξει άουτ. Στο 29’ μακρινό σουτ του Ροντρίγκες, απέκρουσε αρχικά ο Μπαρόχα, στην επαναφορά ο Μακ δεν βρήκε στόχο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τζιόλης έβγαλε τον Μακ απέναντι από τον Μπαρόχα με τον Μακ να μη μπορεί να πλασάρει σωστά στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του πορτογάλου τερματοφύλακα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η ΑΕΚ στην επανάληψη κατάφερε, να προηγηθεί στο σκορ. Στο 47’ μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Βάργκας ο Όλσεν είχε μια ακόμα κακή έξοδο με τον Αραβίδη να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ της ΑΕΚ δεν έριξε την ψυχολογία των γηπεδούχων που συνέχισαν τον επιθετικό τους μονόλογο.

Αλλαγές και... 1-1

Ο Τούντορ που έβγαλε τον Σάμπο από το παιχνίδι περνώντας τον Κάτσε, αλλά και τον Μπερμπάτοφ στην θέση του Κωνσταντινίδη που τραυματίστηκε στο 58'. Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΟΚ άσκησε μεγαλύτερη πίεση στην ΑΕΚ αναζητώντας αρχικά την ισοφάριση και εν συνεχεία την ανατροπή. Η αρχή έγινε στο 64' με αρκετή δόση τύχης. Από κόντρες μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε πλάγια αριστερά στον Ροντρίγκεζ! Αυτός με άψογο διαγώνιο πλασέ βρήκε δίχτυα και το 1-1 ήταν γεγονός.

Από κει και πέρα η ψυχολογία έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ, που πίεζε να βρει και το γκολ της νίκης.

Πέναλτι που δεν δόθηκε και πέναλτι που δόθηκε!

Πάντως στο 78’ είναι μια από τις καθοριστικές φάσεις του αγώνα καθώς ο Κάτσε βρίσκει το γόνατο του Σιμόες στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε... παίζεται, απόφαση που ξεσήκωσε τους φιλοξενούμενους. Στο 84’ ο «άρχοντας του αγώνα» έδειξε την άσπρη βούλα ύστερα από ανατροπή του Τζιόλη από τον Σοϊλέδη. Απόφαση απολύτως σωστή και κίνηση απολύτως χαζή από τον αμυντικό της ΑΕΚ, αφού εκεί ο Τζιόλης ήταν ακίνδυνος Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αθανασιάδης στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και... σήκωσε την Τούμπα στο πόδι.

Στο τέλος η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ αναζητώντας την ισοφάριση. Η πιο μεγάλη φάση για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν με την κεφαλιά του Μάνταλου, στο 95' με τον Όλσεν να κάνει μια εκπληκτική επέμβαση, να διώχνει τον κίνδυνο και επί της ουσίας να... ρεφάρει την γκάφα του στην φάση του 0-1!

MAN OF THE MATCH: Ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε μια μεστή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ. Με το γκολ που πέτυχε έδειξε τον δρόμο για την νίκη στην ομάδα του. Ο 24χρονος πλάγιος επιθετικός είχε πολλά τρεξίματα και δυσκόλεψε αρκετά την άμυνα της Ένωσης με τις επελάσεις του

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να πληρώνει την βλακεία ορισμένων να πετάνε στον αγωνιστικό χώρο κροτίδες και πυρσούς. Η ΠΑΕ που ζητούσε από τον κόσμο οι εκδηλώσεις του να είναι ήπιες δεν εισακούστηκε. Πλέον ο Δικέφαλος με την 5λεπτη διακοπή που είχαμε κινδυνεύει μέχρι και αποκλεισμό της έδρας του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αλέξανδρος Τζιόλης παρότι είχε δύο διαφορετικούς παρτενέρ σε κάθε ημίχρονο να συνεργαστεί πολύ καλά μαζί τους. Μάλιστα ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι από τον Σοϊλέδη κι άνοιξε ο δρόμος της νίκης. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Μπαρόχα που σταμάτησε πολλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την σχετική κατηγορία μοιράζονται παίκτες κι από τις 2 ομάδες. Το γκολ της ΑΕΚ ήρθε από την τραγική έξοδο του Όλσεν (ακόμη μια γκέλα φέτος), αλλά και από την αδράνεια της άμυνας να μαρκάρει τον Αραβίδη. Από την άλλη το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε από την κακή εκτίμηση του Σοιλέδη να πάει με δύναμη πάνω στα πόδια του Τζιόλη και να... προσφέρει ένα πέναλτι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έως την φάση του 78' είχε τα... μικρολάθη του όπως και οι βοηθοί του, αλλά γενικά έκανε μια καλή διαιτησία. Εκεί όμως... χάνει την φάση και δεν δίνει το πέναλτι στην ΑΕΚ. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ φωνάζει για κάρτες που δεν έδειξε στο πρώτο ημίχρονο στα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών της ΑΕΚ. Σωστή υπόδειξη το πέναλτι που έδωσε υπέρ των γηπεδούχων!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με την νέα φανέλα να φέρνει... γούρι ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή και πήρε μια μεγάλη νίκη. Τόσο ουσίας και βαθμών, όσο και γοήτρου. Ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από την ΑΕΚ κι είχε ευκαιρίες να πάρει κεφάλι από νωρίς. Όμως κυρίως ο Μακ ήταν άστοχος. Από την άλλη η ΑΕΚ είχε περισσότερο... παθητικό ρόλο και φάνηκε δυνατή μόνο μετά το 2-1 όταν κι απείλησε αρκετές φορές για την ισοφάριση.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (46' Κάτσε), Κωνσταντινίδης (59' λ.τ. Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (89' Μαλεζάς).
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Ανάκογλου (76' Πλατέλλας), Μπουονανότε (67' Μάνταλος), Βάργκας (56' Μπαρμπόσα) και Αραβίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα