Ο Χούτος στο Gazzetta για Ολυμπιακό, «Ιμπρα» και... Kick Box!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Χούτος στο Gazzetta για Ολυμπιακό, «Ιμπρα» και... Kick Box!

bet365

Ο πολυπράγμων Λάμπρος Χούτος μίλησε στο Gazzetta για το Kick Box, τον ιδιαίτερο φίλο του Ιμπραχίμοβιτς, τον Καραγκούνη και την ΕΠΟ που του έδειξε έλλειψη σεβασμού αλλά και τον Καμπιάσο που είχε πρoτείνει στον Ολυμπιακό από πέρυσι!

Τα βράδια στο Μιλάνο παρέα με τους Ρεκόμπα και Ιμπραχίμοβιτς τα περνούσε παίζοντας Call of Duty. Εκεί του γεννήθηκε η ιδέα να ανοίξει το πρώτο κέντρο Air Soft στην Ελλάδα. Παράλληλα ασχολείται με το Kick Box, τη συμβουλευτική εταιρία του για αθλητές αλλά και το scouting της Ίντερ στην Ελλάδα.

Ο Λάμπρος Χούτος μίλησε στο Gazzetta για την πρόκληση να συμμετάσχει στο περίφημο τουρνουά Kickboxing του Enfusion, την... τύχη που έφερε στον Ιμπραχίμοβιτς στο Παρίσι, το Μοράτι με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις αλλά και τον Καραγκούνη, για τον οποίo πιστεύει ότι η ΕΠΟ του φέρθηκε με άσχημο τρόπο και με έλλειψη σεβασμού.

Η είδηση, βέβαια, βρήκε από τα χείλη του όταν μας μίλησε για τον άλλοτε συμπαίκτη του, Εστέμπαν Καμπιάσο, τον οποίο και είχε προτείνει στο Λιμάνι πριν ο Αργεντινός αγωνιστεί στη Λέστερ.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι σου έχει γίνει πρόταση για να πάρεις μέρος στο Enfusion. Πως προέκυψε αυτό;

«Μου έχει γίνει πρόταση από το Enfusion για ένα τουρνουά με διάσημους στο Σαμούι. Λογικά τις επόμενες μέρες θα απαντήσω αν θα λάβω μέρος ή όχι.

Πάντα μου άρεσε το kickboxing αλλά λόγω του ποδοσφαίρου δεν έτυχε να ασχοληθώ. Ξεκίνησα στη σχολή του Ζαμπίδη και συνεχίζω όποτε μπορώ στη σχολή του Μάλλιου».

Είσαι και μάνατζερ αθλητών του Kickboxing. Υπάρχουν αθλητές που μπορούν να μας αντιπροσωπεύσουν στο εξωτερικό;

«Εχω ξεκινήσει μια συμβουλευτική εταιρία αθλητισμού όπου συνεργάζομαι με διάφορους αθλητές αλλά κυρίως ποδοσφαιριστές. Βέβαια αντιπροσωπεύω το Enfusion στην Ελλάδα και στην Ιταλία, όπου με τον Εντουιν Φαν Ος έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Αυτή τη στιγμή νομίζω πως τη διαφορά την κάνει ο Στέλιος Παπαδόπουλος όπου έφυγε για Αμερική ως επαγγελματίας. Φαίνεται να έχει μέλλον και ο Μπέλος επίσης».

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που ο Μιχάλης Ζαμπίδης έβαλε τέλος στην καριέρα του.

«Για τον Ζαμπίδη δεν νομίζω πως μπορώ να πω κάτι. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που μιλάνε από μόνα τους».

Εχεις ανοίξει στην Ελλάδα και ένα κέντρο Air Soft. Πως σου ήρθε στο μυαλό αυτό το εγχείρημα;

«Οταν ήμουν στην Ίντερ παίζαμε με τον Ζλάταν και τον Ρεκόμπα κάθε βράδυ Call of duty. Όταν έμαθα ότι υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ιταλία και πως μπορείς να παίζεις στην πραγματικότητα με τους φίλους σου, πήρα το ρίσκο να ανοίξω το πρώτο μαγαζί Airsoft στην Ελλάδα στο Airsoft Center. Πλέον, παίζει πάρα πολύ κόσμος και γι αυτό έχουμε ανοίξει και ιδιωτική πίστα όπου φιλοξενούμε τους φίλους που θέλουν να παίζουν».

Συχνά σε βλέπουμε να συμμετέχεις σε φιλικά που δίνουν οι βετεράνοι της Ίντερ, δείχνοντας ότι αποτελείς αναπόσπαστο μέλος της ομάδας.

«Είναι τιμή για εμένα να αποτελώ μέλος της Ίντερ για πάντα αλλά και μεγαλύτερη τιμή που συνεργάζομαι με το σύλλογο για το scouting στην Ελλάδα».

Σήμερα η Ίντερ δεν είναι στην κατάσταση του παρελθόντος. Μπορεί ο Μαντσίνι, με τον οποίο έχεις συνεργαστεί, να επαναφέρει το σύλλογο στο δρόμο της δόξας;

«Η αλήθεια είναι πως είχα πολλούς προπονητές στην καριέρα μου και έχω πάρει πάρα πολλές εμπειρίες, ο καθένας είχε κάτι να σου δώσει. Θεωρώ πως ο Μαντσίνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές που είχα. Πιστεύω πως έχει όλα τα προσόντα ώστε να επαναφέρει την Ίντερ στην κορυφή, άλλωστε το έχει αποδείξει και στο παρελθόν».

Διατηρείς, όμως, καλή σχέση και με το Μοράτι. Εκανε καλά που παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του στον Τοκχίρ;

«Εχω την τύχη να έχω μια πολύ καλή σχέση με το Μοράτι. Είμαι σίγουρος πως έκανε το σωστό διότι γνωρίζοντας τον, ξέρω πως πάντα λειτουργεί πάντα με γνώμονα το καλύτερο της Ίντερ. Είναι πάντα κοντά στην ομάδα και δίπλα στον Τοκχίρ».

Σε λίγες ώρες ξεκινάει το Champions League. Σου λείπουν οι μέρες που το ζούσες ως ποδοσφαιριστής;

«Το Champions League είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, όπου όλοι θα ήθελαν να παίξουν σ' αυτή. Εννοείται πως μου λείπει το ποδόσφαιρο, ήταν σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου ώστε να με βοηθήσει να εξελιχθώ ως άνθρωπος και να μπορώ να προσφέρω στον επόμενο».

Η γνώμη σου για τον φετινό Ολυμπιακό;

«Δεν τον έχω παρακολουθήσει ακόμη για να μπορώ να έχω άποψη».

Στην ομάδα φέτος ήρθε ο Καμπιάσο με τον οποίο έχεις συνυπάρξει στην Ίντερ. Η γνώμη σου;

«Είχα προτείνει τον Καμπιάσο στον Ολυμπιακό πριν πάει στη Λέστερ. Είναι εγκεφαλικός παίκτης και στην θέση του είναι από τους καλύτερους».

Εχεις παίξει και στο πλευρό του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

«Ο Ζλάταν είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν περάσει ποτέ από τα γήπεδα. Τα προσόντα του είναι τόσα πολλά και ιδιαίτερα που τον κάνουν μοναδικό. Πέρυσι πήγα στο Παρίσι να τον βρω και ενώ τρώγαμε πρωινό μου λέει "Λάμπρο αύριο θα βάλω τρία γκολ". Τα έβαλε.

Του λέει η γυναίκα του "είδες ο Λάμπρος σου έφερε τύχη" και εκείνος της απάντησε γελώντας "ο Ζλάταν δεν έχει ανάγκη την τύχη". Αυτό που έχω να πω για τον χαρακτήρα του είναι πως είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος με πολύ θετική ενέργεια και μεγάλη καρδιά».

Ποια ή ποιες ομάδες θεωρείς φαβορί για την κατάκτηση του Champions League;

«Γενικά δεν κάνω προγνωστικά αλλά θα ήθελα να το πάρει η Παρί ή η Ρόμα».

Να πάμε σε έναν άλλο φίλο σου, τον Γιώργο Καραγκούνη. Στην ΕΠΟ πιστεύουν ότι απέτυχε στην Εθνική, είσαι και εσύ μ' αυτή την άποψη;

«Απ' ότι θυμάμαι που μιλάγαμε με το Γιώργο μόλις σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ήθελε να πάρει τον χρόνο του ώστε να σκεφτεί που βλέπει τον εαυτό του στο μέλλον. Δεχόταν πολλές πιέσεις από την ΕΠΟ ώστε να βοηθήσει την ομάδα σε ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο σημείο.

Δέχτηκε διότι όταν τον Γιώργο τον πιάνεις στο φιλότιμο δύσκολα σου λέει "όχι". Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τα προκριματικά και τον έδιωξαν με όχι όμορφο τρόπο και χωρίς σεβασμό βάσει όσων έχει προσφέρει τόσα χρόνια. Πιστεύω πως η αποτυχία ήταν της ΕΠΟ που δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Καραγκούνη, δίνοντάς του όλες τις προϋποθέσεις σε βάση χρόνου να μεταφέρει την ενέργειά του τις εμπειρίες του στην ομάδα αλλά κυρίως στους μικρότερους που τον έχουν ως παράδειγμα».

Σταμάτησες το ποδόσφαιρο πριν πέντε χρόνια. Φανταζόσουν τη ζωή σου όπως είναι σήμερα και πως την οραματίζεσαι στην επόμενη 5ετία από σήμερα;

«Εχω σταματήσει το ποδόσφαιρο εδώ και πέντε χρόνια. Πολλά πράγματα δεν φανταζόμουν να γίνουν αλλά έγιναν και άλλα τόσα ενδεχομένως θα συμβούν.

Νομίζω πως το πιο σημαντικό όμως είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προσπαθούμε καθημερινά ώστε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να εξελισσόμαστε με υγιές τρόπο, ώστε μετά να μπορούμε να προσφέρουμε στον επόμενο».

 

Τελευταία Νέα