ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (vid)

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (vid)

bet365

Με τον Μπουονανότε να μαγεύει και να βάζει δύο γκολ στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά σε περισσότερους από 20.000. Ο Βάργκας το άλλο γκολ, προηγήθηκε ο ΠΑΣ που ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες.

Καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να βρει ο Ντιέγκο Μπουονανότε για να... συστηθεί στους οπαδούς της ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αργεντίνος ήταν απολαυστικός κόντρα στον ΠΑΣ και έδωσε στην Ενωση τη νίκη, γνωρίζοντας την αποθέωση στο ΟΑΚΑ. Στα θετικά για την Ενωση, που ξεκίνησε με τους Αραβίδη-Βάργκας στον πάγκο, ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε όταν έμεινε πίσω στο σκορ (πρώτη φορά φέτος) αλλά και η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μαρτίου. Καλή ομάδα τα Γιάννινα, που έμειναν με 9 στο τέλος από τις σωστές αποβολές των Μιχαήλ και Τζημόπουλου.

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν υπέροχη πριν την έναρξη του ματς και οι Ενωσίτες περίμεναν ότι η ομάδα τους θα έμπαινε δυνατά για να πάρει από νωρίς τον έλεγχο. Η ομάδα του Δέλλα όντως αυτό ήθελε να κάνει αλλά ο ΠΑΣ ήταν αρκετά οργανωμένος και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έγιναν επικίνδυνοι στο 15', με το άστοχο σουτ του Ιλιτς, δείχνοντας διάθεση να χτυπήσουν στην κόντρα. Και αφού έδειξαν την διάθεση, είπαν να το κάνουν και πράξη στο 20', όταν οι Γιόχανσον-Σιμόες... απουσίαζαν από τον άξονα και έδωσαν την δυνατότητα στον Ακόστα να προχωρήσει και να κάνει το σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα (αφού βρήκε και στο δοκάρι) του Μπαρόχα για το 0-1!

Για την ΑΕΚ ήταν ένα καλό τεστ το πώς θα αντιδρούσε μετά από αυτό καθώς για πρώτη φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ και ο Δέλλας μάλλον έμεινε ικανοποιημένος από αυτό που είδε. Οι Κιτρινόμαυροι δεν έβγαλαν πανικό στο παιχνίδι τους αλλά υπομονή και ηρεμία, με τον Μπουονανότε να παίρνει πρωτοβουλίες και τον Μπαρμπόσα -μετά από πολύ καιρό- να είναι αρκετά καλός. Η Ενωση απείλησε με μια κεφαλιά του Πορτογάλου, μετέφερε το ματς στο μισό γήπεδο, πίεσε για την ισοφάριση και την βρήκε στο 35', όταν ο Μπουονανότε κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε για το 1-1. Εχοντας και την ψυχολογία, πλέον, με το μέρος της, η ΑΕΚ συνέχισε για να ανατρέψει το σκορ πριν το ημίχρονο και τα κατάφερε. Οχι στο 43', όταν ο Βελλίδης απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπαρμπόσα από καλή θέση αλλά στο 44', όταν ο Πορτογάλος πέρασε για τον Μπουονανότε και αυτός... χόρεψε τον αντίπαλο του και έκανε το 2-1 προκαλώντας τρέλα στο ΟΑΚΑ!

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε με στόχο το τρίτο γκολ που θα τελείωνε τον αγώνα και είχε δύο φάσεις για να το πετύχει από νωρίς. Τόσο στο 49' όμως, από την ωραία συνεργασία των Μπουονανότε-Πλατέλλα-Σιμόες, όσο και στο 53', μετά την σέντρα του Μπαρμπόσα, ο Κρισάντους δεν το έκανε το 3-1... Λίγα λεπτά μετά ο Νιγηριανός άφησε τη θέση του στον Αραβίδη ενώ ο Δέλλας έβαλε και τον Βάργκας αντί του Μπουονανότε, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα μπροστά. Παρ' όλα αυτά, τα πράγματα μάλλον έγιναν χειρότερα για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι στο διάστημα 62'-75' δεν λειτουργούσαν ως ομάδα και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΣ να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη προσπαθούσε να φέρει το ματς στα ίσα και το πίστευε ότι θα μπορούσε να το κάνει, για να «προδοθεί» τελικά από λάθη παικτών του... Στο 74' ο Μιχαήλ είδε δεύτερη κίτρινη για το φάουλ στον Βάργκας, στο 80' ο Τζημόπουλος είδε επίσης δεύτερη κίτρινη (θα μπορούσε ακόμη και κόκκινη) για το φάουλ στον Μάνταλο που είχε μπει -και αποθεωθεί- δύο λεπτά νωρίτερα και από εκεί και πέρα το μόνο ενδιαφέρον που υπήρχε στο ματς ήταν αν η ΑΕΚ θα έβαζε και τρίτο γκολ.

Το έβαλε, τελικά, στο 87' με το σουτ εντός περιοχής του Βάργκας αφού ο Βελλίδης, που είχε αποκρούσει αρκετά, δεν γινόταν να τα βγάλει όλα...

Man of the match: Ποιος θα μπορούσε να είναι; Ο Μπουονανότε βγήκε μπροστά μετά το 0-1 του ΠΑΣ, κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος για το 1-1, έβαλε γκολάρα για το 2-1 και γενικά ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κρισάντους... ΟΚ, δεν είναι ο καλύτερος φορ του πλανήτη και δεν έχει κανείς την απαίτηση να βάλει 30 γκολ αλλά στο ματς με τον ΠΑΣ θα μπορούσε να βάλει δύο και να έχει κλειδώσει τη νίκη. Δύο φορές, στο 49' και στο 53', ο Νιγηριανός βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά δεν...

Στο ύψος του: Βάργκας ή Μπαρμπόσα. Ο καθένας επιλέγει όποιον θέλει. Ο πρώτος πέρασε στο ματς αντικαθιστώντας τον Μπουονανότε και ήταν αρκετά καλός, παίρνοντας πρωτοβουλίες, φτιάχνοντας φάσεις και τελικά βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Πορτογάλος, από την άλλη, ήταν κακός μέχρι το 30' αλλά από εκείνο το σημείο ανέβηκε και έκανε πολύ καλό ματς. Να δούμε αν θα δείξει σταθερότητα από εδώ και πέρα...

Η γκάφα: Την έκαναν οι Μπέριος-Μιχαήλ στη φάση του πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ. Εχοντας τον Μπουονανότε ανάμεσα τους μπερδεύτηκαν και τελικά ο Μιχαήλ έσπρωξε τον συμπαίκτη του και τον έστειλε πάνω στον Αργεντίνο...

Το στραγάλι: Σωστή η απόφαση να μετατραπεί το πέναλτι σε φάουλ στο 31' καθώς ο Μπουονανότε ήταν όντως εκτός περιοχής. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι λίγα λεπτά μετά, σωστές οι αποβολές με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ειδικά αυτή του Τζημόπουλου. Κακώς υποδείχθηκε οφσάιντ ο Μπαρμπόσα σε φάση που έβγαινε τετ α τετ.

Το ταμείο του Gazzetta: Για την ΑΕΚ υπάρχουν αρκετά θετικά από αυτό το ματς. Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, το γεγονός ότι ο Μπουονανότε προσαρμόζεται συνεχώς, η... ανάσταση του Μπαρμπόσα και η επιστροφή του Μάνταλου. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι η Ενωση άρχισε το ματς χωρίς τους Αραβίδη-Βάργκας και όταν μπήκαν στον αγώνα το σκορ ήταν υπέρ της ομάδας του Δέλλα. Στα αρνητικά το γεγονός ότι στο διάστημα 62'-75' η ομάδα έδειχνε χαμένη στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε δικαίωμα στον ΠΑΣ, που επιβεβαίωσε ότι είναι μια οργανωμένη και καλή ομάδα, να πιστέψει ότι μπορεί να ισοφαρίσει.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπουονανότε (63' Βάργκας), Μπαρμπόσα (78' Μάνταλος), Πλατέλλας, Κρισάντους (57' Αραβίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα, Ίλιτς (46' Γιάκος), Μανιάς (67' Φερφελής).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα