Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 1-1

bet365

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιάννου στο 84' έδειχνε να χαρίζει τη νίκη στον Αστέρα, όμως η Καλλονή με τον Αναστασιάδη στο 95' πήρε το βαθμό της ισοπαλίας(1-1)! Δύο αποβολές και δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Θαλής Θεοδωρίδης. Ο Χογκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αντέτζο δεξιά στην άμυνα, ο Κρολ αριστερά και οι Αναστασιάδης, Ούκα στα στόπερ. Στα χαφ οι Κεϊτά, Καλτσάς και μπροστά τους οι Τσαμπούρης, Γεωργίου, Σάμπα. Μοναδικός προωθημένος ο Μανούσος.

Στον αντίποδα ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε το 4-3-3, με τον Κοσίτσκι να είναι κάτω από τα γκολπόστ, τον Λούι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γιαννούλη το αριστερό και τους Γκοϊάν, Αλόκο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικό χαφ ο Ιγκλέσιας, δεξιά του ο Δημούτσος και αριστερά του ο Μπερτόλιο. Στην κορυφή δεξί... φτερό ο Φούντας, αριστερό ο Μάσα και στην κορυφή ο Γιάννου.

Από μία καλή φάση, μάχες στο κέντρο

Το πρώτο ημίχρονο στη Μυτιλήνη δεν περιελάμβανε και πολλά πράγματα. Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά, η Καλλονή ανέβηκε μετά το δεκάλεπτο, όμως κυριάρχησαν τα πολλά μαρκαρίσματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή.

Στο 5' ο Μπερτόλιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Χογκ δεν απέκρουσε καλά και ο Μάσα εξ' επαφής πλάσαρε άουτ, ενώ στο 13' ο Μανούσος γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Γεωργίου πρόλαβε τον Κοσίτσκι κι έκανε το πλασέ, με τον Γκοϊάν να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα είχαμε κυρίως μάχες στο κέντρο, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά οι παίκτες του συλλόγου της Λέσβου ήταν συνεχώς εκτεθειμένοι, και τους φιλοξενούμενους να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη.

Δεν έμπαινε με τίποτα...

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη οι Αρκάδες ήταν σαφώς καλύτεροι, ο Βεργέτης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με τις αλλαγές και η πίεση που άσκησε στον αντίπαλο ήταν μεγάλη, ενώ είχε και τις ευκαιρίες.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα. Ο Φούντας σούταρε άουτ στο 49', ενώ στο 66' ήταν η μοναδική φορά που απείλησε η Καλλονή στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Μανούσου έξω από την περιοχή να καταλήγει στα χέρια του Κοσίτσκι. Στη συνέχεια, η πίεση του Αστέρα αυξήθηκε κι άλλο, με την Καλλονή να αναλαμβάνει παθητικό ρόλο, όμως οι Τριπολιτσιώτες δεν μπορούσαν να σκοράρουν.

Ο Χογκ παραχώρησε κόρνερ στο μακρινό σουτ του Λούι στο 70', ο Ιγκλέσιας αστόχησε με κοντινή κεφαλιά στο αμέσψως επόμενο λεπτό, ενώ ο Κρολ λίγο έλειψε να βάλει... επικό αυτογκόλ στο 72' στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα στη σέντρα του Χαμντανί.

Δύο αποβολές, πέναλτι και 0-1

Η συνέχεια επεφύλασσε τρεις φάσεις που σίγουρα θα συζητηθούν, ιδιαίτερα από πλευράς Καλλονής. Στο 78' ο Κεϊτά είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς έπεσε στα πόδια του Δημούτσου, και το ίδιο έπραξε στο 83' ο Ούκα, αφού φάνηκε να ανατρέπει τον Γιάννου μέσα στην περιοχή, με τον Βάτσιο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Έλληνας φορ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα.

Τελείωσε; Noooot!!!

Όλα έδειχναν ότι η νίκη θα πάει στον Αστέρα, όμως η Καλλονή, έστω και με εννιά παίκτες, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα της Μυτιλήνης κέρδισε κόρνερ, ο Μπαργκάν το εκτέλεσε από αριστερά και ο Αναστασιάδης... τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, που αδράνησε, και με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και χάρισε τον πόντο στην ΑΕΛΚ στα... χασομέρια.

Man of the match: Ο Ανέστης Αναστασιάδης... μίλησε στις καθυστερήσεις, ισοφάρισε και χάρισε τον πρώτο βαθμό στην Καλλονή στο πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος: Επιθετικά προβλημάτισε ο Αστέρας, που αν δεν ήταν το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιάννου δε θα έβρισκε δίχτυα, ακόμα κι αν έπαιζε μέχρι... μεθαύριο.

Στο ύψος του: Ο Γιάννου κέρδισε το πέναλτι και δεν αστόχησε από τα 11 μέτρα.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Αστέρα στο 95', καθώς αδράνησε, με τον Αναστασιάδη να πιάνει την κεφαλιά και να σκοράρει.

Το στραγάλι: Πολύ καλή η διαιτησία του Βάτσιου. Σωστή η αποβολή του Κεϊτά, καθώς και του Ούκα, καθώς φαίνεται να υπάρχει ανατροπή στον Γιάννου. Πολύ καλή δουλειά και από τους βοηθούς του, ειδικά από τον πρώτο βοηθό Μερκενίδη, που είχε τις περισσότερες υποδείξεις οφσάιντ και ήταν όλες σωστές.

Το ταμείο του Gazzetta: Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου λήγει με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, όταν είναι αμφίρροπο και κρίνεται στο γκολ. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε, όμως σκόραρε μόνο από το σημείο του πέναλτι και πλήρωσε την αδράνεια της άμυνας στο 95' με την ισοφάριση της Καλλονής. Πρώτος πόντος στο πρωτάθλημα για τον σύλλογο της Μυτιλήνης, τη στιγμή που οι Αρκάδες έχασαν ευκαιρία να φύγουν από το νησί της Λέσβου με μία πολύ σημαντική νίκη.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ούκα, Καλτσάς, Κεϊτά, Κρολ, Γεωργίου (63' Μπαργκάν), Σάμπα (57' Κλαντρούμπσκι), Τσαμπούρης (82' Βαλιός), Μανούσος.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Αλόκο, Γιαννούλης, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (81' Τσοκάνης), Μάσα (59' Παπαδόπουλος), Φούντας (68' Χαμντανί), Μπερτόλιο, Γιάννου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα