«Ένας Γερμανός θα βγάλει την Εθνική από την κρίση»

«Ένας Γερμανός θα βγάλει την Εθνική από την κρίση»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Ένας Γερμανός θα βγάλει την Εθνική από την κρίση»

bet365

Ο ασίσταντ της Σαντχάουζεν Δημήτρης Μούτας ακτινογραφεί στο gazzetta.gr τους Μάγκατ, Σούστερ και Σλόμκα καταλήγοντας πως η Εθνική χρειάζεται τον Γερμανό της. Που θα πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός την Μπάγερν.

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Σαντχάουζεν με την Μπόχουμ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της 2.Bundesliga, ο Δημήτρης Μούτας δεν μασάει τα λόγια του στο gazzetta.gr αναφορικά με τα προβλήματα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη τάσσεται υπέρ της ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ελλάδας από Γερμανό προπονητή προκρίνοντας τον Φέλιξ Μάγκατ.

Παράλληλα αναφέρεται στις πιθανότητες του Ολυμπιακού να κοντράρει την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και που πρέπει να χτυπήσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Μάγκατ, Σούστερ και Σλόμκα είναι τρία ονόματα από την γερμανική αγορά που φέρεται να έχει ξεχωρίσει η ΕΠΟ.

«Δεν τους έχω ζήσει από κοντά για να πω με σιγουριά για το τι θα μπορούσαν προσφέρουν ο καθένας ξεχωριστά στην Εθνική.

Το γερμανικό στοιχείο πιστεύω ωστόσο πως ταιριάζει απόλυτα σε ότι αφορά το οργανωτικό κομμάτι, και σε ότι αφορά την πειθαρχία στην ομάδα.

Η γερμανική νοοτροπία και φιλοσοφία μπορεί να βοηθήσει την Εθνική να βγει από την κρίση.

Σε ότι αφορά τον Φέλιξ Μάγκατ τα οικονομικά δεδομένα είναι μεγάλα. Είναι ένας προπονητής με υψηλό κασέ, ένας διαχειριστής, ο οποίος θα θέλει να φέρει το δικό του προπονητικό επιτελείο.

Θεωρώ δύσκολο να καλυφθεί η αμοιβή του από την ΕΠΟ.

Ο Σούστερ σχεδόν σε όλη την προπονητική καριέρα του εργάζεται εκτός Γερμανίας και αμφιβάλω για το αν είναι ο άνθρωπος που ψάχνει η ΕΠΟ, αν ταιριάζει σε θέματα πειθαρχίας.

Ο Σλόμκα επίσης είναι ένας καλός προπονητής που έκανε όνομα σε Σάλκε και Αννόβερο και θα μπορούσε να αναλάβει την Εθνική.

Είναι πολλοί οι Γερμανοί προπονητές που θα μπορούσαν να απασχολήσουν την ΕΠΟ, αλλά δεν έχει νόημα να μπούμε σε αυτή την διαδικασία.

Ο Μάγκατ είναι ένας προπονητής παλιάς σχολής και ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα.

Διαθέτει δυνατή προσωπικότητα, μεγάλη εμπειρία. Νομίζω έναν τέτοιο προπονητή χρειαζόμαστε στην παρούσα φάση. Έναν 60αρη που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Επαναλαμβάνω όμως, δεν ξέρω εάν οικονομικά μπορούν να καλυφθούν οι απαιτήσεις του».

Ο συνεργάτης του Αλόις Σβαρτς στην Σαντχάουζεν, εντοπίζει το πρόβλημα της Εθνικής Ελλάδας στα αποδυτήρια.

«Στη δοκιμασμένη γερμανική συνταγή θεωρώ πως πρέπει να βασιστεί η Ελλάδα. Ήρθε προπονητής που θέλησε να τα αλλάξει όλα. Έγιναν κάποια καλοπροαίρετα λάθη. Δεν μπορείς να αλλάξεις εύκολα το DNA της ομάδας, άλλωστε δεν φημιζόμαστε για την υπομονή μας.

Για μένα το πρόβλημα είναι εξωαγωνιστικό. Από λεπτομέρειες ξεκινούν όλα. Δεν γίνεται να χάνεις δύο φορές από τα Νησιά Φερόε.

Υπάρχει κάποια αρρώστια εκ των έσω. Είναι οργανωτικό το πρόβλημα κυρίως και όχι αγωνιστικό.

Χρειάζεται κάποιος να φτιάξει αυτό το κλίμα και να δουλέψουν άπαντες για κοινό σκοπό και όχι για τον εαυτό τους».

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικείμενη πρεμιέρα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάγερν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Υπάρχει μία παροιμία εδώ στην Γερμανία που λέει 'αν δεν έχεις καμία τύχη τότε εκμεταλλεύσου την'.

Δεν θέλω να υποβαθμίσω τον Ολυμπιακό αλλά πρέπει να συμβούν πολλά για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από την Μπάγερν.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει αμυντικά προβλήματα. Παίζει πολύ ανοικτά από την μέση και μπροστά.

Πρέπει να λειτουργήσει στο τρανζίσιον ο Ολυμπιακός και να βγει στην κόντρα για να έχει πιθανότητες».

Η Μπουντεσλίγκα αποτελεί όνειρο για κάθε προπονητή. Πόσω μάλλον για τον Δημήτρη Μούτα που έχει χτίσει καλό όνομα στην Γερμανία.

«Οι στόχοι είναι δεδομένοι. Βρίσκομαι δύο μήνες στην ομάδα και είμαι ευχαριστημένος. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο».

 

Τελευταία Νέα