Τσάνας: «Χάσαμε, αλλά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι»

Δημήτρης Τομαράς
Τσάνας: «Χάσαμε, αλλά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι»

bet365

Ο Κώστας Τσάνας βρέθηκε σε... δύσκολη θέση στην συνέντευξη Τύπου με διαρκείς ερωτήσεις για την εικόνα της Εθνικής και το εάν μπορεί να αλλάξει αλλά και με κριτική.

Ο Κώστας Τσάνας επισήμανε για την συνέντευξη Τύπου για:

Την άποψή του για το ματς: Καλησπέρα σε όλους. Όταν χάνεις λυπάσαι. Αλλά έχει σημασία ο τρόπος που χάνεις. Και σήμερα ο τρόπος που χάσαμε ήταν τέτοιος που ναι μεν είμαστε πικραμένοι από την ήττα αλλά φαίνεται πως κάτι πάμε να αλλάξουμε. Μου του δείχνουν αυτό οι παίκτες. Το πως αντιδρούν. Είναι μία υγιή αντίδραση. Δεν κρύψαμε τις δυσκολίες. Όμως όταν έχεις τέτοιες συνθήκες ψάχνεις να δει τι θα αλλάξεις.

Το κίνητρο της Ελλάδας για την συνέχεια: Το κίνητρο το δικό μας είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα. Το κίνητρο δεν είναι θέμα αποτελέσματος. Το ότι θέλουν οι αντίπαλοι να κερδίσουν δεν σημαίνει πως δεν έχουμε και εμείς τον ίδιο στόχο. Έχουμε τεράστιο κίνητρο. Για τα ματς που έρχονται. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι' αυτό.

Την κριτική για την Εθνική, ότι δεν δείχνει τίποτα και πως δεν βελτιώνεται: Τι θέλετε να απαντήσω στο κομμάτι της βελτίωσης; Βελτιώθηκε για μένα. Τώρα δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι συγκεκριμένο. Αισθάνομαι λίγο άβολα. Δεν κάναμε επιθέσεις από το 70' και μετά; Αυτό λέτε; (σ.σ. ο δημοσιογράφος απάντησε θετικά). Και μέσα από τις ήττες ψάχνεις να βρεις καλά στοιχεία. Είμαι αισιόδοξος γιατί οι παίκτες μας θα δώσουν ξανά την λύση. Θα κάνουν τον κόσμο να αγαπήσει πάλι την ομάδα. Στα δύσκολα φαίνεται ποιός στηρίζει. Χάσαμε αλλά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Την συνέχεια για την Εθνική: Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν με διαφορετικό τρόπο. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε όσο πιο αξιοπρεπείς γίνεται. Πρέπει να βρούμε έναν συγκεκριμένο στόχο και να παλέψουμε τα επόμενα παιχνίδια. Μας έφτανε να είχαμε κερδίσει με 1-0; Όλα τα προβλήματα θα είχαν λυθεί;

Την προσπάθεια για νέο ξεκίνημα: Ξαναείπαμε για την επανεκκίνηση. Έχουμε τρία ματς να τελειώσει ο γύρος. Ένα αποτέλεσμα σου δίνει δύναμη. Εάν είναι νίκη θα λέμε λοιπόν επανεκκίνηση. Εάν όχι δηλαδή θα λέμε πάμε πάλι από την αρχή;

Την χρονική συγκυρία και την ετοιμότητα των διεθνών και το πως το βλέπει ο ίδιος: Στο γεγονός πως πολλοί παίκτες είναι στην αρχή της χρονιάς. Ξέρουμε πως το πρώτο ματς του Σεπτεμβρίου ήταν πολύ δύσκολο για την Εθνική. Σαφώς και έχουμε ποδοσφαιριστές με διαφορετικές συνθήκες. Είχαμε παίκτες που είχαν διακριθεί στις ομάδες τους και είδαμε παιδιά με διάθεση και πάθος που προσπαθούμε. Εξηγήσεις μπορούμε να βρούμε με τα παιδιά για το πως έπαιξαν και να φτάσουμε σε μία λύση για την συνέχεια.

- Αν και στο γήπεδο δεν βρέθηκαν πάνω από 10.000 φίλαθλοι η ΕΠΟ έδωσε 17.358 εισιτήρια μετά το τέλος του ματς.
 

EURO Τελευταία Νέα