Οι... ακτίνες του «ναυαγίου» της Ελλάδας!

Δημήτρης Τομαράς
Οι... ακτίνες του «ναυαγίου» της Ελλάδας!

bet365

Mια ακόμα ήττα για την Ελλάδα, αυτή τη φορά με 1-0 από την Φινλανδία και το Gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους διεθνείς μας.
Ας δούμε αναλυτικά τα σημερινά πεπραγμένα των διεθνών μας κόντρα στην Φινλανδία μετά το 0-1 στο Καραϊσκάκη και σε ένα ματς όπου το Β' μέρος αποδείχθηκε χειρότερο από το Α', με αποτέλεσμα να έρθει ακόμα μία ήττα...
Καρνέζης: Στο πρώτο μέρος όπου χρειάστηκε επενέβη. Είχε καλό πρόσωπο και δεν απειλήθηκε γενικά ιδιαίτερα. Κάτι ανάλογο ίσχυσε και για το Β' μέρος. Δεν φέρει καμία ευθύνη για το 0-1 των Φινλανδών.
Παπασταθόπουλος: Σταθερός και σοβαρός για ακόμα μία αναμέτρηση. Γενικά δεν υστέρησε και δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος στα μετόπισθεν. Έτσι και αλλιώς ο στόπερ της Ντόρτμουντ ελάχιστες φορές έχει κάνει μέτριες ή κακές εμφανίσεις με την Εθνική. Στην φάση του γκολ έχει κόψει για λίγο τον Σαντίκ, κοντράροντας την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον σκόρερ Ποχνγιαπάλο. Είναι άτυχος όμως διότι δεν του βγαίνει με τόση δύναμη το κόψιμο...
Κ. Παπαδόπουλος: Και αυτός στο ξεκίνημα του αγώνα είχε μία καλή χαμένη ευκαιρία για γκολ. Στο πρώτο μέρος δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα καθήκοντά του ως στόπερ, όπως και η υπόλοιπη άμυνα. Θετικός αμυντικά και στην επανάληψη μέχρι και λίγο πριν το γκολ. Εκεί τα έκανε... μαντάρα. Έχασε τον Ρινγκ από τον οποίο ξεκίνησε η φάση για το γκολ. Αποδείχθηκε εκεί ο αδύναμος κρίκος της άμυνας και δυστυχώς γι' αυτόν ο αδύναμος κρίκος γενικά.
Βύντρα: Αμυντικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι είχε σοβαρά... ζητήματα, όμως δημιουργικά συνεχίζει να παρουσιάζει τις γνωστές τεχνικές του αδυναμίες και με σέντρες που δεν βοηθούσαν κανέναν στο παιχνίδι.
Χολέμπας: Ανέβαινε πιο ψηλά από τον Βύντρα και έπαιζε πιο ανοιχτά. Έβγαλε πάθος στο παιχνίδι του, δίχως όμως να ξεχωρίσει ουσιαστικά. Είχε πάντως ένα καλό σουτ για γκολ στο 60'.
Τζιόλης: Άξονας με Τζιόλη στην Εθνική δεν γίνεται. Το κέντρο έχει αργές αντιδράσεις όταν είναι εκείνος σε αυτόν τον χώρο και ο ίδιος παίζει πιο πολύ με την εμπειρία του. Προσπάθησε αλλά δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια... Τα πιο μεγάλα προβλήματα τα είχε στην επανάληψη...
Σάμαρης: Συγκριτικά με άλλα ματς της Ελλάδας ήταν πιο σοβαρός. Και αμυντικά και δημιουργικά. Ωστόσο συνεχίζει να έχει ακόμα... δρόμο για να επιστρέψει στις παλιές πολύ καλές του εμφανίσεις. Και βέβαια μεγάλο ματς με την Εθνική μετά το Μουντιάλ δεν έχει κάνει ξανά...
Φορτούνης: Ο κορυφαίος της Εθνικής μας στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα. Κινητικός από το πρώτο κιόλας λεπτό. Έβγαλε την πρώτη φάση του αγώνα λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του με σουτ από πλάγια θέση. Στο 13' έκανε μία ωραία ενέργεια και σουτ που πέρασε λίγο έξω. Φάσεις για να σκοράρει είχε και στην επανάληψη και γενικότερα έδειξε την ποιότητά του και το πόσα μπορεί να προσφέρει δημιουργικά και εκτελεστικά. Και αυτός όμως -όπως οι περισσότεροι διεθνείς μας από το κέντρο και μπροστά- δεν... τράβηξε τόσο στο Β' μέρος.
Αραβίδης: Και πολλά τρεξίματα και αρκετές πλαγιοκοπήσεις από τον Αραβίδη. Και μεγάλη προσπάθεια. Είχε τον ενθουσιασμό του... πρωτάρη καθώς έκανε το ντεμπούτο του. Όμως σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά (δημιουργικά ή με τελικές προσπάθειες), παίζοντας σαν αριστερό εξτρέμ.
Καρέλης: Και πίεζε και ήταν μέσα σε φάσεις και έψαξε από νωρίς το γκολ. Ο Καρέλης όμως ακόμα και έτσι δεν κατάφερε να φανεί όσο επικίνδυνος έπρεπε σε ένα τέτοιο ματς. Ότι είναι 'παλικάρι' και βγάζει ψυχή στους αγώνες φάνηκε και από το γεγονός πως έπαιζε με δεμένο κεφάλι από ένα σημείο και έπειτα. Και αυτός δεν είχε την ανάλογη εικόνα στα τελειώματά του (σ.σ. όπως και οι περισσότεροι μεσοεπιθετικοί μας).
Μήτρογλου: Προσπάθησε να δείξει μία πιο καλή εικόνα σε σχέση με προηγούμενους αγώνες. Στο 19' είχε και μία καλή ευκαιρία για να βρει δίχτυα. Πάλεψε αρκετά και το κοντέρ του κατέγραψε κάποια χιλιόμετρα. Βελτιωμένος μεν αλλά όχι τόσο καλός και αποτελεσματικός δε... Αυτά ως προς το Α' μέρος. Στην επανάληψη έριξε για καλά... στροφές, αδυνατώντας να συμβάλλει επιθετικά. Η απόδοσή του έπεσε αισθητά και κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει αλλαγή από αρκετά νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο...
Κονέ: Μπήκε στο 68' στο ματς στην θέση του Αραβίδη. Τοποθετήθηκε και αυτός στα άκρα, δίνοντας και βοήθειες στο κέντρο. Αρχικά είχε διάθεση και έκανε κάποιες πλαγιοκοπήσεις όμως μετά χάθηκε και αυτός στην γενική... μετριότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής της Εθνικής μας στην επανάληψη.
Φούντας: Στο 77' αντικατέστησε τον Καρέλη. Έδειξε... τρακαρισμένος. Όσο και εάν προσπάθησε έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα της Εθνικής μας ομάδας...
Ταχτσίδης: Ήταν η αλλαγή του Σάμαρη στο 86'. Όση διάθεση και εάν δεν θα προλάβαινε έτσι και αλλιώς να κάνει πολλά. Δεν μπορεί να κριθεί επαρκώς. Στις καθυστερήσεις έκανε μία... κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ με τον Κονέ αλλά το σουτ του δεν απείλησε ουσιαστικά τον αντίπαλο κίπερ.
 

EURO Τελευταία Νέα