Με Μπερμπάτοφ η πρώτη νίκη, στη Βέροια

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Με Μπερμπάτοφ η πρώτη νίκη, στη Βέροια

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος χαιρετίζει μέσα από το blog του στο gazzzetta την πολύ σημαντική μεταγραφή του Μπερμπάτοφ, αλλά και "αποκαθιστά την τάξη"!

Κατ' αρχάς να χαιρετήσω την μεταγραφή του Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ. Κάθε Μπερμπάτοφ, κάθε Εσιέν, κάθε Καμπιάσο που έρχεται στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλους εμάς που το παρακολουθούμε.

Δεν μπορώ να γράψω κάτι διαφορετικό για τον Βούλγαρο τώρα που τον πήρε ο ΠΑΟΚ, απ' όσα θα έγραφα αν τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός πριν δύο μήνες, όταν κι είχε εξετάσει την περίπτωσή του. Όμως, ήταν επιλογή του Μάρκο Σίλβα να μην πάει σε ένα τέτοιου τύπου σέντερ φορ, και με 35 χρόνια στην πλάτη.

Ουδείς αμφισβητεί την κλάση του Μπερμπάτοφ - όπως και του Εσιέν. Το ερωτηματικό που υπήρχε δίπλα στον Εσιέν είχε να κάνει με το πρόβλημα των τραυματισμών του, το οποίο κι «εκδηλώθηκε» από την πρώτη ημέρα του στον Παναθηναϊκό. Το ερωτηματικό που υπάρχει δίπλα στον Μπερμπάτοφ έχει να κάνει με την ετοιμότητά του, καθότι δεν έκανε προετοιμασία, όντας χωρίς ομάδα όλο το καλοκαίρι. Ήδη συμπληρώνει τέσσερις μήνες χωρίς παιχνίδι στα πόδια του, από τις 10 Μαϊου.

Μέσα στο γήπεδο μόνο θα έχουμε τις απαντήσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το ερωτηματικό. Βλέπουμε κι ότι ο επίσης 35άρης Καμπιάσο είναι ακόμη πίσω από πλευράς ετοιμότητας, παρότι προπονείται κανονικά επί τρεις εβδομάδες στον Ολυμπιακό. Όπως, ασφαλώς, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν μπορεί ο Βούλγαρος παλιός διεθνής άσος να τα κολλάει τα γκολάκια με το καλημέρα.

Καμία αμφισβήτηση λοιπόν για την αξία του Μπερμπάτοφ, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τον ΠΑΟΚ και την προσπάθειά του στη φετινή σεζόν. Εγώ δεν θα γράψω ποτέ αυτό που θα έγραφαν άλλοι αν τον έφερνε ο Ολυμπιακός, π.χ. ότι θα έρχονταν εδώγια τα τελευταία ένσημα. Όμως, δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει ότι αυτός είναι το μπαμ των μεταγραφών του φετινού καλοκαιριού. Δεν είναι ο Καμπιάσο με 52 συμμετοχές σε ολόκληρη εθνική Αργεντινής (με την οποία αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Γερμανία στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 2006), με 90 λεπτά στην ενδεκάδα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ Ίντερ-Μπάγερν 2-0 το 2010, με πέντε σερί πρωταθλήματα Ιταλίας με την Ίντερ (πάντοτε ως βασικό στέλεχος), αλλά και με πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης;

Γκολτζής ολκής κι ωραίος γενικά παίκτης κι ο Μπερμπάτοφ, αλλά το ταβάνι της καριέρας του ήταν να μπει αλλαγή 25 λεπτά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Μπαρτσελόνα-Γιουνάϊτεντ 2-0 το 2009. Το καταλαβαίνω πως για τον ΠΑΟΚ ήταν μία τεράστια επιτυχία αυτή η μεταγραφή και λογικά πανηγυρίζεται. Όμως, όχι και να τον βγάλουμε ισάξια μεταγραφή με του…Ριβάλντο! Ιεροσυλία.

Και μία απορία: γιατί έπρεπε να φτάσει ο ΠΑΟΚ να είναι από τη 2η αγωνιστική στο -5 από τον Ολυμπιακό και να έχει βάλει μόλις ένα γκολ-κι αυτό στο 90’ με τον στόπερ του-για να αποφασίσει να πάρει σέντερ φορ;

Τέλος πάντων, τώρα με τον Βούλγαρο, θα έρθει και το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ. Στη Βέροια, του Γεωργιάδη και του Βρύζα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.