Τον Άρνεσεν να μην τον ακούσουμε;

Τον Άρνεσεν να μην τον ακούσουμε;

Τον Άρνεσεν να μην τον ακούσουμε;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εναλλαγή συναισθημάτων στον ΠΑΟΚ και από την απογοήτευση για την τριάρα στα Γιάννενα στο μπαμ του καλοκαιριού με τον Μπερμπάτοφ.

Σε περίεργη φάση και πάλι ο ΠΑΟΚ. Ο ενθουσιασμός με την απογοήτευση αλλάζουν θέση κάθε δύο μέρες… Αυτά πώς γίνεται να τα αποφύγουμε; Γίνεται; Από την άλλη και πώς να μην απογοητευτείς με τρίμπαλο στα Γιάννινα, αλλά και την μεταγραφάρα Μπερμπάτοφ που ακολούθησε;

Στις 17 Αυγούστου –και σε μία σχετικά καλή φάση για τον ΠΑΟΚ- αναρωτηθήκαμε: «Ποιος θα κάνει υπομονή;»

Εκεί αναφέραμε μερικά από όσα έρχονται για τη νέα –αλλά και νεανική- ομάδα που θα έχει σκαμπανεβάσματα, για τον ΠΑΟΚτσήδικο ενθουσιασμό που εύκολα μετατρέπεται σε απογοήτευση, για την υπομονή που είναι απαραίτητη. Αναρωτηθήκαμε πόσοι από τους πανηγυρτζήδες των μεταγραφών (ανάθεμα και αν κατάλαβαν για ποιο πράγμα πανηγύριζαν) αντιλήφθηκαν τι γίνεται φέτος στον ΠΑΟΚ και αφού περάσαμε τα πρόσωπα, εστιάσαμε στην Τούμπα που αποτελείται από άλλου είδους ΠΑΟΚτσήδες οι οποίοι θα τηρήσουν τον λόγο τους για υπομονή, σε σχέση με τους… επικίνδυνους του ραδιοφώνου και του διαδικτύου που έχουν άποψη για όλα και δύσκολα θα… περιμένουν (Διαβάστε και θυμηθείτε).

Τότε, μέσα στα πολλά σχόλια είδαμε ότι ένα 80-90% δεσμεύονταν για υπομονή! Απειλούσε μάλιστα τους άλλους (10-20%) για την αντίδραση που θα βρουν μπροστά τους αν αρχίσουν να γκρινιάζουν.

Από τότε πέρασαν μόλις δύο εβδομάδες! Περίπου 14 μέρες!! Και να… Μετά από μία πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αλλά μετά και από δύο γκέλες-αποτυχίες στο πρωτάθλημα, έχουμε τα πρώτα κρούσματα! Το 80-90% σα να μειώνεται. Αλλά και το ανυπόμονο 10-20%, το μόνιμο ποσοστό της ΠΑΟΚτσήδικης γκρίνιας (αυτή είναι η βάση…) βρήκε πρόσφορο έδαφος να ξεσπάσει με τον δικό του τρόπο.

Από χθες το βράδυ όταν προέκυψε η είδηση για την υπογραφή του Μπερμπάτοφ, έχουμε και πάλι… κύματα ενθουσιασμού. Οκ. Φυσιολογικό είναι, για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ και έρχεται για να βάλει την δική του πινελιά σε αυτή τη νέα ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζονταν ποιότητα, είχε μεγάλη ανάγκη από προσωπικότητες και αυτό τώρα που πρέπει να δούμε είναι αν ο Βούλγαρος έχει τη σωστή νοοτροπία να μην αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ως έναν τελευταίο σταθμό της καριέρας του, αλλά ως μία ομάδα που… της οφείλει, όπως δηλαδή κάποτε ο Κονσεϊσάο και ο Γκαρσία.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν τα γράφω για τους γκρινιάρηδες. Εξάλλου και τότε (πριν 14 μέρες) με τους άλλους διαφωνούσαμε. Εκείνους που σα… να έπαιρναν όρκο ότι… φέτος θα κάνουν όλοι (ή οι περισσότεροι, ή οι πολλοί) μεγάλη υπομονή! Το αμφισβητούσαμε, γιατί ξέρουμε καλά ότι ΠΑΟΚ= μεγάλη ομάδα =νίκη! Κι’ αν δεν υπάρχει νίκη… φασκελοκουκούλωστα. Όποιος Μπερμπάτοφ και αν έρθει.

Ούτε 15 μέρες δεν πέρασαν και μπορείτε να κάνετε μία διαδικτυακή βόλτα για να καταλάβετε…

Κάπου εδώ υπάρχει μία λεπτή γραμμή… Που αρχίζει και τελειώνει η κριτική και τι ακριβώς θεωρείται γκρίνια.

Εδώ και χρόνια πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πότε κάποιος ασκεί καλοπροαίρετη κριτική ( με κρίσεις-συμπεράσματα αλλά και ερωτήσεις προς τους υπευθύνους και χωρίς προσπάθεια να επιβάλει την γνώμη του) και πότε τα ισοπεδώνει όλα με εμπάθεια, κουτοπονηριές, «εξυπνακισμούς» μαζί με το αγαπημένο σπορ ΚΑΙ αυτής της περιόδου (εκλογές έρχονται…) τον λαϊκισμό. Τι δηλαδή «θέλει» να ακούσει και να διαβάσει το κοινό… (Επ’ αυτού έρχεται μεγάλη γιορτή με τους λαϊκιστές όλης της χώρας τις επόμενες 20 μέρες, παρά ΚΑΙ τα όσα προηγήθηκαν πολύ-πολύ πρόσφατα).

Για τον ΠΑΟΚ αυτής της πρώτης περιόδου λοιπόν, υπάρχουν όλα όσα είδαμε και είναι αναμφισβήτητα, αλλά και όλα όσα πρόκειται να εξηγήσει ο Φρανκ Άρνεσεν στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αφού ξεκουραστεί λίγες μέρες και αφού σχολιάσει τηλεοπτικά τα παιχνίδια της εθνικής Δανίας που έρχονται.

Για παράδειγμα είδαμε δέκα μεταγραφές νεαρών –ως επί το πλείστον- παικτών. Το είδαμε (εμείς εδώ και εβδομάδες εκφράζουμε επιφυλάξεις…) αλλά πρέπει και να ακούσουμε τι θα ειπωθεί σχετικά.

Είδαμε πολλές αλλαγές με αποχωρήσεις και συμφωνίες και απότομη δημιουργία νέου ρόστερ.

Είδαμε το κύριο ποσοστό των μεταγραφών να ολοκληρώνονται μετά τις 10 Αυγούστου, αφού είχε δημιουργηθεί κορμός, ο οποίος αναταράχθηκε στην συνέχεια. Επ’ αυτού μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό; Θα το ακούσουμε σε λίγες ημέρες…

Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από σέντερ φορ. Το μάθαμε και με απόδειξη την άφιξη Ρουντνεβς, επιβεβαιώθηκε 100% η ανάγκη και από την αρχική συμφωνία με Μποάκιε. Σέντερφοράρα έρχεται τελικά στο τέλος, είναι πολύ ξεχωριστός και προφανώς ο Μπερμπάτοφ δεν είναι επιλογή βάση σχεδιασμού, αλλά από ανάγκη που προέκυψε ξαφνικά στην πορεία και μετά από συζητήσεις με τον Σαββίδη. (Και επαναλαμβάνουμε, όλη η Ελλάδα ελπίζει ο Βούλγαρος να αντιμετωπίσει σωστά τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημά μας και όχι με το τουπέ που μπορεί να βγάζει η τεράστια καριέρα του).

Εξηγήσεις σαφώς χρειάζονται και για τον Κουλούρη. Ακόμη και για τον Περέιρα…

Είναι και άλλα ανάλογα παραδείγματα που από την μία δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, αλλά από την άλλη… αφού θα πάρουμε απαντήσεις σε λίγες μέρες από τον θετικότατο να απευθυνθεί στον κόσμο Φρανκ Άρνεσεν, γιατί να μην κρίνουμε στην συνέχεια; Κάτι μπορεί να αλλάξει στο σκεπτικό μας. Ίσως και τίποτα. Ας ακούσουμε όμως πρώτα…

Εκτός κι’ αν μας πει ότι και την επομένη που έφυγε ο Ρουντνεβς… «Αυτός δεν μας έκανε. Τον έφερα, αλλά διαπίστωσα ότι έχει αλλάξει». Αν πει κάτι τέτοια… (αφού ο Λετονός απέρριψε τον ΠΑΟΚ) τότε… εντάξει, η συνέντευξη Τύπου λίγο θα βοηθήσει…

Πάνω απ’ όλα και μετά από ότι έγινε, να ακούσουμε και τον στόχο. Εδώ εμείς επιμένουμε, γιατί από κάτι τέτοιος χαζομάρες που λέγονταν, διαλύθηκαν τα πάντα την περσινή χρονιά…

Τα γεγονότα λοιπόν τα είδαμε, τώρα αυτά πρόκειται να έχουν και μία εξήγηση, που απαραιτήτως πρέπει να ακούσουμε. (Και εμείς εξοργιστήκαμε με την πώληση Λούκας ΠΡΙΝ την ρεβάνς με την Σπάρτακ, αλλά όταν μας εξήγησαν με ποδοσφαιρικά επιχειρήματα γιατί έπρεπε να φύγει εκείνη την στιγμή, πράγματι πεισθήκαμε και χωρία κανένα πρόβλημα προχωρήσαμε σε κυβίστηση…).

Όλα αυτά βέβαια θα συμβούν πριν τα πιο σημαντικά, που ΠΑΝΤΑ είναι τα επόμενα ματς. Εκεί όλοι κρίνονται καλύτερα… Καλώς ή κακώς, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έχουν… της Παναγιάς τα μάτια. Χαμός θα γίνει με τα ματς που έχει ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κι’ εκεί θα φανεί ποιος αντέχει και ποιος όχι. Ποιος μπορεί και ποιος όχι. Ποιος θα κάνει υπομονή και ποιος θα γκρινιάζει ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Ο Τούντορ που εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι έκανε θαύματα το καλοκαίρι με όλα όσα πέτυχε ταυτοχρόνως, απέτυχε ήδη σε διπλή προσπάθεια να «δέσει» την επιτυχημένη ομάδα του καλοκαιριού με τους νεοαποκτηθέντες… Τώρα έχει βουνό μπροστά του.

Εδώ όμως και αν δεν χρειάζεται υπομονή…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.