Τα... παιχνίδια της ΕΠΟ έφεραν την Κέρκυρα ξανά στο Διαιτητικό!

Νίκος Μαρούδας
Τα... παιχνίδια της ΕΠΟ έφεραν την Κέρκυρα ξανά στο Διαιτητικό!

bet365

Για δεύτερη φορά θα βρεθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο η Κέρκυρα την Πέμπτη και αυτό λόγω των... παιχνιδιών της ΕΠΟ με τις λέξεις περί αποβολής και όχι υποβιβασμού!

Ούτε η ίδια η ΕΠΟ φαίνεται να μη ξέρει τι να κάνει με την Κέρκυρα και την περιβόητη πλέον υπόθεση του υποβιβασμού της... Υποβιβασμού; Όχι μάλλον αποβολή όπως λένε στην ΕΠΟ! Εδώ έχουμε το πρώτο... παιχνίδι με τις λέξεις από την Ομοσπονδία.

Η ποινή με την οποία τιμωρήθηκε η Κέρκυρα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είχε ως εξής: «αποβολή από το πρωτάθλημα της Super League 2015-16». Μια ποινή που δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν κανονισμό της Ομοσπονδίας και ουσιαστικά έφερνε το Διαιτητικό Δικαστήριο προ... τετελεσμένου, μιας και δεν είναι αρμόδιο για υποθέσεις αποβολής αλλά μόνο για υποβιβασμού.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ, οι Φαίακες θα έπρεπε να τιμωρηθούν είτε με υποβιβασμό στη Football League, είτε με αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, δηλαδή υποβιβασμό στη Γ' Εθνική! Εδώ όμως έχουμε μια απόφαση που ουσιαστικά δεν υπάρχει, αποβάλλοντας τους νησιώτες μόνο από το πρωτάθλημα της Super League και όχι από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Εκεί... πάτησε και το Διαιτητικό, στο γεγονός πως μιλάμε για αποβολή και δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Τα... παιχνίδια αυτά της ΕΠΟ λοιπόν, ανάγκασαν την διοίκηση της Κέρκυρας να επιστρέψει στην Εφέσεων και να ζητήσει επεξήγηση της ποινής, η οποία να καταλήγει πως το «αποβολή από το πρωτάθλημα της Super League 2015-16» σημαίνει το αυτονόητο, υποβιβασμός! Αυτό δεν έγινε αποδεκτό με την Εφέσεων να συνεχίζει τα... παιχνίδια και να μην βάζει την λέξη «υποβιβασμός» στην ποινή, αλλά να την δίνει ως επεξήγηση και ως ερμηνεία της απόφασης εντός σκεπτικού, κάτι που ωστόσο αρκούσε στους Φαίακες για να προσφύγουν εκ νέου στο Διαιτητικό.

Πλέον την Πέμπτη θα έχουμε και οριστική απόφαση για το ποια ομάδα θα συνεχίσει στη Σουπερ Λιγκ. Οι αποφάσεις που μπορεί να πάρει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, πλέον είναι τρεις.

Α) Το Διαιτητικό να «πατήσει» και πάλι πάνω στην απόφαση που συνεχίζει να μιλά για αποβολή και να μην πάρει καθόλου υπόψη την ερμηνεία που μιλάει για υποβιβασμό, με αποτέλεσμα να μη μπει και πάλι στην ουσία και να απορρίψει εκ νέου την προσφυγή της Κέρκυρας.

Β) Να εκδικάσει την υπόθεση και να μη δικαιώσει τους Φαίακες, κάτι που θα τους υποβιβάζει οριστικά.

Γ) Να εκδικάσει την υπόθεση, δικαιώνοντας την Κέρκυρα. Τότε οι Επτανήσιοι επιστρέφουν στη Super League, ο Λεβαδειακός υποβιβάζεται στη Football League και τα παιχνίδια των Βοιοτών με Ατρόμητο και Ολυμπιακό είναι άκυρα, με την διοργανώτρια αρχή να πρέπει να ορίσει εκ νέου τα ματς αυτά, με αντίπαλο των δύο αυτή τη φορά την Κέρκυρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα