Επιμένει η Sun για Πλατινί-Θεοδωρίδη-Μαρινάκη

Επιμένει η Sun για Πλατινί-Θεοδωρίδη-Μαρινάκη

Gazzetta team
Επιμένει η Sun για Πλατινί-Θεοδωρίδη-Μαρινάκη

bet365

Νέο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας SUN, με το οποίο θέτει και πάλι ερωτήματα σχετικά με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τον Ολυμπιακό, τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την οικογένεια Θεοδωρίδη.

Το υπογράφει και πάλι ο Αντώνης Καστρινάκης έχει τίτλο το «Παζλ του Πλατινί ΙΙ» και με αφορμή την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ, αναφέρει ότι ο Μισέλ Πλατινί και η UEFA αντιμετωπίζουν νέα σκληρά ερωτήματα για την απόφασή τους να επιτρέψουν στους κατηγορούμενους για στημένα στην Ελλάδα, με εμπλεκόμενο τον Ολυμπιακό, να παίξουν με την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αφού αναφέρει ότι ο Πλατινί δεν απάντησε στα προηγούμενα ερωτήματα που είχε θέσει με το άρθρο του, θυμίζει ότι το CAS απέρριψε την έφεση του Παναθηναϊκού εναντίον της απόφασης της UEFA που επέτρεπε στον Ολυμπιακό να παίξει στην Ευρώπη ενώ αναφέρει και την υπόθεση της Φενέρμπαχτσέ. Και γράφει χαρακτηριστικά:

«Την περασμένη Παρασκευή έθεσα στο Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο τις πέντε κακουργηματικές κατηγορίες που ο Έλληνας ανακριτής απήγγειλε στο Μαρινάκη καθώς και τους τρεις περιοριστικούς όρους εναντίον του που ήρθαν/έλαβαν χώρα μια μέρα ΜΕΤΑ την αρχική απόφαση της UEFA. Περισσότερες ανακολουθίες εμφανίστηκαν στη θέση της UEFA.

Το CAS δεν δημοσίευσε το σκεπτικό της απόφασής του ακόμα αλλά η UEFA και ο Ινφαντίνο ισχυρίστηκαν ότι «επιβεβαίωσε»την απόφασή τους στις 17 Ιουνίου. Μόνο που ο Ινφαντίνο παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι ο Παναθηναϊκός «είχε το δικαίωμα» να εφεσιβάλει την απόφαση της UEFA. Αλλά κορυφαίες πηγές της UEFA μου είπαν ότι οι δικηγόροι τους είχαν επιχειρηματολογήσει στη ακροαματική διαδικασία του CAS ότι έπρεπε να απορριφθεί η έφεση εξ αρχής διότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση!

Ουσιαστικά η νομική ομάδα του Πλατινί έκανε τα πάντα για να εμποδίσει το CAS από το να κοιτάξει τις "κατηγορίες" και τους προσωρινούς περιοριστικούς όρους εναντίον του Μαρινάκη που ασκήθηκαν ΜΕΤΑ την απόφαση της UEFA. Αφήνει την UEFA έκθετη σε υπόνοιες ότι χρησιμοποίησαν τους κανονισμούς ώστε να εξασφαλίσουν ότι η αρχική τους απόφαση θα επιβεβαιωθεί.»

Και αφού τονίζει ότι μπορεί κάποιοι να υποπτευθούν ότι προτεραιότητα του Πλατινί και της UEFA ήταν να σώσουν τα προσχήματα και όχι να κοιτάξουν τα κύρια ζητήματα της υπόθεσης, δηλαδή την απαγγελία κατηγοριών και επιβολή περιοριστικών όρων από τον ανακριτή στο Μαρινάκη, γράφει:

«Ο υποψήφιος για την προεδρία της FIFA Πλατινί είπε την Παρασκευή: "Οι άνθρωποι κάνουν τους κανονισμούς και όχι οι κανονισμοί τους ανθρώπους". Πόση αλήθεια. Η UEFA υποσχέθηκε να με αφήσει να καθίσω με τον Εμίλιο Γκαρσία, τον προϊστάμενο της Πειθαρχικής Επιτροπής ώστε να ρωτήσω σε τι στοιχεία βάσισε την απόφασή του σε σχέση με τον Ολυμπιακό; Ποιός του έδωσε τα στοιχεία; Επισκέφτηκε την Ελλάδα, όπως η UEFA επισκέφτηκε την Τουρκία στην υπόθεση της Φενερμπαχτσέ;

Μίλησε με τον Εισαγγελέα που ξεκίνησε την υπόθεση και τον ανακριτή που "απήγγειλε κατηγορίες" στον Μαρινάκη και του επέβαλλε περιοριστικούς όρους; Ή βάσισε την απόφασή του σε μιά έκθεση από την Ελληνική Ομοσπονδία που έχει έξι αξιωματούχους της, επίσης, ¨¨κατηγορούμενους" ότι συμμετείχαν στην, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, "εγκληματική οργάνωσ" της οποίας ο Μαρινάκης κατηγορείται ότι ηγείτο μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή; Ο Σαρρής και όλοι οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ επίσης αρνούνται τις κατηγορίες. Και γιατί ο Γκαρσία έλαβε την απόφασή του στις 17 Ιουνίου όταν ο ίδιος και η UEFA ήξεραν ότι ο Μαρινάκης επρόκειτο να ανακριθεί στην Ελλάδα μια μέρα αργότερα;

H UEFA έχει τέσσερις βδομάδες μέχρι να πετάξει ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο να δείξει ότι είναι διάφανη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα