Καραγκούνης: «Οι κύριοι της ΕΠΟ σπίλωσαν την καριέρα μου»

Καραγκούνης: «Οι κύριοι της ΕΠΟ σπίλωσαν την καριέρα μου»

Gazzetta team
Καραγκούνης: «Οι κύριοι της ΕΠΟ σπίλωσαν την καριέρα μου»

bet365

Βέλη κατά της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Γιώργος Καραγκούνης, μιλώντας για την απομάκρυνσή του από την εθνική ομάδα και τη συνεργασία του με τους Ρανιέρι και Μαρκαριάν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Κάρα» στην κρατική τηλεόραση:

«Όταν είσαι εντός γηπέδου, μπορείς να επηρεάσεις άμεσα τα πράγματα. Όταν είσαι εκτός είναι αλλιώς τα πράγματα. Δεν πατάς ένα κουμπί και πας από τις νίκες σε ήττες, ούτε και το ανάποδο. Όταν παίζαμε εμείς, είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, πιστεύαμε πως κάτι θα γινόταν κάθε φορά, θα βάζαμε γκολ και θα νικούσαμε.

Πολύ καλή η συνεργασία μας με τον κ. Ρανιέρι. Μετά από δυο ραντεβού μαζί του, πείστηκα να δεχτώ. Μια χαρά τα πηγαίναμε.

Μπορούσα να έρθω σε επαφή με μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, έχοντας παίξει και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Θέλω πάντα όμως να βλέπω την ουσία. Πήγαμε σε μια επιλογή, ώστε να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα για να μην χαθούν οι ελπίδες της πρόκρισης. Θέλαμε κάποιον που να ξέρει από εθνική ομάδα. Είδαμε ότι δεν μπορούσε να προσαρμοστεί ο κ. Ρανιέρι και θέλαμε κάποιον που να φέρει αποτελέσματα. Με την Ουγγαρία έγινε καλή προσπάθεια, αλλά δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Ήξερα ότι ο κ. Μαρκαριάν θα δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ με την Εθνική ομάδα. Έτσι και έγινε. Ήταν ένα συμβόλαιο 11 μηνών και θα κάναμε ένα staff όχι πολύ ακριβό, διότι ήταν και τα οικονομικά δεδομένα πολύ χαμηλά.

Η διοίκηση της ΕΠΟ από την πρώτη μέρα με την πρόσληψη του κ. Μαρκαριάν είχε πει ο κ. Γκιρτζίκης πως ήταν επιλογή δική μου. Ξεκαθάρισε την θέση της ότι αν δεν πήγαινε καλά, θα έφταιγα εγώ. Δεν τον ήθελαν τον κ. Μαρκαριάν, κανένας τους. Στην συνέχεια, είδα ότι έγινε αλλαγή συναισθημάτων. Το διαπίστωσα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ξαφνικά αγαπήθηκε πολύ και ειδικά μετά την παραίτηση δεν μου ζητήθηκε η γνώμη μου. Έφτασε η Ομοσπονδία και ενώ είμαι στην άδειά μου, να μου καταγγελθεί η σύμβασή μου. Δεν είχαν την ευθιξία να με πάρουν έστω ένα τηλέφωνο.

Οι κύριοι της ΕΠΟ με βρήκαν στην εθνική. Είμαι 25 χρόνια εκεί. Με συκοφάντησαν, έριξαν λάσπη πάνω μου και σπίλωσαν την επαγγελματική μου αξιοπρέπεια. Η διοίκηση της ΕΠΟ έχει δικαστικές διαμάχες μαζί μου. Ήρθε δικαστικός κλητήρας να μου στείλει την καταγγελία σύμβασης στο σπίτι μου. Δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο. Είμαι στην Ομοσπονδία 25 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά μου δεν θα συνεχίσω τίποτα. Ήθελα να δω αν θα έχει κάποιος το φιλότιμο να με πάρει ένα τηλέφωνο και να μου πει το οτιδήποτε. Αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε ούτε ένας. Μαθαίνεις από τη ζωή. Όλο αυτό τον καιρό, δεχόμουν μια λάσπη. Έθεσαν θέμα χρηματικό, συμβολαίου και πολλά. Ξέρουν ποιος είμαι. Να είναι όλος ο κόσμος δίπλα στην εθνική ομάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε τα αποτελέσματα που έκρυβαν κάτω από το χαλάκι τα όποια προβλήματα υπήρχαν.

Στις 20 του μήνα έχουμε στην Σανγκάη με Ίντερ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ένα τουρνουά και κάνω μίνι προετοιμασία. Είναι πολύ τιμητικό που με καλέσανε. Ίσως κάποιοι ταρακουνήθηκαν και πίστευαν ότι θα μπορούσα να γίνω και πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Όποιος φοράει το εθνόσημο, πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στην εθνική ομάδα».

 

Τελευταία Νέα