ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, τόσα αυτογκόλ δεν έβαλε κανένας…

ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, τόσα αυτογκόλ δεν έβαλε κανένας…

ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, τόσα αυτογκόλ δεν έβαλε κανένας…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ρεκόρ... αυτογκόλ του ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΠΑΣ.

Όλα κυλάνε φυσιολογικά για τον ΠΑΟΚ… Όσα έγιναν και στα Γιάννινα είναι φυσικό επακόλουθο της νέας κατάστασης, των πολλών αλλαγών, του νέου προπονητή, του άγνωστου ελληνικού περιβάλλοντος και της ομάδας που εντός γηπέδου στερείται προσωπικοτήτων.

Όσοι ενθουσιάστηκαν πριν λίγες μέρες επειδή… έγιναν δέκα μεταγραφές (λες και δεν θα γίνονταν) όσοι «έλεγαν» μεγάλα λόγια, είναι (όπως από τότε το περιγράψαμε) και οι πρώτοι που ξεφωνίζουν χωρίς το παραμικρό ίχνος υπομονής… Αυτούς και το κλίμα που διαμορφώνουν (στις ευρωπαϊκές επιτυχίες ή στις Ελληνικές αποτυχίες) πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα ομάδα, όπως βέβαια και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που λογικά προκύπτουν στο ξεκίνημα.

Ρεκόρ… αυτογκόλ είχαμε σήμερα από πλευράς ΠΑΟΚ, που όπως… χωρίς ποδοσφαιρική λογική έκανε θαύματα μέσα στο καλοκαίρι (λίγες διακοπές, βιαστική προετοιμασία, διακοπή για αγώνες, νέα φιλοσοφία, αλλαγή ρόστερ ενδιάμεσα στα ματς, προκρίσεις με δέκα παίκτες ενώ την ίδια περίοδο πουλιόνταν ο Λούκας και ενώ σε όλο το διάστημα δεν έγινε μεταγραφή σέντερ φορ!) έτσι και τώρα κάνει απίστευτα λάθη (σε όλα τα επίπεδα) και χάνει βαθμούς στο Ελληνικό πρωτάθλημα, δημιουργώντας κακές εντυπώσεις.

Στα Γιάννινα ο Τούντορ άλλαξε και πάλι μία επιτυχημένη χημεία και δοκίμασε σχήμα με τον Τζιόλη να αλλάζει γραμμή από άμυνα σε κέντρο και το αντίθετο, ενώ παρών είναι και πάλι ο Σάμπο, που ακόμη (εγκεφαλικά και ψυχολογικά) δεν έχει έρθει από την Σλοβακία… Και η δεύτερη απόπειρα να «δέσει» το επιτυχημένο σύνολο της Ευρώπης, με τους νεοαποκτηθέντες, αποτυγχάνει. Ακόμη και τώρα όμως, αυτό δεν είναι παράλογο.

Σε αγώνα με πολύ πιο οργανωμένη -από αυτόν- ομάδα (λόγω χρόνου και δεδομένης χημείας που έχει ο ΠΑΣ) το πρώτο γκολ παίζει πάντα μεγάλο ρόλο. Και όπως το συνηθίζει ο -οποιοσδήποτε- τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, αντί να τελειώνει φάσεις, είναι αυτός που τις δημιουργεί. Πώς μπορεί να σκέφτηκε άραγε ο εγκέφαλός του στο 4΄ όταν εκτελείται πλάγιο, ο Μανιάς μαρκάρεται από τρεις και εκείνος βγαίνει… βόλτα;

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, έπαιξε το παιχνίδι του από το 25 μέχρι το 45΄ αλλά γκολ δεν έβαλε, προφανώς και λόγω του ότι λείπει ο σέντερ φορ…

Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο και… να ένα ακόμη αυτογκόλ. Όχι το μοναδικό όμως σε αυτή την βραδιά!

Να και η κόκκινη, να και άλλα λάθη, να και ο διασυρμός!

Και να ήταν μόνο αυτά -τα αναμενόμενα- ως ξεκίνημα νέας ομάδας…

Αυτό που απόψε μας… αποσυντονίζει εντελώς, είναι το πώς ο ΠΑΟΚ που δεν καταφέρνει να κλείσει σέντερ φορ, χάνει και τον Κουλούρη (μετά από Παπαδόπουλο, Περέιρα, Σαλπιγγίδη)… Ότι και να συμβεί τις επόμενες 24 ώρες, αυτό το πράγμα… μάλλον δεν γίνεται! (Δηλαδή… προφανώς λάθος πληροφορία είναι αυτή, γιατί… αλήθεια δεν μπορεί να είναι).

Γιατί και παίκτη να πάρει σήμερα ο ΠΑΟΚ, χωρίς προγραμματισμό αλλά από ανάγκη την τελευταία στιγμή, πάλι πρόβλημα (και μάλιστα αριθμητικό) θα έχει.

Πώς το είχαμε αναφέρει όλοι μαζί πριν λίγες εβδομάδες: «ΥΠΟΜΟΝΗ… Και αντοχή στις γκέλες, αλλά και στα πολλά σκαμπανεβάσματα». ΤΩΡΑ αξίζει να το θυμηθούμε. Προφανώς και αρκετές ακόμη φορές…

Έστω και αν τα σκαμπανεβάσματα θα ήταν λιγότερα, αν το ρόστερ είχε μερικές προσωπικότητες, που και εκτός έδρας θα κρατούσαν τις ισορροπίες, αλλά θα κατάφερναν πιο εύκολα να ξεπεράσουν τις πολύ καλές, αλλά και τις πολύ κακές στιγμές της ομάδας, που πάντα παρασέρνουν τους πιο μικρούς, ΕΙΔΙΚΑ σε μία μεγάλη ομάδα όπου πάντα κυριαρχούν οι υπερβολές.

Αν υπήρξε κάποιος που βλακωδώς «έβλεπε» πρωτάθλημα, απόψε είναι τρελαμένος. Όλοι οι υπόλοιποι συνειδητοποιημένοι, απλά ξέρουν ότι… έτσι κάπως γίνεται, όταν πας να φτιάξεις ομάδα-νοοτροπία-φιλοσοφία και κάνεις τόσες αλλαγές σε μικρό διάστημα. Τώρα όμως δεν χρειάζεται να ξαναγράφουμε τα ίδια και τα ίδια…

* Γελάσαμε και πάλι με όσους προέβλεπαν νίκη του ΠΑΟΚ επειδή… ο Δικέφαλος πήρε ως μεταγραφή Χαρίση και Κοροβέση και έχει καλές σχέσεις με τον ΠΑΣ! Έτσι συνήθισαν με άλλους, έτσι προέβλεψαν! Βαθιά νυχτωμένοι είναι από το τι σημαίνει… ΠΑΟΚ και φυσικά ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.