Ντόρτμουντ - Χέρτα Βερολίνου 3-1

Ντόρτμουντ - Χέρτα Βερολίνου 3-1

bet365

Η Ντόρτμουντ έχασε απίστευτες ευκαιρίες, νίκησε μόνο 3-1 την Χέρτα, έκανε το 3x3 και συγκατοικεί στην κορυφή με την Μπάγερν.

Δεν έχει βάλει πολλά, τα 22 γκολ σε 5 επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε η ομάδα του Τόμας Τούχελ που μετά τις Γκλάντμπαχ και Ινγκολσταντ νίκησε και την Χέρτα στην Bundesliga και έφτασε τους 9 βαθμούς με γκολ 11-1. Η Μπορούσια άργησε λίγο να πάρει μπροστά, όμως με κορυφαίο στο πρώτο μέρος τον σωτήρα/σκόρερ Χούμελς έκανε τη δουλειά όπως έπρεπε δίνοντας συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν 2015-16. Μία θάλασσα ευκαιρίες και δύο που δεν χάνονται έχασε η BVB.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σφιχτά στο ματς, ήταν οργανωμένοι καλά στην άμυνα και στο 15’ θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά στην BVB αφού ύστερα από μακρινή μπαλιά ο Χαραγκούσι βρέθηκε στην πλάτη του Παπασταθόπουλου και φάνηκε να είναι τετ-α-τετ με τον Μπίρκι, όμως ο Χούμελς ήταν εκεί για να τον προλάβει! Ο Σμέλτσερ έκανε έκανε το πρώτο σουτ για να μπλοκάρει ο Κραφτ, ενώ καλό ήταν αυτό του Νταρίντα για την Χέρτα που σταμάτησε ο Μπίρκι. Στο 27’ η Ντόρμουντ άνοιξε το σκορ. Το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα ο Καγκάβα ξέφυγε από τον Στόκερ και έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή όπου ο Χούμελς με κεφαλια έγραψε το 1-0. Στο 39’ ο Μχιταριάν έπιασε κεραυνό από το όριο της περιοχής ο οποίος σταμάτησε στον Κραφτ.

Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν περισσότερες, με την Ντόρτμουντ να ξεκινά από νωρίς με γκολ και να πιάνει σούπερ επιθετικό ρυθμό στη συνέχεια. Στο 51’ οι παίκτες του Τούχελ έκρυψαν το τόπι, με τον Καγκάβα να κάνει υπέροχη μπαλιά πάνω από την άμυνα και τον Γκίντερ να δίνει σε κενό τέρμα στον Ομπαμιεγιάνγκ για το 2-0. Ακολούθησαν τα σουτ των Μχιταριάν (55’) και Ομπαμεγιάνγκ (56’) άουτ για να φανεί και η Χέρτα με κεφαλιά του Λούστενμπεργκερ που απέκρουσε ο Μπίρκι.

Στο 72’ η Ντόρτμουντ έχασε την πρώτη από τις δύο απίστευτες ευκαιρίες στο ματς, όταν ο Κραφτ πιέστηκε από τον Ρόις, η μπάλα πήγε στον Καγκάβα ο οποίος σε κενό τέρμα με το αριστερό πέταξε τη μπάλα άουτ! Στο τελευταίο τέταρτο οι Βερολινέζοι μη έχοντας κάτι να χάσουν βγήκαν πιο μπροστά και ο Καλού προειδοποίησε στο 74’ με επικίνδυνο γύρισμα πριν ο -μέτριος σε αυτό το παιχνίδι- Ρόις χάσει καλή ευκαιρία. Και στο 78’ οι φιλοξενούμενοι υποχρέωσαν την Μπορούσια να λερώσει το παθητικό της αφού μετά το σουτ του Νταρίντα και την απόκρουση του Μπίρκι ο Καλού έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 2-1. Ο Ιβοριανός ήταν σχεδόν ένα μέτρο οφσάιντ σε αυτή τη φάση.

Στο 80’ ο Ράμος που μόλις είχε περάσει αλλαγή ανάγκασε τον Κραφτ σε μία ακόμα επέμβαση για να χάσει το δεύτερο άχαστο στο 83’ ο Μχιταριάν ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Κραφτ αλλά σε κενό τέρμα πλάσαρε άουτ! Στο 89’ ο Ράμος θα μπορούσε να βάλει δεύτερο γκολ στο ξέφωτο αλλά ο βοηθός τον έκοψε λανθασμένα με οφσάιντ για να γίνει το τελικό 3-1 στο 93’ όταν ο Χόφμαν έφυγε από δεξιά (η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή) γύρισε στον Καγκάβα, εκείνος έδωσε στον Μχιταριάν, ο Αρμένιος έκανε τακουνάκι για τον Ράμος ο οποίος τελείωσε τη φάση κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπίρκι, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Γκίντερ, Καγκάβα, Μχιταριάν, Γκουντογκάν (79’ Ράμος), Βάιγκλ, Ομπαμεγιάνγκ (71’ Χόφμαν), Ρόις (79’ Πίστσεκ).

Χέρτα Βερολίνου (Παλ Ντάρνται): Κραφτ, Λούστενμπεργκερ, Λάνγκαμπ, Πέκαρικ, Φαν Ντεν Μπεργκ (71’ Καλού), Πλάτενχαρντ, Μπρουκς, Σκιέλμπρεντ (58’ Μπάουμγιοχαν), Στόκερ (46’ Βάιζερ), Χαραγκούτσι, Νταρίντα).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα