Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2 (vid & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2 (vid & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός, προβλημάτισε, αλλά το κυριότερο ήταν τυχερός! Με 2 γκολ βγαλμένα από... μπιλιάρδο στο 89' και το 91' πήρε τη νίκη με 0-2 κόντρα στον Λεβαδειακό! Δοκάρι για Ντοσεβί - Τσόρι, ντεμπούτο για Καμπιάσο.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε μία εύκολη βραδιά στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Λεβαδειακό (σ.σ. και λόγω της δικής του αρνητικής εικόνας), όμως τα δύο γκολ των Μιλιβόγιεβιτς και Φορτούνη από... καραμπόλες μέσα σε 3 λεπτά αρκούσαν για να... ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Δύο δοκάρια είχαν στο ματς οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα. Ένα ο Ντοσεβί και ένα ο Τσόρι ενώ επίσημο ντεμπούτο έκανε ο Καμπιάσο.
Οι 11 των γηπεδούχων
Ο Άκης Μάντζιος μην έχοντας στην διάθεσή του αρκετά νέα μεταγραφικά αποκτήματα παρέταξε τον Λεβαδειακό με 4-2-3-1: Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια, Στάθης δεξιά στην άμυνα και Μιλιάζες αριστερά, Τριποτσέρης με Ουόν τα δύο στόπερ, ο Νικολάου με τον Ρομέου στον άξονα, Μαχαίρας δεκάρι, Γιακουμάκης και Μίνγκας στα άκρα της επίθεσης και φορ ο Μάντζιος.
Η διάταξη του Ολυμπιακού και η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Καμπιάσο
Η διάταξη του Ολυμπιακού για το ματς είχε ως εξής: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ δεξιά, Σαλίνο αριστερά στην άμυνα και Ντα Κόστα - Σιόβας στο κέντρο της. Στον άξονα στο ντεμπούτο του ο Καμπιάσο με τον Μιλιβόγιεβιτς. Δεκάρι ο Φορτούνης, στα δύο άκρα οι Ντουρμάζ και Πάρντο και φορ ο Χάρα.
Υπεροχή Ολυμπιακού αλλά με λίγες καλές φάσεις
Στο Α' μέρος ο Ολυμπιακός με τον Καμπιάσο να είναι σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του αλλά να μην συμβάλλει τόσο στο αμυντικό σκέλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και βέβαια την κατοχή μπάλας. Ωστόσο οι μεγάλες φάσεις του για γκολ ήταν λίγες. Στο 7' ο Πάρντο θα χάσει μία μοναδική ευκαιρία. Ο Φορτούνης του έβγαλε εξαιρετικά την μπάλα, ο Κολομβιανός βγήκε μπροστά αλλά αντί να δώσει την μπάλα σε Χάρα ή Ντουρμάζ που ήταν δίπλα του πήγε σε κατά μέτωπον επίθεση. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χαμένο τετ α τετ, με τον Τσιντώτα να βγάζει την μπάλα πλάγιο.
Στο 24' υπήρξε μία πολύ καλή συνεργασία με τρίγωνο Ντουρμάζ - Καμπιάσο - Φορτούνη. Το σουτ του Φορτούνη όμως βρήκε κόντρα και έφυγε κόρνερ. Ακολούθησε μία πολύ καλή φάση με χαμένο τετ α τετ από τον Χάρα στο 28'. Οι Πειραιώτες επιχείρησαν να απειλήσουν ξανά με Πάρντο αλλά και Ομάρ αλλά δίχως επιτυχία. Γενικά ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στο Α' μέρος. Και στο πως να ξεμπλοκάρει στον επιθυμητό βαθμό τον αντίπαλο άξονα για να αναπτυχθεί πιο καλά και απέναντι στον πολύ καλό Τσιντώντα, που είχε καλές τοποθετήσεις και επεμβάσεις στο πρώτο 45λεπτο.
Άμεσα αλλαγές από τον Σίλβα και δύο δοκάρια!
Ο Πορτογάλος θέλοντας να βοηθήσει δημιουργικά και οργανωτικά την ομάδα του έριξε στο ματς στην επανάληψη και τον Τσόρι και τον Σεμπά. Στο 57' ο Φορτούνης είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το πρέσινγκ αλλά το παιχνίδι φαινόταν πως δεν τους... πήγαινε και τόσο από το ξεκίνημά του. Ο Λεβαδειακούς κρατούσε όσο πιο καλά μπορούσε στα μετόπισθεν ενώ ο τερματοφύλακάς του συνέχισε να κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Στο 81' ο Ντοσεβί έκανε ένα καλό σουτ που βρήκε πάνω στο δοκάρι. Το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε. Στο 85' είχαν ξανά δοκάρι μετά απο μπαλιά του Τσόρι από πλάγια θέση. Στο 87' το φάουλ του Τσόρι έφυγε λίγο άουτ.
Δύο γκολ με κόντρα και 0-2!
Και από εκεί που όλα έδειχναν 0-0 ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 89' και ενώ η μπάλα έβγαινε από την περιοχή των Βοιωτών ο Μιλιβόγιεβιτς μπήκε μπροστά στον Ρομέου -που προσπάθησε να διώξει την μπάλα- και με ένα δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Δύο λεπτά μετά ο Φορτούνης σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Ουόν, να αλλάζει πορεία και να γίνεται έτσι το 0-2!
MAN OF THE MATCH: Ο Φορτούνης κυρίως. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν θετικός στο πιο μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης. Κυρίως δημιουργικά αλλά και με φάσεις που έκανε. Έβαλε και το ένα γκολ της αναμέτρησης. Από κοντά του ο Τσιντώτας, ο κίπερ του Λεβαδειακού, που έχει κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και δεν έχει καμία ευθύνη για τα 2 γκολ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για τον γηπεδούχο Λεβαδειακό καλό ματς έχει κάνει και ο Μάντζιος αλλά και οι παίκτες της μεσαίας γραμμής. Ως προς τους Πειραιώτες την πιο καλή εικόνα την είχαν εκτός από τον Φορτούνης οι Καμπιάσο και Ντα Κόστα. Θετικός όσο έπαιξε και ο Ντοσεβί.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Μιλιβόγιεβιτς και Πάρντο ήταν οι μεγάλες απογοητεύσεις του Ολυμπιακού στο ματς. Ο Σέρβος έκανε πολλά και αβίαστα λάθη στον χώρο του κέντρου και ήταν ιδιαίτερα κακός (κυρίως στο Α' μέρος). Μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία και ας έβαλε το πρώτο γκολ των Πειραιωτών. Από την άλλη και ο Κολομβιανός ήταν αρνητικός και πάλι. Και δημιουργικά και εκτελεστικά. Κακή εικόνα είχε και ο Χάρα επιθετικά.
Η ΓΚΑΦΑ: Οι χαμένες ευκαιρίες των Πάρντο και Χάρα στο Α' μέρος. Ήταν οι... γκάφες του Ολυμπιακού στο ματς, που εν τέλει όμως δεν του στοίχισαν...
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη. Κυρίως για υποδείξεις οφσάιντ σε επιθέσεις του Λεβαδειακού και στο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου (σ.σ. σε φάσεις με μαρκαρίσματα και χτυπήματα των Μάντζιου και Πάρντο) και για τις δύο ομάδες.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για τα καλά απέναντι στον καλά στημένο και κλεισμένο Λεβαδειακό για ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα. Δεν είχε καλή εικόνα και δημιουργικά και επιθετικά και ζορίστηκε για τα καλά... Το Β' μέρος του όμως ήταν καλύτερο από το Α', έχοντας τελικώς απολογισμό 2 δοκάρια και 2 γκολ με μπόλικη δόση τύχης για να γίνει το 0-2. Οι Βοιωτοί κράτησαν αρκετά το 0-0, όμως στο τέλος δεν άντεξαν στην πίεση και ενώ στάθηκαν και άτυχοι στις 2 φάσεις των τερμάτων. Το σημαντικό για τους πρωταθλητές ήταν πως παρότι δεν απέδωσαν τόσο καλά, μπόρεσαν να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα και να κάνουν έτσι το 2 στα 2. Γενικά πάντως η ομάδα του Πορτογάλου δεν άρεσε... Και οργανωτικά και δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά και από κάθε άλλη άποψη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα