Μίλαν - Εμπολι 2-1

Μίλαν - Εμπολι 2-1

bet365

Αν και χρειάστηκε να ιδρώσει, η Μίλαν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην Serie A για το 2015-16 με 2-1 κόντρα στην Εμπολι στο San Siro.

Με τους δύο καινούριους της επιθετικούς να ανοίγουν λογιαριασμό, οι Ροσονέρι πέτυχαν την πρώτη νίκη στο φετινό Campionato και σίγουρα πρέπει να αισθάνονται πολύ ανακουφισμένοι γι' αυτό. Οι παίκτες του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, σαν συνέχεια της κακής εμφάνισης με την Φιορεντίνα, απειλήθηκαν πολλές φορές από την Εμπολι, η οποία όχι μόνο ισοφάρισε άμεσα στο πρώτο μέρος αλλά απείλησε να κάνει και την ανατροπή. Χαρακτηριστικό για το πως κύλησε ο αγώνας στο Μιλάνο ήταν το ότι οι Diavoli είχαν 6 σουτ on-target και οι Τοσκανοί 18! Γκολ-ασίστ έκανε ο Λουίζ Αντριάνο, στον πάγκο για 90 λεπτά ο Μάριο Μπαλοτέλι, ντεμπούτο έκανε ο Γιουράι Κούτσκα, σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Ρικάρντο Σαπονάρα αλλά η Εμπολι ξεκίνησε με δύο ήττες σε δύο ματς την Serie A.

Η ομάδα του Μιχαΐλοβιτς πήρε το προβάδισμα με την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Λουίζ Αντριάνο έβγαλε εξαιρετική πάσα στο ξέφωτο στον Μπάκα και ο παίκτης των 30 εκατ. ευρώ έκανε πολύ δυνατό σπριντ, πέρασε τον Σκορούπσκι και πλάσαρε στο κενό τέρμα. Ηταν η πρώτη προσπάθεια on-target για την Μίλαν ύστερα από 112 λεπτά παιχνιδιού. Το 1-0 πάντως διατηρήθηκε για τρία λεπτά αφού η Εμπολι ισοφάρισε με τον Σαπονάρα μετά το τακουνάκι του Μάσιμο Μακαρόνε.

Δύο λεπτά μετά το 1-1 οι Τοσκανοί λίγο έλειψε να πάρουν και προβάδισμα όμως ο Πουτσιαρέλι σούταρε πάνω από τα δοκάρια από το όριο της περιοχής. Ο Ντιέγο Λόπεθ έβαλε στη συνέχεια τα χέρια του σε σουτ του Σαπονάρα, ο Πουτσιαρέλι έστειλε τη μπάλα άουτ και χρειάστηκε ο Ντε Γιονγκ να κάνει τάκλιν την τελευταία στιγμή για να κόψει τον Σαπονάρα. Από το κόρνερ αυτό ο Πουτσιαρέλι βρέθηκε χιλιοστά κοντά στο 1-2 όμως το σουτ έφυγε μόλις έξω.

Στην επανάληψη ο Λόπεθ έπιασε ξανά δουλειά σε προσπάθεια του Κρότσε, ο Πουτσιαρέλι βρήκε αέρα σε βολέ που θα εκτελούσε τον Ισπανό keeper σε εξαιρετική κάθετη πάσα, όμως ο Λουίζ Αντριάνο δεν συγχώρεσε στο 69' τον Σκορούπσκι που έκανε κακή έξοδο και με κεφαλιά ύστερα από το κόρνερ του Μποναβεντούρα (2-1). Η Εμπολι βγήκε άμεσα μπροστά, ο Ζαπάτα έκοψε προ του Μτσελίτζε και ο Μπάρμπα σούταρε ψηλά.

Μίλαν (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Λόπεθ, Ντε Σίλιο, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Ντε Γιονγκ, Νοτσερίνο (46' Κούτσκα), Μπερτολάτσι (83' Πόλι), Σούσο (55' Μποναβεντούρα), Λουίζ Αντριάνο, Μπάκα.

Εμπολι (Μάρκο Τζιανπάολο): Σκορούπσκι, Τζαμπέλι, Τονέλι, Μπάρμπα (80' Κόστα), Μάριο Ρουί, Ελ Χατζί (76' Μαϊέλο), Κρότσε, Ζιελίνσκι, Σαπονάρα, Πουτσιαρέλι, Μακαρόνε (62' Μτσελίτζε).

 

SERIE A Τελευταία Νέα