Μπρόντμπι - ΠΑΟΚ 1-1 (vid)

Μπρόντμπι - ΠΑΟΚ 1-1 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Μπρόντμπι - ΠΑΟΚ 1-1 (vid)

bet365

Όπως αναμενόταν μετά το 5-0 της Τούμπας, το ματς της Δανίας ήταν... αγγαρεία, με τον ΠΑΟΚ και την Μπρόντμπι να αναδεικνύονται ισόπαλοι 1-1. Ο Κόστα με κεφαλιά το γκολ του «δικεφάλου».

Με τον πρώτο αγώνα στη Τούμπα να έχει λήξει με 5-0, η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θεωρούνταν δεδομένη, με την Μπρόντμπι να ζητούσε ένα θαύμα. Αυτό το θαύμα για τους Δανούς δεν έγινε, με τους Θεσσαλονικείς κάνοντας συντήρηση δυνάμεων να φεύγουν με το 1-1 και να παίρνουν στο πολύ χαλαρό την πρόκριση, όπως άλλωστε ήταν και το αναμενόμενο.

Αγώνας αγγαρεία...

Στα του αγώνα, πραγματικά δεν χρήζει της παραμικρής ανάλυσης, καθώς θα λέγαμε πως περισσότερο ήταν αγγαρεία, παρά παιχνίδι πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Κάτι απολύτως φυσιολογικό πάντως, καθώς από την μία ο ΠΑΟΚ κρατούσε με άνεση τους Δανούς μακριά από το τέρμα του Γλύκου, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων και από την άλλη οι παίκτες του Τόμας Φρανκ απλά δεν μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους. Οπότε λογικό ήταν να μην υπάρξει το θέαμα που θα επιθυμούσαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Το τελείωσε ο Κόστα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι Δανοί γνωρίζοντας βέβαια πως είχαν ελάχιστες πιθανότητες, μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να κυνηγήσουν το θαύμα. Όλα όμως τελείωσαν γι' αυτούς (όχι ό,τι είχαν αρχίσει με το 5-0 της Τούμπας), στο 21', λεπτό στο οποίο ο Κόστα έκανε με κεφαλιά το 0-1, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε και οριστικοποίησε την ήδη οριστικοποιημένη πρόκριση.

Η Μπρόντμπι θέλησε να αντιδράσει, ισοφάρισε στο 27' με τον Ρασάνι μετά από λάθος έξοδο του Γλύκου, αλλά μέχρι εκεί...

Το δεύτερο έγινε, απλά για να γίνει

Στην επανάληψη με εξαίρεση τις αλλαγές δεν έγινε απολύτως τίποτα. Καμία φάση, με τον «δικέφαλο του βορρά» να κάνει ξεκάθαρα συντήρηση δυνάμεων και τους Δανούς να μην μπορούν να απειλήσουν. Έτσι το 1-1 έμεινε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης θα είναι οι δύο ελληνικές ομάδες στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

MAN OF THE MATCH: Όχι πως χρειαζόταν αλλά με το γκολ του οριστικοποίησε την πρόκριση της ομάδας του, ενώ και στην άμυνα όταν χρειάστηκε ήταν αλάνθαστος. Ο λόγος για τον Ρικάρντο Κόστα τον οποίο βάζουμε ως παίκτη του αγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η Μπρόντμπι. Οι Δανοί ήταν μια σκάλα κάτω από τους Θεσσαλονικείς και μόνο επειδή οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ κράτησαν δυνάμεις δεν έχασαν και σήμερα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Στο φιλικό με την Βέροια είδε τον προπονητή του να τον βγάζει εκτός δύο λεπτά πριν την λήξη επειδή δεν έκανε μια πάσα, σήμερα ο Μυστακίδης χωρίς να είναι εντυπωσιακός, ήταν σωστός και έμεινε στο ύψος του κερδίζοντας πόντους.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 1-1 της Μπρόντμπι ο Γλκύκος έκανε μεγάλη γκάφα, καθώς έδιωξε τραγικά την μπάλα. Αυτό δεν είχε αντίκτυπο στην ομάδα του, όμως καλό θα είναι να μην κάνει τέτοια λάθη, αν θέλει να πάρει την θέση του βασικού από τον Όλσεν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πιο εύκολο παιχνίδι δεν θα περίμενε ο Ταβαλιέντο. Κανονικά η ΟΥΕΦΑ δεν πρέπει να πληρώσει καν τον Ιταλό διαιτητή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Απλά και χαλαρά. Με προίκα το 5-0 η πρόκριση ήταν δεδομένη. Θα μπορούσε βέβαια ο ΠΑΟΚ να είχε πάρει και τη νίκη μέσα στη Δανία, δεν το κατάφερε αλλά η πρόκριση έχει σημασία και αυτή ήρθε και μάλιστα χωρίς τον παραμικρό κόπο.

Μπρόντμπι: Ρένοου, Άλμπρεχτσεν, Λάρσον, Ντουρμίσι, Έρνσκοβ, Ρασάνι, Φίρι (Χορστ 81΄), Νέργκαρντ, Χιουλσάγκερ, Έρικσον (Πούκι 72΄), Σβαρτς (Ελμάντερ 60΄).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (Σαββίδης 64΄), Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (Μακ 64΄), Ροντρίγκες, Κάτσε, Μυστακίδης, Κουλούρης (Δεληγιαννίδης 76΄).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα