Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 2-3 (vid)

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 2-3 (vid)

bet365

Ο Πέδρο έκανε τη διαφορά με το... καλημέρα, σκόραρε, είχε ασίστ και η Τσέλσι με πολλά ζόρια επικράτησε 3-2 της Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας, πετυχαίνοντας παράλληλα την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα!

Επιτέλους νίκη για τους Μπλε! Ο Πέδρο στο ντεμπούτο του ήταν ορεξάτος και η Τσέλσι έφυγε με το διπλό από το «Χόθορνς» επικρατώντας 3-2 της Γουέστ Μπρομ. Οι Μπλε είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Ισπανό, αλλά και τον Κουρτουά που τους κράτησαν όρθιους σε μια έδρα που το τελευταίο τους τρίποντο ήταν το 2011! Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα, έχασαν πέναλτι, ευκαιρίες και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν με την αποβολή του Τέρι!

Εξαιρετικός με το... καλημέρα!

Πριν λίγες ημέρες έγινε η... αρπαγή της χρονιάς και ο Ζοσέ Μουρίνιο φρόντισε να χρησιμοποιήσει με το «καλημέρα» τον Πέδρο! Ο Καταλανός πήρε θέση στο βασικό σχήμα της Τσέλσι παίζοντας στα δεξιά, με τον Γουίλιαν να πηγαίνει στα αριστερά και τον Αζάρ να βρίσκεται πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα. Εξαιρετικός ρυθμός με το καλημέρα της αναμέτρησης, τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη καλή φάση, αλλά τον Κουρτουά να διώχνει. Η Τσέλσι απάντησε στο 6', ο Ντιέγκο Κόστα έπαιξε με πλάτη, γύρισε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ!

Η Γουέστ Μπρομ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ήταν πιο πιεστική και επιθετική, με τον ΜακΜάναμαν να προκαλεί αρκετά προβλήματα από τα δεξιά. Αυτός ήταν άλλωστε ο παίκτης που στο 13ο έκανε άνω κάτω την άμυνα των Μπλε και κέρδισε το πέναλτι από τον Μάτιτς. Ο Μόρισον ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουρτουά με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν και έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης για τους Λονδρέζους.

Ετσι, επτά λεπτά αργότερα ανέλαβε δράση ο Πέδρο! Ο Καταλάνός με ωραία προσπάθεια και την κόντρα του Ολσον άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι! Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο, την κατοχή (65%), αλλά και τα... κενά στην άμυνα. Ο κορυφαίος των γηπεδούχων, ΜακΜάναμαν βρέθηκε σε θέση βολής στο 28', αλλά ο Κουρτουά κράτησε το μηδέν! Οι «Μπάγκις» δεν είχαν την ουσία, κάτι όμως που δεν έλειψε από τους φιλοξενούμενους. Έτσι, στο 30' σε μια φανταστική αντεπίθεση ήρθε το δεύτερο τέρμα. Ο Γουίλιαν έιχε έμπνευση, έσπασε εξαιρετικά στον Πέδρο, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κόστα για το 2-0!

Ωστόσο, τα προβλήματα στα μετόπισθεν έκαναν δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων και στο 35' ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων. Ο Ροντόν κράτησε εξαιρετικά τη μπάλα στο γήπεδο και μάλιστα βρήκε αμαρκάριστο τον Μόρισον, ο οποίος με δυνατό δεξί πέτυχε το 2-1! Οι Μπλε δεν πτοήθηκαν, είχαν τον Πέδρο σε εξαιρετική μέρα και έβγαζαν ιδανικές αντεπιθέσεις. Στο 40' χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ισπανός έσπασε εξαιρετικά στον Γουίλιαν, ο οποίος είχε χώρο, αλλά όχι... τρόπο στέλνοντας τη μπάλα άουτ! Ο,τι δεν κατάφερε όμως ο Βραζιλιάνος, το έκανε στο 42' ο Αθπιλικουέτα, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 3-1. Βέβαια, θα μπορούσε να είχε δοθεί πέναλτι στον Ντιέγκο Κόστα, ωστόσο η εξέλιξη της φάσης δικαίωσε τους Λονδρέζους.

Αποβολή, γκολ, πρώτη νίκη!

Το ξεκίνημα στην επανάληψη δεν είχε δύναμη και ρυθμό, αλλά είχε... αποβολή! Ο Ροντόν βγήκε στην πλάτη (στο 53'), ο Τέρι τον ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή και Κλάτενμπεργκ έπειτα από σκέψη έβγαλε την κόκκινη κάρτα. Ο Κέιχιλ πήρε τη θέση του Γουίλιαμ και η Γουέστ Μπρομ έγινε φουλ επιθετική! Ετσι, στο 59' ήρθε το δεύτερο τέρμα. Εξαιρετική προσπάθεια του ΜακΜάναμαν και πολύ όμορφο γκολ του Μόρισον, ο οποίος με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 3-2.

Οι Μπλε έδωσαν μέτρα στη Γουέστ Μπρομ, αλλά είχαν και αντεπιθέσεις - φωτιά, όπως αυτή στο 63' όταν ο Πέδρο έσπασε ιδανικά στον Κόστα, αλλά το ωραίο σουτ κατέληξε άουτ! Η Γουέστ Μπρομ συνέχισε την πίεση, ο ΜακΜάναμαν προκαλούσε... πονοκεφάλους, όπως στη φάση του 73' όταν έκανε άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα, αλλά το διαγώνιο σουτ κατέληξε μόλις άουτ! Η Τσέλσι προσπαθούσε με αντεπιθέσεις, όμως στο 81' ο Φάμπρεγας επιβεβαίωσε την κακή του εικόνα με μια καλή ευκαιρία που έχασε. Ο Ισπανός αντικαταστάθηκε, ο Μίκελ έδεσε ανασταλτικά την ομάδα, η οποία στο 87' είχε ακόμα μια καλή φάση, όμως ο Αζάρ δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το ματς. Μάλιστα, λίγο έλειψε οι Μπλε να το... πληρώσουν, ο Κέιχιλ έκανε λάθος υπολογισμό, ο Ροντόν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κουρτουά με τεράστια επέμβαση κράτησε τη νίκη για την ομάδα του!

Γουέστ Μπρομ: Μάιχιλ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Μπραντ, ΜακΜάναμαν (78' Γκνάμπρι), Μόριστον (86' Γκάρντνερ), Φλέτσερ Γιάκομπ, ΜακΚλιν (60' Λάμπερτ), Ρόντον

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας – Πέδρο (84' Μίκελ), Γουίλιαν (56' Κέιχιλ), Αζάρ, Ντιεγκο Κόστα (78' Φαλκάο)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα