Ντέλε Άλι: Το παιδί που ντρόπιασε τον Μόντριτς! (vids)

Ντέλε Άλι: Το παιδί που ντρόπιασε τον Μόντριτς! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ντέλε Άλι: Το παιδί που ντρόπιασε τον Μόντριτς! (vids)

bet365

Η Ευρώπη τις τελευταίες ώρες ασχολείται με την... θρασύτητα και τη ντρίμπλα του 19χρονου Ντέλε Άλι στον Λούκας Μόντριτς. Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε στοιχεία για τον πιτσιρικά της Τότεναμ.

«Τι έκανε το παλικάρι ρε;». «Ποιος είναι αυτός;». «Τον χάζεψε τον Μόντριτς ο μικρός». Και άλλα τέτοια πολλά...

Σίγουρα ειπώθηκαν από πολλά χείλη όταν ο Ντέλε Άλι με ψυχραιμία εμπειρότατου παίκτη και δίχως ίχνος... φόβου που θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει η ηλικία του, πέρασε τη μπάλα κάτω απ' τα πόδια του Λούκα Μόντριτς για να ακουστεί κι ένα σιγανό «ωωω...» από τις εξέδρες του «Allianz Arena» το απόγευμα της Τρίτης στο φιλικό ματς της Μπάγερν Μονάχου με την Τότεναμ για το τουρνουά Audi Cup.

Ποιος είναι όμως ο νεαρός που κέρδισε τις εντυπώσεις και για τον οποίο πλέον θα δέχεται πολλές ερωτήσεις ο Μαουρίσιο Ποκετίνο;

Τα «σπιρούνια» τον έκαναν δικό τους τον περασμένο Ιανουάριο έναντι 7 εκατ.ευρώ την τελευταία μέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2015 και τον άφησε δανεικό στην ΜΚ Ντονς για το υπόλοιπο της σεζόν. Η εξέλιξη αυτή, τον έκανε να δέχεται τα πειράγματα των συμπαικτών του στον σύλλογο της Τσάμπιονσιπ (πλέον), αφού συχνά – πυκνά άκουγε από τους υπόλοιπους να του λένε: «Θα μας πάρει μαζί σου; Κι εμείς θα σου φέρνουμε τα νερά να δροσίζεσαι».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ν' αποχώρησε από την ΜΚ Ντονς και να... χρωστάει ακόμα 14 ευρώ για πρόστιμο που είχε δεχθεί επειδή χτύπησε το κινητό του στο πούλμαν με το οποίο η αποστολή της ομάδας κατευθυνόταν στο γήπεδο της Κρου!

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον χαρακτήρα του από τη στιγμή που υπέγραψε στην Τότεναμ. Είναι το ίδιο σεμνό παιδί και χαμογελαστό. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ πρόσχαρος. Του αρέσει πολύ να παίζει και να σκοράρει. Τον... τέσταρα σε μια από τις προπονήσεις αφότου τον απέκτησε η Τότεναμ, με νίκησε και παρά το πολύ όμορφο γκολ, απλά γύρισε και έφυγε χαμογελώντας για να συνεχίσει την προπόνηση» είχε δηλώσει ο τερματοφύλακας της πρώην, πλέον, ομάδας του Ντέλε Άλι, Ντέιβιντ Μάρτιν.

Είναι γέννημα – θρέμα Μίλτον Κέινς. Στη Ντονς, έπαιζε από τα 11 του. Μέχρι πρότινος, όσο βρισκόταν στην ΜΚ Ντονς, έμενε με τους γονείς του συμπαίκτη και αδερφικού του φίλου, Χάρι Χίκφορντ., ενώ μάλιστα, ο πατέρας του συμπαίκτη του ήταν εκείνος που τον συνόδευσε για να περάσει από ιατρικά τεστ στην Τότεναμ και να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο του Λονδίνου. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Ντέλε Άλι να επιλέξει τα «σπιρούνια» και όχι κάποια εκ των Νιούκαστλ ή Άστον Βίλα, ήταν η παρουσία του Πολ Μίτσελ στο πόστο του επικεφαλής προσλήψεων στον λονδρέζικο σύλλογο. Οι δυο τους γνωρίζονταν από την ΜΚ Ντονς, όταν ο Μίτσελ είχε το ίδιο πόστο εκεί προτού μετακινηθεί στην Τότεναμ.

​ Τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και έγιναν διακριτά από μικρή ηλικία, είναι η δύναμη του κορμιού του και περισσότερα απ' όλα, το ποδοσφαιρικό μυαλό του. Δεν είναι απλά ένα ψηλό παιδί που ξέρει να χειρίζεται τη μπάλα. Είναι από τους παίκτες που μπορούν να διαβάσουν μια... φάση παραπάνω και να δώσει αυτός τον ρυθμό που θέλει η ομάδα του στο παιχνίδι, ελέγχοντας την κατάσταση στον άξονα. Είναι ήρεμο παιδί, πολλές φορές συνεσταλμένο, όμως η απλότητά του και η άνεση του, τον είχε κάνει έναν από τους πιο αγαπητούς στην ΜΚ.

Αναδείχθηκε κορυφαίος νεαρός ποδοσφαιριστής και στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες της Football League για την περσινή σεζόν, έχοντας συνεισφέρει στην εξασφάλιση της ανόδου της πρώην ομάδας του στην Τσάμπιονσιπ, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία 11άδα της χρονιάς, στην κορύφωση της μέχρι στιγμής καριέρας του...

Στ' αποδυτήρια, του αρέσει ν' ακούει μουσική πριν από τα παιχνίδια και συγκεντρώνεται υπό τους ήχους της RnB και πιο συγκεκριμένα του Κρις Μπράουν.

Το φιλικό παιχνίδι της Τότεναμ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Audi Cup στο Μόναχο, ήταν η πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα των «σπιρουνιών» και δήλωσε ευλογημένος που το κατάφερε, έστω και σε ανεπίσημο ματς, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Δείτε τον Ντέλε Άλι εν δράσει:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα