Η Ραπίντ... στέλνει Σπόρτινγκ σε Παναθηναϊκό

Φώτης Καρακούσης
Η Ραπίντ... στέλνει Σπόρτινγκ σε Παναθηναϊκό

bet365

Στους ισχυρούς της φάσης των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται πλέον η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, μετά τον αποκλεισμό του Άγιαξ από την Ραπίντ Βιέννης.

Φυσικά και στον Παναθηναϊκό το μοναδικό πράγμα που σκέφτονται είναι η πρόκριση επί της Μπριζ και η συνέχιση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως έστω και ελάχιστα θα κοιτάζουν τα παιχνίδια που αν όλα πάνε καλά για το «τριφύλλι» θα τους φέρουν τους πιθανούς αντιπάλους.

Έως τώρα αυτό που ξέραμε είναι πως στους ισχυρούς θα βρίσκονταν σίγουρα οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια και Λεβερκούζεν, που είναι και μέσα στους πιθανούς αντιπάλους της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, αν περάσει κόντρα στους Βέλγους.

Μένουν ακόμα δύο ή για την ακρίβεια μία, καθώς ήδη βρέθηκε και η τέταρτη ομάδα που θα είναι στους ισχυρούς. Ο λόγος για την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η οποία ανέβηκε επίπεδο όχι γιατί έκανε κάτι η ίδια, αλλά γιατί η Ραπίντ Βιέννης απέκλεισε τον Άγιαξ επικρατώντας με 3-2. Οι Πορτογάλοι είχαν 56.272 βαθμούς, έναντι των 66.195 των Ολλανδών και μετά το... δώρο των Αυστριακών, ελπίζουν σε πιο εύκολη κλήρωση για να περάσουν στους χρυσοφόρους ομίλους.

Όσον αφορά την τελευταία ομάδα που θα είναι πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού, αν ξαναλέμε πάνε όλα καλά την Τετάρτη στο Βέλγιο, θα είναι είτε η Σαχτάρ, είτε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ουκρανοί έφυγαν με το 0-0 από την Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρ και αν προκριθούν θα βρεθούν στους ισχυρούς. Αν οι Τούρκοι καταφέρουν να πάρουν αυτοί την πρόκριση, τότε πιθανός αντίπαλος θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ωστόσο δεν είναι το φαβορί μετά το 2-2 με την Σπάρτα Πράγας στη Μόσχα.

Αν και πάλι όμως η Σπάρτα είναι αυτή που θα περάσει (κάτι καθόλου απίθανο), τότε την 5η και τελευταία θέση στους ισχυρούς θα πάρει η Λάτσιο που έτσι και αλλιώς βρίσκεται στα πλέι οφ χωρίς αγώνες. Ξαναλέμε βέβαια πως για τον Παναθηναϊκό το βασικό είναι να καταφέρει απέναντι στην Μπριζ στο Βέλγιο να υπερασπιστεί το 2-1 της Λεωφόρου και όταν το κάνει αυτό, θα κοιτάξει και τις πιθανές αντιπάλους του, πριν τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα