Πολλά παραπάνω από μία πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

Πολλά παραπάνω από μία πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου
Πολλά παραπάνω από μία πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

bet365

Το... τσεκάρισμα του εισιτηρίου στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης στο Μπριζ σημαίνει πολλά περισσότερα για τον Παναθηναϊκό από μια απλή πρόκριση.

Η ρεβάνς του Μπριζ αποτελεί για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι της χρονιάς. Το πιο σπουδαίο-έστω-μέχρι το επόμενο, καθώς το «τριφύλλι» θα καθορίσει το ευρωπαϊκό του μέλλον και το αν θα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει μια... ανάσα, δύο παιχνίδια μακριά από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το καλοκαίρι του 2012 και τον αποκλεισμό από την Μάλαγα. Φυσικά, αυτή η πρόκριση αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να υπερασπιστούν το 2-1 της Λεωφόρου, σημαίνει πολλά παραπάνω από μια απλή πρόκριση.

Ένα αποτελέσμα, το 80% του φετινού μπάτζετ!

Όπως είναι γνωστό, αν ο Παναθηναϊκός περάσει στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζει επτά εκατομμύρια από την ΟΥΕΦΑ. Ένας συνδυασμός από το market pool του Europa League όπου κλείνει θέση και του μπόνους πρόκρισης. Το φετινό μπάτζετ του «τριφυλλιού» αγγίζει τα 9.5 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας τα συμβόλαια και τα λειτουργικά έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως σε περίπτωση πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός θα έχει καλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των φετινών του οικονομικών υποχρέωσεων, γεγονός που θα του δώσει μεγαλύτερη άνεση και θα του επιτρέψει να κλείσει «τρύπες» από το γνωστό χρέος, το οποίο είναι διαχειρίσιμο και μειώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Έσοδα από διαρκείας, εγγραφές

Ο Έλληνας οπαδός, φωτεινή εξαίρεση τα περίπου 7.500 μέλη της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», θέλει να δει για να στηρίξει. Θέλει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, μια σπουδαία μεταγραφή για να «ψηθεί». Είναι προφανές πως αν ο Παναθηναϊκός περάσει την Μπριζ, το καλό κλίμα θα γίνει ακόμη καλύτερο και θα υπάρχει αύξηση τόσο στα εισιτήρια διαρκείας όσο και στις εγγραφές μελών στο σωματείο. Έξτρα έσοδα, δηλαδή, στα ταμεία της ΠΑΕ...

Είναι και θέμα πρεστίζ

Ο Παναθηναϊκός έχει να κάνει μεγάλη πρόκριση από την άνοιξη του 2010 και το επικό 3-2 μέσα στο Ολίμπικο επί της Ρόμα. Η Μπριζ δεν είναι το μεγαθήριο αλλά για τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Η νίκη μέσα στην Λεωφόρο και ο αντρικός τρόπος που αυτή ήρθε, θύμησε κάτι από το ένδοξο παρελθόν. Για να έχει αντίκρισμα, όμως, στο πρεστίζ του συλλόγου, η δουλειά πρέπει να τελειώσει με επιτυχία στο Βέλγιο. Το «τριφύλλι» έχει ανάγκη για το όνομά του, για την ευρωπαϊκή του εικόνα, μια πρόκριση απέναντι σε μια υπολογίσιμη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι έφτασε στα προημιτελικά του Europa League.

Δυνατότητα ενίσχυσης

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη στο «πράσινο στρατόπεδο». Άπαντες σκέφτονται μόνο τον επαναληπτικό και το πως το εισιτήριο θα καταλήξει στα χέρια της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, όμως, και με εξασφαλισμένο ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των εξόδων, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και για να διεκδικήσεις με κάλες πιθανότητες την υπέρβαση προς τους ομίλους, προφανώς και χρειάζεται έξτρα ποιότητα. Το ρόστερ φαίνεται «γεμάτο», υπάρχουν λύσεις σε όλες τις θέσεις αλλά διαφορετικά εξετάζεις το μέλλον σου με γεμάτο πορτοφόλι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα