Μουρίνιο: «Η Άρσεναλ άφησε τη φιλοσοφία της στα αποδυτήρια»

Gazzetta team
Μουρίνιο: «Η Άρσεναλ άφησε τη φιλοσοφία της στα αποδυτήρια»

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η Άρσεναλ, παραπονούμενος για τον αγωνιστικός χώρο και δικαιολογώντας τον Ρανταμέλ Φαλκάο για την εμφάνισή του.

«Μία ομάδα έπαιξε καλά στην αντεπίθεση. Μία ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά οξύτητα, πρέπει να είσαι πιο επιθετικός με τη μπάλα. Η ομάδα τακτικά, δοκίμασε τα πάντα» δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος, προσθέτοντας: «Η γνώμη μου είναι ότι η ομάδα που αμύνεται πολύ καλά, που αφήνει τη φιλοσοφία της στα αποδυτήρια και αλλάζει τη συμπεριφορά της, παίζει όλο το δεύτερο ημίχρονο με εννέα παίκτες έξω από την περιοχή της, δεν δέχεται και πετυχαίνει ένα γκολ, από αυτήν την οπτική, άξιζε να νικήσει. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλή τακτική οργάνωση. Συγχαρητήρια».

Αναφορικά με την παρουσία του Φαλκάο, εξήγησε: «Περίμενα την έλλειψη ετοιμότητας, είναι φυσικό. Κάποιοι παίκτες σαν τον Φαλκάο, ξεκίνησαν μία εβδομάδα πριν. Οι άλλοι είχαν δυόμιση εβδομάδες στα πόδια τους. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν καταστροφή, πολύ αργός. Ο καιρός δεν βοήθησε, αλλά ήταν το ίδιο και για τις δύο ομάδες, οπότε δεν είναι δικαιολογία. Ξέρω επίσης ότι η Άρσεναλ απολαμβάνει έναν καλό, γρήγορο αγωνιστικό χώρο».

Για τη μη συμμετοχή του Ντιέγο Κόστα στο παιχνίδι, σημείωσε: «Δύο μέρες πριν, ο Κόστα ήταν έτοιμος να παίξει. Όταν σας είπα ότι ήταν έτοιμος, ήταν. Προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή και χθες στο τέλος παραπονέθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά. Αλλά ο Φαλκάο θα έχει λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Θα παίξει κόντρα στη Φιορεντίνα από την αρχή. Έχουμε και τον Ρεμί, οπότε όταν δεν έχουμε τον Ντιέγο, είμαι χαρούμενος με τις επιλογές που υπάρχουν».

Τέλος, ερωτηθείς για την πρώτη του ήττα από τον Βενγκέρ μετά από δεκατρία παιχνίδια, επισήμανε: «Δεν είχα ποτέ το ψυχολογικό αβαντάζ. Δεν είναι φυσιολογικό ότι συνέβη πριν και επειδή δεν είναι φυσιολογικό, δεν δίνω σημασία σε αυτό. Πάντα πιστεύω ότι ένα παιχνίδι, είναι απλά ένα παιχνίδι και δεν έχει σχέση με άλλα. Δεκατρία ματς είναι μία αιωνιότητα. Δεν ήταν ποτέ θέμα του να κερδίσεις κάποιον και να χάσεις από κάποιον άλλο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα