ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-2 (vid)

ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-2 (vid)

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-2 (vid)

bet365

Οι «κιτρινόμαυροι» του Δέλλα δεν... μπήκαν ποτέ στο ματς με την Ανόρθωση (ήττα με 2-1), απέδωσαν κακό ποδόσφαιρο και προβλημάτισαν τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΟΠΑΛΕΝΙΤΣΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Στο πιο δυνατό φιλικό τεστ της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους με αντίπαλο την Ανόρθωση ήρθαν και τα περισσότερα μηνύματα προς τον ίδιο τον σύλλογο, ποδοσφαιρικό τμήμα και διοίκηση. Το πιο ηχηρό μήνυμα είναι ότι η ομάδα χρειάζεται εκτός από σκληρή δουλειά και ενίσχυση. Κάτι που έχει αποφασιστεί να γίνει βέβαια πριν το φιλικό αυτό.

Τι είδαμε στην αναμέτρηση αυτή; Καμία διάθεση, κάκιστη ως ανύπαρκτη επιθετική ανάπτυξη, ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία, απειθαρχία στην τακτική και γενικά μηδέν κάτω από τη βάση για την ΑΕΚ στο ματς με την Ανόρθωση.

Δικαιολογημένα η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο 45λεπτο. Αυτό έγινε στα μέσα του με ένα λάθος που αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται παιδικό. Αυτό διότι στο φάουλ που έκανε ο Μόουρα, ο Μακρής είχε την ευκαιρία να κινηθεί, να πλασάρει ανενόχλητος σαν σε προπόνηση, αφού δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, αν εξαιρέσουμε το πρέσινγκ και τα κλεψίματα στη δεύτερη μπάλα, κυρίως από τους Γιόχανσον και Σιμόες (που μαζί με τον Κολοβέτσιο οι τρεις τους ήταν οι καλύτεροι του παιχνιδιού), όλα τ' άλλα πήγαν ανάποδα και σίγουρα από μέτρια έως κάκιστα.

Η ΑΕΚ στερήθηκε δημιουργικότητας, επιθετικής ανάπτυξης και τελικής προσπάθειας κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην καταγράψει ούτε μία έστω υποψία ευκαιρίας. Να τονιστεί πως η απουσία του Βάργκας κι έπειτα η δεδομένη του Μάνταλου κάνουν το παιχνίδι της ΑΕΚ απλό και ιδιαίτερα προβλέψιμο. Η επιλογή του Μπαρμπόσα ως επιτελικού μέσου ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που λείπει ο Βάργκας κι ο Μάνταλος, αλλά δυστυχώς δεν πρόσφερε τίποτα στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν κι... εκτός ματς οι Αραβίδης, Τζιμπούρ και Πλατέλλας. Σε ό,τι αφορά τον Αλγερινό φορ, πρέπει να επισημάνουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο σκληρό μαρκάρισμα του Μπρούνο, καθώς πήγε και κλώτσησε δυνατά τον αντίπαλό του. Αυτό συνιστά αποβολή, η οποία δεν ήρθε μόνο και μόνο επειδή το ματς έχει φιλικό χαρακτήρα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο σε ό,τι αφορά τη «βασική» ομάδα. Μάλιστα ήρθε η επίτευξη του δεύτερου τέρματος της Ανόρθωσης με ένα πέναλτι αποτέλεσμα της ασυνενοησίας του Λαμπρόπουλου με τον Μπαρόχα, που έδωσε την ευκαιρία να σκοράρει από τη βούλα. Απλά η φάση αυτή ήταν το... κερασάκι που επιβεβαίωσε την κάκιστη εικόνα στο σύνολο της απόδοση των πρώτων 11 που αγωνίστηκαν στο ματς.

Αργότερα με τις αλλαγές και με την είσοδο κυρίως των Ανάκογλου, Γροντή, Ζόριτς, ακόμη και του Φαγέ, αλλά και των αντικαταστάσεων της αντιπάλου, η εικόνα της ΑΕΚ άλλαξε λίγο προς το καλύτερο, είχε δύο φάσεις από στημένες μπάλες, ένα γκολ από ορθολογική επιθετική ανάπτυξη και όλα τελείωσαν εκεί.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Μπαρόχα (64' Βούρας), Γκάλο, Λαμπρόπουλος (50' Τζανετόπουλος), Κολοβέτσιος (80' Σβάρνας), Σοϊλέδης (73' Πεταυράκης), Σιμόες (55' Ανάκογλου), Γιόχανσον (77' Φαγέ), Πλατέλλας (73' Ζόριτς), Μπαρμπόσα (67' Κρισάντους), Αραβίδης, Τζιμπούρ (55' Γροντής).

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Μόουρα, Νούχου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Αμπουρτζανιά, Μπρούνο, Αβραάμ, Κυριακού, Ντλόβου, Μακρής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα