Μητρόπουλος: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον Ολυμπιακό»

Μητρόπουλος: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Μητρόπουλος: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος μίλησε για το νέο του ρόλο και συμβουλεύει τα παιδιά για να φτάσουν στην κορυφή.

Ο Τάσος Μητρόπουλος, μετά από την σπουδαία του θητεία (εντός και εκτός γηπέδων) στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, έχει σήμερα ρόλο-κλειδί στο «ευαίσθητο» κομμάτι της Ακαδημίας.

Ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 κ. Τάσος Μητρόπουλος μίλησε στο olympiacos.org για το νέο του ρόλο και δίνει συμβουλές στα παιδιά για να φτάσουν έως την πρώτη ομάδα!

Νέος ρόλος στον Ολυμπιακό, σε μια ομάδα που έχετε υπηρετήσει για δεκαετίες. Πόσο δύσκολος είναι;
«Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολος σύλλογος. Εδώ έχεις να δουλέψεις με παιδιά. Αυτή είναι η διαφορά. Με παιδιά που είναι στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας και πρέπει να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν. Αυτό που βλέπω είναι ότι η Ακαδημία του Ολυμπιακού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και υπάρχει η βούληση για συνεχή βελτίωση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω σ’ αυτή την διαδικασία. Από το φυτώριο, την Ακαδημία περιμένουμε παιδιά για την πρώτη ομάδα».

Έχετε εκατοντάδες συμμετοχές στον Ολυμπιακό. Με την εμπειρία σας πόσο δύσκολο είναι κάποια από αυτά τα παιδιά ν’ αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα;
«Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον Ολυμπιακό. Ούτε όμως και τόσο δύσκολο. Είναι μια ομάδα με πολλές απαιτήσεις και πίεση και αυτό πρέπει να το καταλάβουν από μικροί. Προσπαθώ με την εμπειρία μου να τους το δώσω να το καταλάβουν».

Φτάνει το ταλέντο για να παίξει ένας ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό;
«Φυσικά και όχι. Δεν φτάνει το ταλέντο. Θέλει σκληρή δουλειά, σωστή νοοτροπία, θέλει ψυχή. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θέλει ψυχή. Αυτό λέω στα παιδιά. Τους μιλάω με παραδείγματα. Υπήρχαν παίκτες με μεγάλο ταλέντο που δεν έπαιξαν στον Ολυμπιακό. Δεν άντεξαν την πίεση. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Δεν αλλάζει. Εμένα μ’ αρέσει αυτό. Υπήρχαν και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ταλέντο αλλά με δουλειά και ψυχή έφτασαν ψηλά».

Τι συμβουλή θα δίνατε στα παιδιά της Ακαδημίας προκειμένου ν’ ανέβουν επίπεδο;
«Δεν είναι θέμα συμβουλής και ούτε μια συμβουλή αρκεί. Πρέπει να έχεις συνέχεια επαφή με τα παιδιά. Να τα ενημερώνεις συνεχώς για το που βρίσκονται και πιο είναι το πνεύμα του Ολυμπιακού. Πρέπει όλοι μας, οι προπονητές, εγώ, και όσοι ασχολούνται με την Ακαδημία να δίνουν στα παιδιά αυτά να καταλάβουν το μέγεθος. Από την εικόνα που έχω πάντως από την Κ-20, ως Γενικός Αρχηγός της, μπορώ να πω ότι όλα τα παιδιά έχουν άψογο χαρακτήρα, έχουν όρεξη για δουλειά και υπάρχουν και παιδιά με ταλέντο. Είναι στο χέρι τους να προχωρήσουν. Εμείς είμαστε εδώ για να τα βοηθήσουμε».

Ξεκινήσατε το ποδόσφαιρο από την Πετρούπολη σε δύσκολα χρόνια. Πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο σε επίπεδο Ακαδημίας από τότε;
«Ήταν άλλα χρόνια τότε. Τώρα είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να προχωρήσουν. Δουλεύουν επαγγελματικά σε όλα από μικρή ηλικία. Στον Ολυμπιακό έχουν όλα τα εργαλεία και τις παροχές εκείνες που τους βοηθούν να πετύχουν. Είναι τυχερά αυτά τα παιδιά. Έχουν εξειδικευμένους ανθρώπους που είναι όλη ημέρα δίπλα τους. Η δική μου εποχή ήταν διαφορετική. Ωραία όμως ήταν και τότε. Πιο αγνά».

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα Νέων συμμετέχει στο UEFA Youth League με μεγάλη επιτυχία. Πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτά τα παιδιά σε τόσο μικρή ηλικία να συμμετέχουν σε τέτοια τουρνουά;
«Πολύ σπουδαίο. Η Ευρώπη είναι κάτι διαφορετικό. Είναι υψηλό το επίπεδο. Είναι εξαιρετικό για παιδιά 17-18 χρονών να παίζουν σε τέτοιες διοργανώσεις και ν’ αντιμετωπίζουν ομάδες που ίσως φοβόντουσαν όταν άκουγαν το όνομα τους. Ψυχολογικά νόμιζαν ότι είναι υπερδυνάμεις. Βλέπουν όμως μέσα από τα παιχνίδια πως είναι κοντά σε επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έφτασε πέρσι στους «16» και είχε εξαιρετική πορεία. Αυτό το τουρνουά δίνει πολύτιμές εμπειρίες στα παιδιά που θα τους χρησιμεύσουν και στην πορεία τους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα