Αναστασίου: «Η πιο αντρική εμφάνιση σε αυτό το επίπεδο»

Αναστασίου: «Η πιο αντρική εμφάνιση σε αυτό το επίπεδο»

Νίκος Αθανασίου
Αναστασίου: «Η πιο αντρική εμφάνιση σε αυτό το επίπεδο»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου... συμφώνησε πως η αποψινή ήταν η πιο αντρική εμφάνιση του δικού του Παναθηναϊκού σε υψηλό επίπεδο ενώ αναφέρθηκε και σε όσα δεν του άρεσαν!

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Έλληνα τεχνικού:

«Είχα πει πως ήθελα το μηδέν στην άμυνα. Όπως ξεκινήσαμε θα μπορούσαμε να δεχθούμε και δεύτερο γκολ. Η ομάδα πατούσε καλύτερα, χάσαμε το πέναλτι, ισοφαρίσαμε και με μια ανοήτη ενέργεια στο κέντρο βάλαμε πίεση στους εαυτούς μας. Με την προσήλωση που είχαμε και με τα παιδιά που μπήκαν, με δέκα νομίζω πως είχαμε τον έλεγχο. Τρέξαμε πολύ αλλά γιά να παίξεις σε αυτό το επίπεδο και να φτάσεις μακριά, πρέπει να ματώσεις. Βγάλαμε την ψυχή που έπρεπε και πιστέψαμε ότι μπορούμε την νίκη. Όταν καταφέρνεις και κερδίζεις έτσι δείχνει κάτι. Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε. Κάποια παιδιά δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι αλλά έπρεπε να παίξουν. Έχουμε μια εβδομάδα για να παίξουμε στο Βέλγιο».

Για την ψυχή του δευτέρου μέρους:

«Για εσάς που βλέπετε την ομάδα από κοντά, αυτή η ομάδα δείχνει πως βγάζει ψυχή. Πέρυσι δεν βγάλαμε θετικά αποτελέσματα. Αυτή η ομάδα αρχίζει και ωριμάζει, μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη. Έχουμε αδυναμίες αλλά όταν προσπαθούμε όλοι για την ομάδα είναι πολύ δύσκολο να μας νικήσει ο οποιοσδήποτε».

Είπατε χθες πως δεν θέλετε το 2-1:

«Τώρα το παίρνουμε και λέμε και ευχαριστώ. Είναι νίκη και πάμε στο δεύτερο παιχνίδι λες και είναι 0-0. Έχουμε ποιότητα και δυνατότητες για να βάλουμε γκολ. Τα παιδιά κουράστηκαν πολύ και πρέπει να δούμε αν υπάρχουν και τραυματίες. Να δούμε σε τι κατάσταση είναι».

Τι δεν σας άρεσε απόψε και τι είπατε στο ημίχρονο που έφερε αυτή την εικόνα;

«Δεν μου άρεσε και ενώ είχαμε δώσει εντολή να είναι έξι παιδά πίσω από την μπάλα είχαμε τεράστιο κενό μπροστά στα στόπερ. Τρομερά κενά και ο Βανάκεν ήταν συνεχώς ελεύθερος. Δώσαμε πολλές ανόητες πάσες αν και είχαμε τονίσει την σημασία να μην κάνουμε λάθος πάσα χωρίς πίεση. Είπα πως αν ο πιστέψουμε μπορούμε να κερδίσουμε το ματς. Τους είπα πως έχουν κενά στην άμυνα οι Βέλγοι, να δουλέψπουν σαν ομάδα, να δεν μας απείλησαν. Πήραμε την νίκη και τα παιδιά πίστεψαν πως ακόμη και με δέκα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Αν προλαβαίνει να διορθώσει την άμυνα μετά την απώλεια του Σάντσεθ:

«Σίγουρα προλαβαίνει. Είναι μια κατάσταση που δεν αλλάζει. Ο Σέρχιο δεν μπορώ να πω ότι ήταν απόλυτα έτοιμος. Έπρεπε να αγωνιστεί. Είναι κάποια παιδιά πίσω και πιστεύω θα είναι απόλυτα έτοιμοι για την ρεβάνς».

Για την έλλειψη επικοινωνίας στην άμυνα:

«Είπαμε πως είναι μια νέα άμυνα και ήταν εμφανές. Τουλάχιστον με την εμπειρία μου στην Ελλάδα για να ένα πράγμα είμαστε καλοί οι Έλληνες. Όταν αμυνόμαστε, όταν ζοριζόμαστε. Το πάθος και η ψυχή κάλυψε την έλλειψη επικοινωνίας. Θέλει χρόνο για να δέσει σαν ομάδα η άμυνα. Όλοι στα δύσκολα κάνουν αυτό που πρέπει και είναι το πιο σημαντικό».

Είναι η πιο αντρική νίκη του δικού σας Παναθηναϊκού;

«Σε αυτό το επίπεδο ναι».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα