Με το... καλημέρα από τον λαιμό!

Με το... καλημέρα από τον λαιμό!

Νίκος Αθανασίου
Με το... καλημέρα από τον λαιμό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να «τρομοκρατήσει» την Μπριζ και την «πράσινη» άμυνα που θα καθορίσει την εικόνα του ματς!

Δεδομένο νούμερο ένα: Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί απέναντι στην Μπριζ. Σίγουρα οι Βέλγοι ήταν ο πιο επιθυμητός αντίπαλος στην κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι λόγω αδυναμίας αλλά εξαιτίας των υπόλοιπων υποψηφίων και σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα που μπορείς να υποτιμήσεις γιατί θα την... πατήσεις. Το δείχνει η περυσινή της πορεία(πρωταθλήτρια στην κανονική διάρκεια, κυπελλούχος Βελγίου, στους «8» του Europa), το έδειξε και το ενενηντάλεπτο στο φιλικό της Ολλανδίας, όπου ο Πρεντόμ παρουσίασε ένα δουλεμένο σύνολο, μια ΟΜΑΔΑ που δεν πρέπει να βρει χώρους γιατί θα σου κάνει την ζημιά με τους «δαίμονες» που έχει μπροστά(Ισκάρδο, Ντιαμπί), μια Μπριζ που ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο. Αυτό το ζευγάρι, πολύ απλά δεν έχει φαβορί, είναι «50-50» αλλά η περυσινή αποτυχία απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης, δεν επιτρέπει ούτε σκέψη αποκλεισμού στον Παναθηναϊκό.

Δεδομένο νούμερο δύο: Η Μπριζ είναι πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό. Έχει περισσότερα τρεξίματα, πιο πολλά παιχνίδια στα πόδια της και με μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας. Αυτό σημαίνει πως οι «πράσινοι» πρέπει να εκμεταλλευθούν το μομέντουμ της έδρας, να πιάσουν με το... καλημέρα από τον λαιμό τους Βέλγους και να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ που θα αποσυντονίσει την Μπριζ. Όσο περνά η ώρα και η Μπριζ βρίσκει τα πατήματά της, τόσο πιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα για το «τριφύλλι».
Η Λεωφόρος θα είναι... κυριολεκτικά καμίνι. Από την ζέστη και τον κόσμο.Ένα δυνατό ξεκίνημα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του ζευγαριού και ο ρόμβος που δείχνει να ετοιμάζει ο Αναστασίου(με Νίνη, Καρέλη και Μπεργκ) είναι απόδειξη πως ο Έλληνας τεχνικός αυτό που λέει, το πιστεύει κιόλας, το αποδεικνύει στην πράξη. Έχει στο μυαλό του νίκη και μόνο νίκη.

Δεδομένο νούμερο τρία: Σούπερ αποφασιστικής σημασίας, όλα τα... λεφτά και κάτι παραπάνω η λειτουργία της αμυντικής πεντάδας στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού. Φάσεις το «τριφύλλι» θα βρει τρόπο και θα φτιάξει απέναντι στο αργό δίδυμο στόπερ της Μπριζ. Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα στην άμυνα, η αποφυγή ηλίθιων λαθών που θα κοστίσουν και έχουν κοστίσει.
Η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι το μεγάλο ζητούμενο το βράδυ της Τρίτης. Ξεκινώντας από την θέση του τερματοφύλακα. Αν ξεκινήσει ο Στιλ, είναι ερωτηματικό το αν ο Άγγλος θα είναι ο... γνωστός, καλός περυσινός Στιλ ή ο φετινός που λόγω του γνωστού προβλήματος στην μέση δέχεται «φτηνά» γκολ(απέναντι σε Άγιαξ και Λεβαδειακό). Τον Κοτσόλη δεν τον «φοβάμαι» κι ας γνωρίζω πως η πλειοψηφία διαφωνεί. Απλά να υπενθυμίσουμε πως στο σκορ πρόκρισης πέρυσι στην Λιέγη(0-0), ήταν ο κορυφαίος με 3-4 μεγάλες αποκρούσεις ενώ στην ρεβάνς δεν έφερε καμία απολύτως ευθύνη.

Πάμε παρακάτω. Σε μια τετράδα που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί μαζί και με τρία νέα πρόσωπα στην σύνθεση της. Τον Βέμερ στο δεξί άκρο, τον Πράνιτς στο αριστερό και τον Σάντσεθ στο πλευρό του Στάθη Ταυλαρίδη. Τα... καμπανάκια στο παιχνίδι με την Ουντινέζε ήχησαν δυνατά, ο Αναστασίου μίλησε και το μεσημέρι για συγκέντρωση και το τεστ που έρχεται είναι πολύ δύνατο. Η άμυνα είναι το «βαρόμετρο».

Δεδομένο νούμερο τέσσερα: Πέρυσι μετά τον αποκλεισμό από την Σταντάρ, έγινε μεγάλη εσωτερική συζήτηση για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς την μεταγραφή που προοριζόταν για το δεξί άκρο της άμυνας, τον Χρήστο Μπούρμπο. Άστοχη συζήτηση αλλά έγινε. Το «τριφύλλι» δεν αποκλείστηκε γιατί δεν είχε τον έτοιμο Μπούρμπο ή τον Βέμερ ή τον Τριανταφυλλόπουλο που τελικά κάλυψε την θέση.

Η τότε ήταν... ανύπαρκτη μπροστά στην φετινή απώλεια που αφορά μεταγραφή και με κόστος συμβολαίου σχεδόν δεκαπλάσιο από εκείνη του Μπούρμπου. Φυσικά ο λόγος για τον Μίκαελ Εσιέν που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και ο Παναθηναϊκός δεν έχει διαθέσιμη την μεγαλύτερη επένδυση που έκανε αυτό το καλοκαίρι, σε μια θέση νευραλγική, όπως εκείνη του αμυντικού μέσου στα πιο σημαντικά ματς της σεζόν. Το αν θα κοστίσει ή όχι θα το δούμε στο γήπεδο, το ότι αποτελεί αστοχία είναι δεδομένο και δεν αλλάζει...

Δεδομένο νούμερο πέντε: Οι ζόρικες καταστάσεις είναι για τους ζόρικους και τα μεγάλα παιχνίδια για τις μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες από τους οποίους περιμένει και αύριο να πάρει το κάτι παραπάνω. Θα παίξει σίγουρα ρόλο η μέρα του Σάντσεθ, του Πράνιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας, του Νίνη σε ρόλο πρωταγωνιστή και φυσικά του Μάρκους Μπεργκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα