Ο τεχνικός της Ισλανδίας, στο gazzetta για Φινμπόγκασον!

Ο τεχνικός της Ισλανδίας, στο gazzetta για Φινμπόγκασον!

Ο τεχνικός της Ισλανδίας, στο gazzetta για Φινμπόγκασον!

bet365

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισλανδίας, Χέιμιρ Χάλγκριμσον αποθεώνει μέσα από το gazzetta.gr τον Φινμπόγκασον, γυρίζει πίσω στον... Σόλσκιερ και τονίζει πως ο νέος φορ του Ολυμπιακού θα πετύχει πολλά γκολ! Τι είπε για τραυματισμό, Σοσιεδάδ και χαρακτήρα!

Ευφυής, γκολτζής και... Σόλσκιερ! Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισλανδίας, Χέιμιρ Χάλγκριμσον αποθεώνει μέσα από το Gazzetta.gr τον συμπατριώτη του και τονίζει πως ο Φινμπόγκασον θα βάλει πολλά γκολ στον Ολυμπιακό. Τι είπε για το «10» που θα κάνει τον Ισλανδό να πετάει στο γήπεδο και τον τραυματισμό που τον εμπόδιο στην Primera!

Πως σχολιάζετε την μεταγραφή του Φινμπόγκασον στον Ολυμπιακό;
Είναι μια εξαιρετική επιλογή! Θα είναι βασικός σε μια ομάδα που συμμετέχει στο Champions League. Αυτό ήταν το όνειρό του, αλλά και μια νέα ευκαιρία να δείξει την αξία του. Είναι πολύ χαρούμενος, όπως και εμείς στην Εθνική!

Τι είναι ο Φινμπόγκασον για την Εθνική Ισλανδίας;
Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Εξαιρετικός παίκτης, που τα δίνει όλα για την Εθνική του. Θέλουμε όλοι στην ομάδα να τον βλέπουμε να αγωνίζεται. Οσο πιο καλός γίνεται τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε κι εμείς!

Ποιος είναι ο χαρακτήρας του;
Πολύ καλό παιδί, ήρεμος, είναι ο παίκτης που δεν θα δημιουργήσει ποτέ προβλήματα! Είναι ο παίκτης του προπονητή! Εξυπνο παιδί, επιμελής, πειθαρχημένος και προσηλωμένος στον στόχο του. Θα έλεγα όμως η ευφυΐα του είναι το σημαντικότερο του προσόν!

Πως θα μας αναλύατε τον Φινμπόγκασον;
Είναι επιθετικός που έχει το γκολ στο αίμα του. Ζει για να σκοράρει. Μπορείς να τον δεις αριστερά, αλλά στο κέντρο θα κάνει την εξαιρετική δουλειά. Μπορεί να είναι κεντρικός, δεν είναι όμως ο δυνατός φορ. Σίγουρα όμως θα κάνει καλά αυτό που ξέρει να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Είναι μέσα σε όλες τις φάσεις, εκμεταλλεύεται εξαιρετικά τη μπάλα που θα του έρθει στα πόδια. Εχει πολύ γρήγορα τελειώματα, καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ο Ολυμπιακός παίζει με έναν επιθετικό. Μπορεί ο Φινμπόγκασον να τα βγάλει πέρα;
Αν ο Ολυμπιακός έχει έναν εξαιρετικό παίκτη που θα του περνά κάθετες μπαλιές, είμαι σίγουρος πως ο Φινμπόγκασον θα βάλει πολλά γκολ με τη νέα του ομάδα. Όπως εξήγησα δεν είναι δυνατός επιθετικός, όπως ο Μήτρογλου, αλλά έχει εξαιρετικά τελειώματα. Είναι έξυπνος, διαβάζει καλά μια φάση, αλλά και την αντίπαλη άμυνα.

Γιατί δεν πέτυχε στη Σοσιεδάδ;
Δεν μπορώ να πω ότι δεν πέτυχε. Αν έμενε εκεί είμαι σίγουρος πως θα τα πήγαινε καλύτερα. Ισλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Ολλανδία και ξαφνικά Ισπανία. Ηταν ένα πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα του και ήθελε χρόνο. Στόχος του ήταν να μπει δυνατά, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο τον επηρέασε τον κράτησε πίσω. Εγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα, νέο σύστημα, νέος τεχνικός, ήθελε τον χρόνο του…

Στο μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού έρχεται ο Γκούντιονσεν. Είναι ίδιο στυλ;
Όχι, ο Γκούντιονσεν ήταν πιο δυνατός παίκτης. Έχουν διαφορετικό στυλ, αλλά την ίδια καλή σχέση με τα δίχτυα. Αν μου… επιτραπεί, ο Φινμπόγκασον μου θυμίζει αρκετά τον Σόλσκιερ, έχουν το ίδιο ένστικτο στο γκολ. Δεν έχουν δύναμη ή την εξαιρετική ντρίμπλα, αλλά βρίσκονται εκεί που πρέπει για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Είμαι αισιόδοξος για τον Αλφρεντ, είναι ένα εξαιρετικό παιδί και πιστεύω πως θα κερδίσει τη μάχη στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος πως θα σκοράρει πολλά γκολ.

Εχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του;
Ναι, είναι σε καλή κατάσταση και ψυχολογικά. Εκανε μια καλή μεταγραφή που ήθελε, σε ομάδα που θα παίζει βασικός!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα