O Γιάννης Αναστασίου για το ματς με την Μπριζ!

O Γιάννης Αναστασίου για το ματς με την Μπριζ!

Νίκος Αθανασίου
O Γιάννης Αναστασίου για το ματς με την Μπριζ!

bet365

Προσήλωση στον στόχο και αγωνιστική πειθαρχία είναι τα ζητούμενα του Γιάννη Αναστασίου για το κρίσιμο ματς της Τρίτης στην Λεωφόρο με την Μπριζ! Νίνης: Να δώσουμε το 200%.To gazzetta σας μεταφέρει όλα όσα ειπώθηκαν!

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του «τριφυλλιού»:

Αρχικά για το ματς της Τρίτης: «Ξεκινούν οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις αρκετά νωρίς... Μια διαφορετική παράμετρος φέτος και ευελπιστούμε να είμαστε πιο έτοιμοι αγωνιστικά. Αντιμετωπίσουμε ξανά ομάδα από το Βέλγιο. Με διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι. Η Μπριζ είναι ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα αλλά στα πλέι-οφ έχασε το στόχο της, ενώ έφτασε στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι συγκροτημένη με καλούς παίκτες. Θα χρειαστεί αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο.Αυτό δίνει πίεση στον αντίπαλο αλλά και σε εμάς γιατί πρεέπει να το διαχειριστούμε. Όλοι ξέρουν τη σημασία του παιχνιδιού. Θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Είναι επικίνδυνη όταν βρει χώρους η Μπριζ».

Για την άμυνα: «Θα είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, όμως θα παίξει σημασία η συνολική λειτουργία της ομάδας. Από τους τέσσερις αμυντικούς πίσω ή τους τρεις γιατί αριστερό μπακ θα παίξει ο Πράνιτς. Θα παίξει ρόλο η συνοχή, αλλάπάνω απ' όλα η εμπειρία. Με ωριμότητα, το σημαντικό θα είναι νακάνουμε τα βασικά στην άμυνα και δεν θα έχουμε άμυνα».

Για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια: «Το τελευταίο διάστημα ο Στιλ προπονείται δίχως ενοχλήσεις. Έχει χάσει αρκετό διάστημα προπονήσεων, αλλά είνα ισημαντικός παίκτης για την ομάδα όπως και ο Στέφανος. Η θέση του πορτιέρο μένει ανοιχτή. Το σημαντικό είναι να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας άσχετα από τις καιρικές συνθήκες γιατί άσχετα από αυτά που λένε οι Βέλγοι έχουν τη νοοτροπία να φροντίσουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Καθαρά συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και αποφασιστικότητα για να τελειώσουμε τις φάσεις. Κάναμε λάθη κόντρ στην Ουντινέζε και χωρίς λόγο βάζαμε πίεσηστην ομάδα μας.Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη με συγκέντρωση και τακτική πειθαρχία».

Για τις διαφορές με πέρυσι: «Το είχα πει και πέρυσι και θα συνεχίσω ναλέω ότι η ομάδα ωριμάζει και ωρίμαστε. Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι όμως έχουμε ακόμαδρόμο να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Έχουμε ωριμάσει αρκετά και θα είναι διαφορετική η εικόνα μας. Αυτή είναι η αίσθηση που υπάρχει».

Για τα λάθη και τα στοιχεία που κόστισαν πέρυσι: «Φέτος θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες. Να κάνεις ένα λάθος που γνωρίζεις και να πεις συγγνώμη δεν έχει καμία ουσία...Κάθε παίκτης πρέπει να φροντίζει για τον εαυτό του να είναι συγκεντρωμένος. Αύριο είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για τη σημασία του πρώτου αγώνα εντός έδρας: «Και πέρυσι πήραμε καλό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας παιχνίδι και μετά στη ρεβάνς, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και η ατυχία έφεραν έναν αποκλεισμό. Είναι δύο παιχνίδια και σε δύο παιχνίδια πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν».

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Νίνης ανέφερε: «Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των συνθηκών, να είμαστε σοβαροί και αν είμαστε αυτοί που πρέπει όλα θα πανε καλά... Δεν μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και ναλέμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες... Θα πρέπει να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας για να τα πάμε καλά στον αγώνα και να ανταπεξέλθουμε».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα