Με Σπαρτάκ Τρνάβα ο ΠΑΟΚ

Με Σπαρτάκ Τρνάβα ο ΠΑΟΚ

Με Σπαρτάκ Τρνάβα ο ΠΑΟΚ

bet365

Οι Σλοβάκοι νίκησαν και στο Λίνφιλντ (3-1) και έδωσαν ραντεβού με τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος έχει να θυμάται απέναντι τους την μεγάλη ανατροπή-πρόκρηση του 1997.

Η αλήθεια είναι ότι το 2-1 του πρώτου αγώνα είχε αφήσει ανοικτό το ζήτημα της επόμενης αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον 3ο Προκριματικό Γύρο του Europa League. Η Σπαρτάκ που είχε νικήσει στην Τρνάβα, έκανε το ίδιο και στο Λίνφιλντ, αυτή τη φορά με 3-1 και καθάρισε, για να κοντραριστεί με την ελληνική ομάδα για δεύτερη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της (30/07-06/08, το πρώτο ματς στην Τούμπα).

Το εκπληκτικό με τους Σλοβάκους είναι ότι έφτασαν στην πρόκριση με επική ανατροπή στο Β' μέρος και μάλιστα παίζοντας στα 10 τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μπορτέλ). Οι Ουαλοί προηγήθηκαν με τον Λόρι (34'), αλλά δεν άντεξαν στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

Κορυφαίος για τους Σλοβάκους σε αυτή την επιστροφή ήταν ο αρχηγός τους, Ερικ Σάμπο, ο οποίος ισοφάρισε (54') και έκλεισε το σκορ (84'), με τον Βόϊτους (60') ενδιάμεσα να έχει γυρίσει το ματς.

Φυσικά οι δύο ομάδες έχουν παράδοση, με τον ΠΑΟΚ να βιώνει απέναντι στη Σπαρτάκ μία από τις επικές ανατροπές της ιστορίας του εκτός συνόρων:

Στις 12 Αυγούστου του 1997, ο Δικέφαλος του Βορρά την αντιμετώπισε στην Τούμπα. Στα πρώτα 27' το σκορ ήταν 3-0 εις βάρος του ΠΑΟΚ αλλά στη συνέχεια, οι Ζαγοράκης, Μαραγκός, Φρατζέσκος, Νάγκμπε και λοιποί κατάφεραν και μετέτρεψαν το.. εφιαλτικό βράδυ σε... παραδεισένιο. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 3-3 και στη συνέχει ο φωτεινός πίνακας έγραψε: ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Τρνάβα 5-3. Τα νικητήρια τέρματα σημείωσαν οι Φρατζέσκος (52') και Πέρσι Ολιβάρες (80'). Tη σεζόν 1968-69 απέκλεισε την ΑΕΚ στα προημιτελικά στην πορεία της προς την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το προφίλ της Σπαρτάκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα