Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ Σπαρτάκ Τρνάβα (vids+pics)

Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ Σπαρτάκ Τρνάβα (vids+pics)

Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ Σπαρτάκ Τρνάβα (vids+pics)

bet365

Με 2 νίκες η Σπάρτα Τρνάβα προκρίθηκε εύκολα επί της Λίνφιλντ και πλέον θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ! Το Gazzetta.gr παρουσιάζει την ομάδα από την Σλοβακία που θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Η Σπαρτάκ Τρνάβα είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Σλοβακίας. Εχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και άλλα τόσα Κύπελλα.

Επίσης έχει μεγάλη ιστορία τα Κύπελλα Ευρώπης έχοντας πάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1969, αποκλείοντας την ΑΕΚ, ενώ έχει πάει και στους 8 του ίδιου θεσμού το 1973 και το 1974. Ο ΠΑΟΚ την ξέρει πολύ καλά την εν λόγω ομάδα καθότι το 1997, αν και βρέθηκε να χάνει με 3-0 εν τέλει πήρε τη νίκη με 5-3.

Ιδρυση: 1923

Γήπεδο: Η φυσική της έδρα, το «Stadion Antona Malatinského» είναι υπό κατασκευή και έτσι χρησιμοποιεί το γήπεδο της πόλης Ζλάτε Μόραβτσε, FC Vion (3.787 θέσεων).

Τίτλοι: 5 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ

Θέση στο πρωτάθλημα: 4η. Kανονικά δεν έβγαινε στην Ευρώπη αλλά επειδή η πρωταθλήτρια, Τρέντσιν κατέκτησε το Κύπελλο, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa League.

Πορεία στο Κύπελλο: Αποκλείστηκε στους «8» από την FK Senica με 1-2.

Ευρώπη: Πέρυσι αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό από τη Ζυρίχη με εντός έδρας νίκη. Φέτος απέκλεισε στην πρώτη φάση της διοργάνωσης την Ολίμπια Σαράγιεβο με δύο ισoπαλίες. Το εκτός 1-1, όμως, της έδωσε την πρόκριση. Για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να υπερασπιστεί το 2-1 της Σλοβακίας εις βάρος της Λίνφιλντ.

Βαθμολογία UEFA: 104η

Προπονητής: Ο 52χρονος Γιουράι Γιοράμπεκ κάθεται στον πάγκο της τρίτης ομάδας της καριέρας του. Το 2008 ξεκίνησε την καριέρα του από την Jaslovské Bohunice και από το 2009 έως το 2013 προπόνησε την Ζλάτε Μόραβτσε. Στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ είναι από το 2013. Στον προπονητή επιτέθηκαν οι Ultras της ομάδας, κάνοντας λόγα για κακές σχέσεις που υπάρχουν με τους παίκτες. Επίσης μιλούν για αυταρχικούς χειρισμούς στις μετεγγραφές και ζητούν από τη διοίκηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Ηρθαν: Μπόρις Γκόνταλ (Zaglebie Lubin), Χάρις Χάρμπα (FC Vysocina), Αλντο Μπάες (Σλάβια Πράγας), Εμίρ Χαλίλοβιτς (Χράντετς Κράλοβε).

Επέστρεψαν από δανεισμό: Τόμας Μίκινιτς (Ζλάτε Μόραβτσε), Ιβάν Σχραντς (Σπάρτα Πράγας), Πάτρικ Μπάνοβιτς (Μπάνσκα Μπίστριτσα)

Εφυγαν: Γιαν Βλάσκο (Zaglebie Lubin), Καμίλ Κούζμα, Στέφαν Τζούριτς, Γιουράι Γκάλμπα, Μάρεκ Γιανέτσκα (Ποντμπρέζοβα), Πάτρικ Καρνότα, Μάρτιν Βίσκοτσιλ, Πέτερ Σλάντεκ, Μπόρις Μπαλίς, Γιαν Τσόβανετς (Σλάβια Μίγιαβα), Μάρεκ Χλίνκα, Πάτρικ Μπάνοβιτς (Σπάρτακ Μίγιαβα), Ιβάν Κέλαβα (Ουντινέζε).

Αστέρι: Η ποιότητά της κρύβεται στο κέντρο της. Ο Μάρτιν Μίκοβιτς είναι στην ομάδα από το 2010 και αν και είναι στα 24 του έχει καθιερωθεί στην ομάδα. Ο Σαμπ βλέπει την αξία του στις 385.000 λίρες στο transfermarkt. Παίζει στα δύο άκρα του κέντρου αλλά και ως δεξί μπακ. Είναι κι αυτός από το 2010 στην ομάδα και στα 23 του είναι από τα βασικά της στελέχη.

Παράδοση: Στις 12 Αυγούστου του 1997, ο «Δικέφαλος του Βορρά» την αντιμετώπισε στην Τούμπα. Στα πρώτα 27' το σκορ ήταν 3-0 εις βάρος του ΠΑΟΚ αλλά στη συνέχεια, οι Ζαγοράκης, Μαραγκός, Φρατζέσκος, Νάγκμπε και λοιποί κατάφεραν και μετέτρεψαν το.. εφιαλτικό βράδυ σε... παραδεισένιο. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 3-3 και στη συνέχει ο φωτεινός πίνακας έγραψε: ΠΑΟΚ - Σπάρτάκ Τρνάβα 5-3. Τα νικητήρια τέρματα σημείωσαν οι Φρατζέσκος (52') και Πέρσι Ολιβάρες (80'). Tη σεζόν 1968-69 απέκλεισε την ΑΕΚ στα προημιτελικά στην πορεία της προς την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

ΤO ΡΟΣΤΕΡ:

Τερματοφύλακες: Ματέι Στράπακ, Ανταμ Γιάκουμπετς, Μπόγιαν Κνέζεβιτς

Αμυντικοί: Μίλαν Μπορτέλ, Λούκας Γκρέσακ, Μάρτιν Τοτ, Μπόρις Γκόνταλ, Μάντους Κόνκα

Μέσοι: Μάρτιν Μίκοβιτς, Τομας Μίκινιτς, Ερικ Γίρκα, Μίλος Νίκολιτς, Αλντο Μπάες, Σρνταν Γκράμπεζ, Ερικ Σάμπο, Ιβάν Σραντς, Χάρις Χάρμπα, Κλέμπερ, Εμίρ Χαλίλοβιτς

Επιθετικοί: Ράστισλαβ Μπάσα, Μάρτιν Κόσταλ, Γιάκουμπ Βόιτους, Χοσέ Νταβίδ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα