Ψάχνονται ήδη για να πάρουν ελεύθερους τους παίκτες τους!

Ψάχνονται ήδη για να πάρουν ελεύθερους τους παίκτες τους!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τις κινήσεις των μάνατζερ πολλών ποδοσφαιριστών αναφορικά με την επόμενη ημέρα των πελατών τους στην Ελλάδα…

Φίλοι μου συναγερμός έχει βαρέσει στις τάξεις πολλών μάνατζερ ποδοσφαιριστών, που παίζουν ήδη σε ελληνικές ομάδες, λόγω των δραματικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Μάνατζερ που από τη μία ανησυχούν για το αν και πως και πότε θα πληρωθούν οι παίκτες τους, άρα πως θα πάρουν κι οι ίδιοι τις προμήθειες τους, αλλά και ψάχνονται να βρουν τρόπο να πάρουν τους πελάτες τους από το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της αβεβαιότητας, για να τους πάνε κάπου αλλού.

Και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να απευθύνονται σε φημισμένους δικηγόρους, που έχουν σχέση με τα κέντρα αποφάσεων του διεθνούς ποδοσφαίρου, για να μάθουν αν γίνεται να «ελευθερώσουν» τους πελάτες τους από τους ελληνικούς συλλόγους.

Ήδη, κάποιοι νομικοί στη Δυτική ευρώπη έχουν εκφράσει την άποψη ότι η αλλαγή νομίσματος μπορεί να συνιστά σπουδαίο λόγο για λύση της συνεργασίας ενός παίκτη με ένα σύλλογο! Κοινώς, άμα η Ελλάδα πάει από το Ευρώ στη δραχμή, οι δικηγόροι αυτοί θεωρούν ότι οι παίκτες μένουν ελεύθεροι για «σπουδαίο λόγο».

Το σκεπτικό, πολύ απλό: Αν η αλλαγή νομίσματος σε μία χώρα, σημαίνει και μείωση των αμοιβών τους, που σίγουρα αυτό θα σημαίνει λόγω του πληθωρισμού, τότε αυτόματα δικαιούνται να μείνουν ελεύθεροι. Γιατί άλλα λεφτά θα έχουν συμφωνήσει κι άλλα λεφτά θα παίρνουν. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι ομάδες μας δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση! Δηλαδή όχι μόνο χάνουν τους παίκτες, αλλά δεν παίρνουν και τίποτα από τις επόμενες ομάδες των παικτών!

Πότε δεν θα έχουν πρόβλημα οι ομάδες, λένε οι ατζέντηδες; Σε μία και μοναδική περίπτωση: Αν καταφέρουν και πληρώνουν τους παίκτες τους σε Ευρώ, ακόμη κι αν το νόμισμα της Ελλάδας θα είναι διαφορετικό. Αν πληρώνεις κανονικά τους παίκτες σου σε Ευρώ, κανείς δεν μπορεί να σου κουνηθεί. «Πως, όμως, θα γίνει αυτό;», αναρωτιούνται…

«Κι ο Ολυμπιακός, που θα έχει να παίρνει 25 εκ. Ευρώ από την ΟΥΕΦΑ;», ρώτησα. «Είσαι βαθιά νυκτωμένος», μου απάντησαν. Και μου εξήγησαν την σχετική διαδικασία, που δυστυχώς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτά που εμείς έχουμε απλοϊκά στο μυαλό μας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.