Μπλάτερ: «Θα πάω στον παράδεισο μία μέρα»

Μπλάτερ: «Θα πάω στον παράδεισο μία μέρα»

bet365

Ο Σεπ Μπλάτερ αρνήθηκε τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του, τόνισε πως όποιος τον αποκαλεί διεφθαρμένο θα πρέπει να πάει φυλακή και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα πάει στον παράδεισο.

«Έχω καθαρή συνείδηση» ξεκαθάρισε ο Ελβετός στο Bunte, προσθέτοντας: «Αν κάποιος με κατηγορεί για διαφθορά, ρωτάω αν γνωρίζει την έννοια της λέξης. Όποιος με αποκαλεί διεφθαρμένο θα πρέπει να το αποδείξει, αλλά κανείς δεν μπορεί, γιατί δεν είμαι διεφθαρμένος. Είμαι ανοικτός για ορθή ή εποικοδομητική κριτική. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να σκεφτώ αν χρειάζεται να αλλάξω κάτι στο μέλλον. Αλλά αν κάποιος με αποκαλεί διεφθαρμένο επειδή η FIFA είναι διεφθαρμένη, μπορώ μόνο να κουνήσω το κεφάλι μου. Ο καθένας που λέει κάτι τέτοιο πρέπει να πηγαίνει φυλακή».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι η κρίση στην παγκόσμια ομοσπονδία τον έστρεψε στη θρησκεία: «Η πίστη μου έδωσε δύναμη την τελευταία εβδομάδα. Είμαι ένας θρησκευόμενος άνθρωπος και προσεύχομαι επίσης. Έχω έναν χρυσό σταυρό, ευλογημένο από τον Πάπα Φραγκίσκο. Πιστεύω ότι θα πάω στον παράδεισο μία ημέρα. Αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κόλαση. Διαφωνώ με τον Πάπα σε αυτό».

Κατά τα άλλα, η FIFA επιβεβαίωσε ότι ο Μπλάτερ δεν θα βρεθεί στον Καναδά για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Κανονικά ο Μπλάτερ θα παρέδιδε το τρόπαιο στην νικήτρια ομάδα στο Βανκούβερ, όμως η παρουσία του είχε τεθεί εν αμφιβόλω, με τον πρόεδρο της FIFA να είναι υπό έρευνα από το FBI σε συνέχεια των ερευνών γύρω από τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Σεπ Μπλάτερ και Ζερόμ Βάλκε δεν θα παραστούν στην αναμέτρηση, «λόγω υποχρεώσεών τους στη Ζυρίχη», όπως τονίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία.

 

Τελευταία Νέα