Χιλή - Περού: τρεις αναμετρήσεις που έμειναν στην ιστορία (vids)

Gazzetta team
Χιλή - Περού: τρεις αναμετρήσεις που έμειναν στην ιστορία (vids)

bet365

O πρώτος ημιτελικός του Copa America είναι προ των πυλών (2.30 π.μ), όπου Χιλή και Περού συγκρούονται για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δυο ομάδων έχει πολλές εντυπωσιακές φάσεις και ματς γεμάτα γκολ και θέαμα για να θυμηθούμε.

Χιλή 5 - 4 Περού, Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Νότιας Αμερικής, Σαντιάγο

Στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη, στο ίδιο στάδιο, πριν από 60 χρόνια Χιλή και Περού έδωσαν μια μοναδική παράσταση στο κοινό που παρακολούθησε τον αγώνα.

Για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, η Χιλή είχε προϊδεάσει άπαντες για το τι είναι ικανή να κάνει, συντρίβοντας στην πρεμιέρα το Εκουαδόρ με 7-1.

Μέσα στα πρώτα 13' είχε σημειώσει ήδη δυο γκολ με τον Μανουέλ Μουνιός και τον Χόρχε Ρομπλέδο να ξεσηκώνουν τους θεατές στις κερκίδες. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι «Ίνκας» μείωσαν με τον Καστίγιο, όμως με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Χορνασάμπαλ ανέβασε πάλι τη διαφορά στα δυο γκολ. Ο Ρομπέλδο στο 57' έκανε το 4-1 και φάνηκε να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των διοργανωτών.

Το Περού όμως σηκώθηκε γρήγορα και έτοιμο από το καναβάτσο. Με τέρμα του Μπαρμπαντίγιο στο 60' και πέναλτι του Ερέδια ένα λεπτό αργότερα μπήκε ξανά στο παιγνίδι, ενώ ο Γκόμες Σάντσες στο 83' φάνηκε να σώζει την παρτίδα με ένα εντυπωσιακό comeback και ισοφαρίζοντας σε 4-4. Στο 89' όμως ο Μπάνδα έκανε το 5-4 για τη Χιλή, δίνοντας της μια νίκη που πέρασε από χίλια κύματα.

Περού 3 - 1 Χιλή , Copa America 1975, Λίμα

Ήταν το πρώτο τουρνουά Copa America με την ονομασία που το ξέρουμε σήμερα και οι αγώνες ήταν παίζονταν ακόμα εντός και εκτός έδρας ανάμεσα στις ομάδες.

Έτσι, μετά το 1-1 στο Σαντιάγο, οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν στην πρωτεύουσα του Περού για τη νίκη που θα τους έδινε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Ρόχας έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους μόλις στο 3', ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Χουάν Κάρλος Ομπλίτας είχε διπλασιάσει το σκορ για το Περού. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Περού, Τεόφιλο Κουμπίγιας ανέβασε εκ νέου τον δείκτη του σκορ, για να αντιδράσει ισχνά η Χιλή με απευθείας φάουλ του Ρεϊνόσο στο 75'.

Η νίκη έστειλε το Περού στα ημιτελικά, όπου απέκλεισε τη Βραζιλία, ενώ στον τελικό κόντρα στην Κολομβία κατέκτησε το δεύτερο - και τελευταίο ως σήμερα - Copa America της ιστορίας του.

Χιλή 4 - 2 Περού, Προκριματικά Μουντιάλ 2014, Σαντιάγο

Μετά από τη βαριά ήττα από την Αργεντινή με 4-1 στο εναρκτήριο παιγνίδι των προκριματικών, η Χιλή ήθελε τους τρεις βαθμούς κόντρα στο Περού στην έδρα της.

Ο στόπερ Βάλντο Πονσέ, μόλις στο 2', σκόραρε με κεφαλιά κάνοντας το 1-0, λίγο αργότερα ο Εδουάρδο Βάργκας έκανε το 2-0. Ο Μεδέλ΄στο 48' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ το Περού κατάφερε να αντιδράσει, αρχικά με τον Πισάρο στο 49', ενώ στο 60' ο Φαρφάν έφερε αναστάτωση στην άνετη ως τότε Χιλή.

Τελικώς ο Βαλδίβια κέρδισε πέναλτι στο 67', το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Ουμπέρτο Σουάσο, κάνοντας το τελικό 4-2 και δίνοντας στη Χιλή τη νίκη.

 

Τελευταία Νέα