Καταθέσεις για το Ολυμπιακός-Βέροια στην εφέσεων της ΕΠΟ

Gazzetta team
Καταθέσεις για το Ολυμπιακός-Βέροια στην εφέσεων της ΕΠΟ

bet365

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Εμμένει στην αρχική του κατάθεση ο Γεωργέας, μετά την Πέμπτη η απόφαση!

Η εκδίκαση, για δεύτερη φορά, της υπόθεσης Ολυμπιακός - Βέροια 3-0, ξεκίνησε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ σήμερα στις 11:00. Οι καταθέσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα και απόφαση για την αναμέτρηση θα ληφθεί μετά την Πέμπτη, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα υπομνήματα, η διορία κατάθεσης των οποίων ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου στις 10 το πρωί. Ο Παντελής Καφές δεν έδωσε το παρών στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο Νίκος Γεωργέας είναι αυτός, με τον οποίο ξεκίνησαν οι καταθέσεις.

Θυμίζουμε ότι στην πρωτοβάθμια επιτροπή της Super League η Βέροια είχε απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών, όμως η υπόθεση επανεξετάζεται λόγω έφεσης που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς.

Διαβάστε την κατάθεση του Αμαραντίδη

Ο Γεωργέας είπε: "Στα αποδυτήρια ήταν μόνο ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες, μας λέει πάμε να βγούμε έξω μπαίνει οι Λαναρής και μας λέει θέλω να σας πω κάτι. Μας έβαλε μέσα ξανά. Να σας πω ότι το ματς πρέπει να έρθει 3-0, μας είπε ο πρόεδρος, το άκουσαν και οι 11 παίκτες σίγουρα. Όποιος δεν θέλει μπορεί να βγει αλλαγή. Ο προπονητής δεν ήταν μέσα. Ήταν έξω, και πήγα και είπα "εγώ σε αυτό το ματς δεν παίζω". Έχουμε ματς άλλη αγωνιστική, θα σε βγάλω".

Για το έγινε στο ματς, τόνισε: «Στα αποδυτήρια ήταν μόνο ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες, μας λέει πάμε να βγούμε έξω μπαίνει οι Λαναρής και μας λέει θέλω να σας πω κάτι. Μας έβαλε μέσα ξανά. Να σας πω ότι το ματς πρέπει να έρθει 3-0, μας είπε ο πρόεδρος, το άκουσαν και οι 11 παίκτες σίγουρα. Όποιος δεν θέλει μπορεί να βγει αλλαγή. Ο προπονητής δεν ήταν μέσα. Ήταν εξω, και πήγα και είπα "εγώ σε αυτό το ματς δεν παίζω". Εχουμε ματς άλλη αγωνιστική, θα σε βγάλω».

Για την αλλαγή του Καφέ: «Είπε και αυτός να γίνει αλλαγή. Εκεί ήταν και το μασάζ ήταν ακριβώς δίπλα, δεν είναι σε άλλο δωματιάκι. Έγινε αλλαγή για τους ίδιους λόγους. Δεν είμαι σίγουρος αλλα πιστεύω γι'αυτό. Επειδή στο άλλο ματς έπαιξε».

Σ' αυτό το σημείο αντέδρασε ο Αρβανιτίδης ο οποίος σηκώθηκε και του φώναξε: «Ο,τι θέλεις θυμάσαι, όλα είναι κατευθυνόμενα. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι».

Εκεί, συνέχισε ο Γεωργέας: «Δεν ήρθε κανείς να μας πει ότι καθυστερούμε να βγούμε. Δεν ήταν πολλή καθυστέρηση. 2-3-4 λεπτα. Ο Ολυμπιακός είχε βγει. Με το που βγήκα πήγα στον πάγκο και το είπα. Οι αλλαγές που έγιναν και τα παιδιά που μπήκαν πιστεύω ότι ήξεραν. Δεν παίρνω όρκο. Η βασική 11άδα το άκουσε. Ο προπονητής μου ειπε, μπες μέσα θα σε βγάλω σε λίγο αλλιώς θα με ρώταγε γιατί. Το θέμα είναι τι έγινε, όχι πότε μπήκαν τα γκολ, η ομάδα είχε πάει μισή, είχε βασικές απουσίες, πιστεύω από την αρχή ήταν προσυνεννοημένο, δεν είχα ακούσει τίποτα στην Βέροια, στο ημίχρονο, στο α' μέρος ήμασταν κανονικά, στο δεύτερο 3-0. Χαλαρώσαμε. Στα αποδυτήρια υπήρχαν και ξένοι και ρώτησαν. Έφυγα πρώτος από τα αποδυτήρια για να πω να με βγάλει άρα πιστεύω ότι εξήγησαν στους ξένους. Βούλγαρης και Τυφλίδης ήταν μέσα. Είπα στο διαιτητή, έχω κάρτα άμα κάνω κάτι. Δεν ξέρω τι έκανα. Πήγα στον προπονητή.

Βγήκαμε όλοι και μας έβαλε ξανά μέσα. Δεν είπα ότι μπήκε ο Καλαϊτζίδης μέσα. Όπως πάμε να βγούμε μας είπε ο Λαναρής "μπείτε μέσα". Δεν μπήκε μαζί μας ο Καλαϊτζίδης. Πήγε στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν ξέρω γιατί άργησε να τον αλλάξει, δεν ξέρω γιατί έγινε στο 67'. Ψέματα λένε, δεν πόναγα στο γόνατο και ούτε παραπονέθηκα όταν πήγα στον πάγκο. Δεν είπα κάτι στον Καλογέρη, δεν το συζητήσαμε στον πάγκο με κανέναν. Πρώτη φορά μου έτυχε. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό, υπάρχει;

Πρέπει να πω ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν που έκαναν ότι κατάλαβαν; Δεν θυμάμαι ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν.

Να ανοίξουν το τηλέφωνό μου γίνεται; Υπήρχαν συνομιλίες με δικούς μου μετά το ματς και τους είπα και μάλιστα ένας φίλος μου μου έκανε και πλάκα "Γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο να το παίξω".

Η γνώμη μου είναι ότι δεν ήταν πέναλτι το δεύτερο γκολ. Δεν ήθελε να διώξει τη μπάλα στο πρώτο γκολ. Είπα "να το πρώτο", όλοι το λέγαμε, πιο πολύ γελάγαμε.

Όλοι το ήξεραν και οι δύο ομάδες το κανόνισαν. Πιστεύω ο πρόεδροι. Ποιος θα το κανονίσει να έρθει 3-0; Οι παίκτες; Πως; Όταν μπήκε ο Καλογέρης εγώ είχα βγει. Δεν άκουσα τι του είπαν. Δεν έχω δεχτεί απειλές».

Στη συνέχεια ο Κοτταρίδης είπε: «Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα, δεν γνωρίζω κάτι. Δεν άκουσα τίποτα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα, ότι μπορεί να έγινε αυτό το πράγμα. Δεν κάναμε πολύ παρέα με Γεωργέα, τα τυπικά».

«Ο Αρβανιτίδης ήταν στην φυσούνα, δεν κατέβηκε μέσα στα αποδυτήρια», πρόσθεσε ο Γεωργέας, με τον Αρβανιτίδη να τον ρωτάει: «Εμένα με είδες εκεί;»

Για το αν είδε τον Γεωργέα να ζητάει αλλαγή από τον Καλαϊτζίδη, ο Κοτταρίδης απάντησε: «Όχι δεν τον είδα αλλά μπορεί και να μην τον έβλεπα. Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω τίποτα, τώρα το τι καταθέτει ο Γεωργέας. Δεν μπορούσα να δω ποιος μπήκε στα αποδυτήρια. Δεχτήκαμε πίεση από τον Ολυμπιακό.

Εγώ είδα ότι παίζαμε για να πάρουμε αποτέλεσμα. Και αν ήμασταν τυχεροί θα το παίρναμε. Πρώτη φορά ακούω ότι στήθηκε το παιχνίδι, ότι στήνονται τα παιχνίδια, δεν ενημερώθηκα ποτέ και από κανέναν ότι ήταν στημένο, το τι καταθέτει ο Γεωργέας είναι δικό του θέμα.

Μου είχε μείνει η εικόνα ότι δεν ήταν πέναλτι. Κατά τη δικιά μου κρίση δεν ήταν πέναλτι. Ο Καλαϊτζίδης είναι περίεργος χαρακτήρας, απότομος, απρόσιτος».

Για το αν ξέρει το λόγο που αρνήθηκε να καταθέσει, απάντησε:

«Δεν γνωρίζω. Μου έχει μείνει σαν εικόνα ότι ο Γεωργέας έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Για τον Καφέ μου έχει μείνει η ίδια εικόνα. Ότι ήταν και αυτός τραυματίας. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι τραυματισμός ήταν. Δεν είμαι γιατρός.

Δεν μου είπε κανείς ότι το ματς ήταν στημένο, πιστεύω ότι αν ήταν θα μου είχε πει κάτι, θα το θυμόμουν. Στον πάγκο δεν ειπώθηκε τίποτα».

Ο Ηλίας Ιωάννου ανέφερε στην κατάθεσή του: «Θα σας πω αυτά που θυμάμαι, ούτε εικασίες κάνω ούτε τίποτα. Ό,τι είπα και στον κύριο Ανδρεάδη. Μπήκαμε όλοι μαζί στα αποδυτήρια, παίκτες, ο κύριος Λαναρής και ο προπονητής. Μας έκανε μία πολύ μικρή ανάλυση παιχνιδιού, μας έδωσε κάποιες οδηγίες.

Όσο είχα οπτική επαφή δεν είδα κανέναν άλλο να μπαίνει και να βγαίνει. Ο κύριος Λαναρής είπε μόνο "πάμε γερά παιδιά, να μπούμε καλά στο β' ημίχρονο". Ξαναλέω, όσο είχα οπτική επαφή γιατί μένω μόνος μου για 1-2 λεπτά και συγκεντρώνομαι και είχα πάει και τουαλέτα.

Με τέτοιου είδους πράγματα δεν έχω συμμετοχή. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν άκουσα ξεκάθαρα απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω γιατί έγιναν αλλαγή Καφές και Γεωργέας. Ο Καφές άκουσα ότι έγινε αλλαγή γιατί είχε πρόβλημα.

Δεν είδα τον κύριο Αρβανιτίδη πουθενά. Είδα με τα μάτιά μου ότι ο κ. Καλαϊτζίδης και ο κ. Λαναρής ήταν μαζί μέσα. Νιώθω προσβολή να ακούω τον ανακριτή να με κατηγορεί για δωροδοκία. Αν υπήρχε έστω και κάτι δεν θα συμμετείχα».

O Nίκος Τζημογιάννης, ο οποίος ήταν αναπληρωματικός ξεκαθάρισε ότι «δεν έγινε απολύτως τίποτα. Αν γινόταν θα το είχα αντιληφθεί. Όσα χρόνια είμαι στη Βέροια, ο Λαναρής στο ημίχρονο πάει στα αποδυτήρια. Ο Γεωργέας απ'ότι θυμάμαι έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού, όταν έγινε αλλαγή ήρθε στον πάγκο και ήταν δυσαρεστημένος επειδή είχε τραυματιστεί. Δεν μας μίλησε. Στο β' ημίχρονο, και από μέσα ειδικά, δεχτήκαμε μεγάλη πίεση. Κάθε λεπτά σχεδόν ήταν και μία ευκαιρία.

Τα γκολ ήταν αναμενόμενα, το πέναλτι κατά την άποψή μου δεν ήταν. Είναι γκολ που μπαίνουν κάθε Κυριακή. Μπορούσε να τα βάλει και η Βέροια την ερχόμενη αγωνιστική. Κλασικές φάσεις. Δεν μπορώ να κρίνω αν μπήκαν με καθυστέρηση, εγώ είμαι μέσα στο χορτάρι και κάνω ζέσταμα. Ο κύριος Ανδρεάδης είναι ανακριτής, δεν είναι προπονητής, δεν μπορεί να κρίνει για τις φάσεις. Είναι κλασικά γκολ που γίνονται σε κάθε παιχνίδι. Όχι βέβαια, δεν πήγαμε για να χάσουμε αλλά πόσο να αντέξεις».

Ο φυσιοθεραπευτής της Βέροιας, Τάσος Τυφλίδης, κατέθεσε: «Δεν άκουσα κάτι. Ήμουν μέσα στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Ο Γεωργέας ήρθε σε μένα γιατί είχε ενα χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο και ο κύριος Καφές είχε ένα σφίξιμο στους προσαγωγούς. Αξιολόγησα την κατάσταση και με τους δυο και είπαμε να το δούμε στο β' ημίχρονο και αν υπήρχε πρόβλημα θα γινόντουσαν αλλαγή. Ο Λαναρής ήταν εκεί στα αποδυτήρια μαζί με τον Καλαϊτζίδη. Δεν άκουσα κάτι, ο χώρος ήταν ενιαίος, αν έλεγε κάτι θα το άκουγα.

Δεν πιστεύω ότι μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα, έτσι όπως τα αναφέρετε. Η ομάδα είχε παίξει καλά σε εκείνο το παιχνίδι. Ο Λαναρής ήταν από την αρχή στα αποδυτήρια, δεν μπήκε στο τέλος. Ο Γεωργέας ζήτησε να γίνει αλλαγή στον προπονητή. Ο κ. Καλαϊτζίδης είναι ισχυρός χαρακτήρας και θέλει πάντα να έχει και τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο».

Ο Χαράλαμπος Παυλίδης υποστήριξε: «Ήμουν βασικός και έπαιξα και στα δύο ημίχρονα, στην ανάπαυλα δεν έγινε τίποτα. Ήταν και ο Λαναρής και ο Καλαϊτζίδης. Ο Λαναρής απλά μας εμψύχωσε και μας είπε ότι μπορούσαμε να πάρουμε έναν βαθμό. Ο Καφές απ'ότι θυμάμαι είχε πρόβλημα και ζήτησε αλλαγή. Ο Καφές ήταν στο μασάζ ακριβώς από πίσω μας. Δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά. Απορώ, εγώ προσωπικά δεν άκουσα ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά τον αγώνα ούτε μετά από μέρες. Παίζαμε χωρίς πέντε βασικούς, πηγαίναμε για να πάρουμε ό,τι μπορούσαμε. Ο Ολυμπιακός μας πίεζε, είχε υπεροχή. Εμείς κάναμε 1-2 τελικές προσπάθειες μόνο. Ο Καλαϊτζίδης δεν είχε την καλύτερη συμπεριφορά πρός όλους. Ο Γεωργέας ήταν χαλαρός, έκανε πλάκα αλλά πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση ψεύδεται. Έχει κάνει τον κύκλο του στο ποδόσφαιρο, μπορούσε να τα πει νωρίτερα. Και ο Καλογέρης λέει ψέματα».

Ο φροντιστής Θανάσης Βούλγαρης τόνισε: «Μπαίνω πάντα πρώτος στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και βγαίνω τελευταίος. Όσο ήμουν μέσα δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Εγώ πάντα είμαι μέσα στα αποδυτήρια. Ψυχολόγος δεν είμαι, δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά ο Γεωργέας. Λαναρής και Καλαϊτζίδης ήταν συνέχεια μέσα στα αποδυτήρια, πάντα είναι. Λέγανε πώς να παίξουν. Τίιποτα άλλο. Μέσα ήταν και οι δύο. Εγώ δεν άκουσα τίποτα μέσα. Με το που σφύριξε ο διαιτητής, τα παιδιά βγήκανε. Δεν θυμάμαι ποιος βγήκε πρώτος από τα αποδυτήρια. Δεν έμαθα γιατί έγινε αλλαγή ο Γεωργέας. Σε όλες τις περιπτώσεις μαζί μπαίνουν Καλαϊτζίδης και Λαναρής στα αποδυτήρια και μαζί βγαίνουν. Εγώ φεύγω τελευταίος».

Ο Δημήτρης Μάνος είπε: «Καθόμουν στον πάγκο στο ημίχρονο και δεν άκουσα τίποτα. Ο Καφές νομίζω είχε τράβηγμα, δεν θυμάμαι. Ο Καλαϊτζίδης δεν μου φερόταν καλά, με μείωνε σαν παίκτη, έκανε παρατηρήσεις. Ο Ολυμπιακός μας πίεζε πολύ από την αρχή. Δεν άκουσα να αναφέρει τίποτα ο προπονητής, άλλωστε δεν μου μιλούσε ποτέ. Το πέναλτι πιστεύω ότι δεν ήταν».

Ο Νίκος Καλτσάς υποστήριξε: «Δεν είχα άποψη για αυτά που ειπώθηκαν στα αποδυτήρια, δεν ήμουν μέσα. Έκανα ζέσταμα. Στον πάγκο δεν ειπώθηκε κάτι. Ο Γεωργέας όταν έγινε αλλαγή δεν ανέφερε τίποτα. Δεν τον ρώτησα γιατί έγινε αλλαγή, υπέθεσα λόγω τραυματισμού. Ήταν δίπλα μου. Κοιτούσα το ζέσταμα, όχι πότε βγήκε η κάθε ομάδα. Ο Γεωργέας έκανε και πλάκες, παρεΐστικα. Μέσα στα αποδυτήρια είναι φυσιολογικός. Ο Καλογέρης ήταν καλό παιδί, επαγγελματίας». Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι το ματς μπορεί να ήταν στημένο, απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι, εφόσον δεν έχω ακούσει κάτι. Αν άκουγα θα το έλεγα. Παίξαμε αρκετά καλά, θυμάμαι ότι κάναμε και 2-3 ευκαιρίες. Δεν μπορώ να κάνω ανάλυση τον αγώνα. Εγώ ποδοσφαιριστής είμαι, να παίξω ποδόσφαιρο θέλω, δεν είμαι αναλυτής. Με ρωτάτε πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Εφόσον χάσαμε και 2-3 φάσεις στο β' ημίχρονο, δεν παίξαμε χάλαρα. Και στο α' ημίχρονο κάναμε φάσεις. Δεν είδα ποιοι μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια. Πάντα όμως μπαίνουν μέσα ο προπονητής και ο Λαναρής. Λογικά μπήκαν μέσα αφού το κάνουν πάντα».

Ο Γιώργος Λανάρης, αφού τόνισε ότι διαψεύδει όλα όσα είπε ο Γεωργέας, πρόσθεσε: «Ήμουν μέσα στο ημίχρονο, σε όλα τα παιχνίδια μπαίνω στα αποδυτήρια, ψέματα είναι, δεν τους είπα ποτέ να χάσουν με 3-0. Δεν είχαμε κανένα θέμα στο β' ημίχρονο με τον Καλαϊτζίδη, έδινε οδηγίες, αυτός απόφασίζει τις αλλαγές. Οι δύο αλλαγές έγιναν για λόγους τραυματισμού και η μία για τακτική. Στο πρώτο ημίχρονο η πίεση του Ολυμπιακού δεν καρποφόρησε και στο ημίχρονο τους είπα ότι όσο περνάει η ώρα είναι υπέρ μας.

Αν δούμε τις καταθέσεις συνολικά, θα δούμε ότι κάτι περίεργο υπάρχει. Πήγε ο Μελισσανίδης, ο Κούγιας, κάτι ύποπτο μου φαίνεται. Η ομάδα δεν βγήκε με καθυστέρηση στον αγωνιστικό χώρο. Δεν απομακρύνθηκα από τα αποδυτήρια. Βγήκα με Καλαϊτζίδη στον αγωνιστικό χώρο και πήγαμε στον πάγκο. Ο Καφές κάτι ήρθε και είπε στον Καλαϊτζίδη. Δεν ξέρω τι του είπε. Απ' ότι πληροφορήθηκα ο Γεωργέας έκανε παράπονο ότι είχε πρόβλημα γι' αυτό έγινε αλλαγή. Το ίδιο έκανε και ο Καφές. Δεν μπορώ να προσδιορίσω γιατί έπαιξε μέχρι το 67'. Εγώ έχω παίξει τραυματίας σε όλο τον αγώνα».

Διαβάστε την κατάθεση του Αρβανιτίδη

 

Τελευταία Νέα